Mama Zuzi i Antosia
Fanka BB :)
wiadomo, że łatwiej wypchnąć dziecko 3 kg niż powyżej 4 kg. Mi głównie chodzi o to, żeby sobie niewykrakać przedwczesnego porodu, gdzie dziecko może jeszcze nie być gotowe, a przy pierwszym dziecku/porodzie urodziło się wcześniej i było wszystko ok. Będzie jak ma być. Każde dziecię w innym tempie się rozwija, jedno przyjdzie w 35/36 tc i będzie zdrowe, wszystko rozwinięte, inne niestety będzie wcześniakiem z wieloma potrzebami medycznymi.
Też bym wolała urodzić dzieciątko około 3kg, ale na to wpływu nie mam i nie mam zamiaru przyspieszać porodu np. parzeniem sobie naparu z liści malin, intensywnym szarpaniem się ze sprzątaniem. Owszem chcę być aktywna, chcę się kochać z mężem ale wszystko po to by było przyjemnie. Mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli.
Też bym wolała urodzić dzieciątko około 3kg, ale na to wpływu nie mam i nie mam zamiaru przyspieszać porodu np. parzeniem sobie naparu z liści malin, intensywnym szarpaniem się ze sprzątaniem. Owszem chcę być aktywna, chcę się kochać z mężem ale wszystko po to by było przyjemnie. Mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli.