reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny. Mało się udzielam bo w przedszkolu wakacje a pogoda... Wiadomo.
Wczoraj już ciepło było ale po tych deszczach jak to wszystko zaczęło parowac to można się było utopić w powietrzu a wieczorem znowu burza i to taka że jak pierdzielnelo to nawet okna pozamykalam chociaż zwykle właśnie wszystko otwieram i siedze na balkonie :p
W poniedziałek mam wizytę u doktorka po urlopie to może będzie trochę mniej gburowaty jak odpoczął a we wtorek jadę do brata pod Kraków na trzy dni.
Później wesele pod radomiem i zostajemy do kolejnego wtorku na wsi u mojej babci żeby złapać trochę swojskiego powietrza a nie wiecznie ten warszawski smród wdychac ;)

reklama
Dita, gardlo mnie pobolewalo od kilku dni, a dzis w nocy apogeum [emoji85] plukalam sola, psikalam tamtum verde, ssalam *spam* i stwierdzilam, ze po takiej kuracji nie bede naczczo do krzywej, skoro dziewczyny nawet leku na tarczyce nie moga przed badaniem brac.. od lodow nie, bo nie jem, sa dla mnie za slodkie [emoji85] mysle ze to predzej od otwartego okna w nocy, bo jednak u nas chlodniej a mi ciagle duszno wiec nie zamykam [emoji85] jak mi przejdzie troche bol, w sensiie jak bede w stanie przelknac sline bez lez w oczach to pojde w sobote na krzywa, a jak nie to nie wien kiedy, bo nie wyobrazam sobie isc tam z malym, a po niedzieli nie bedzie mi mial kto z nim zostac rano [emoji85]

Dita, gardlo mnie pobolewalo od kilku dni, a dzis w nocy apogeum [emoji85] plukalam sola, psikalam tamtum verde, ssalam *spam* i stwierdzilam, ze po takiej kuracji nie bede naczczo do krzywej, skoro dziewczyny nawet leku na tarczyce nie moga przed badaniem brac.. od lodow nie, bo nie jem, sa dla mnie za slodkie [emoji85] mysle ze to predzej od otwartego okna w nocy, bo jednak u nas chlodniej a mi ciagle duszno wiec nie zamykam [emoji85] jak mi przejdzie troche bol, w sensiie jak bede w stanie przelknac sline bez lez w oczach to pojde w sobote na krzywa, a jak nie to nie wien kiedy, bo nie wyobrazam sobie isc tam z malym, a po niedzieli nie bedzie mi mial kto z nim zostac rano [emoji85]
Lecz gardło, bo mi nawet przy zdrowym chciało się kaszleć po krzywej. Strasznie osadza się na gardle i jak masz chore to będzie nieprzyjemnie :/

To średnio jak na prywatną placówkę :o osobno usg i wizyty? Nie lubię takiego bujania.. Owszem na NFZ jak trzeba to trzeba, ale masz tak z kasy chorych, a jak dodatkowo płacisz to powinien być full wypas wg mnie :tak:
Taaa, jeszcze dziś chciałam się zarejestrować na kolejną wizytę za 5 tygodni, a w sierpniu nie ma żadnego ginekologa wolnego. Termin 5 wrzesnia... :errr: Chyba wrócę do mojej pani ginekolog, którą porzuciłam w maju, trochę mi głupio...
Jedyny plus, że z wypłaty odciągają mi jedynie 26 zł. Jakby co - ENEL MED- nie polecam ;)

Dzień dobry dziewczyny u nas w Krakowie tez pada i pada od poniedziałku. Pies mi się nudzi w domu i zawraca głowę, kocham go nieziemsko ale jak znów stoi z ta sama zabawka w pysku żeby go gonić to opadam z sił. Oby się poprawiło wkrótce, żebyśmy w końcu mogli pochodzić na długie spacery, bo oczywiście księżunio w deszcz chodzić nie będzie a mokra trawa to jakaś abominacja:)
.
hehe, mam to samo :D Dla mnie najgorsze jest to, że raz upał, raz deszcz. W upale też się średnio spaceruje bo i ja dyszę i pies ;)

Ja z chorym gardłem poszłam i kaszel mnie męczył i drapało w gardle. Glukoza się osadziła na gardle.
Zrobiłam sobie syrop z cebuli i dziś przetestuje, czy dam radę go pić[emoji32]

Witajcie gratulacje za wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Wczoraj byłam ja i wszystko ok.Po krzywej z poniedziałku rękami ruszać nie mogę krew nie chciała w ogóle lecieć pierwszy raz mi się to przytrafiło i tak mi kłuli i grzebali że mam sińce plus rozlaną krew...obrzydliwe.
Dziewczyny u mnie od trzech dni leje i końca nie widać gdzie te lato :wściekła/y:
Miłego dnia może u Was słoneczko świeci :tak:
A piłaś wodę rano przed badaniem? Ja tak miałam jak nic nie piłam.

A co do pobierania to właśnie zależy tez na jaką pielęgniarkę trafisz.
Masz rację z tą pielęgniarką. Przed operacją jedna próbowała mi założyć wenflon na dłoń. Męczyła się z 15 minut. Ból straszny i siniak na całą dłoń A i tak nie dała rady. Oczywiście zwaliła winę na moje żyły. Zawołała koleżankę i ta w 30 sekund sobie poradziła.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny w 4 dni zorganizowałam wyprawkę na 5 mc po urodzeniu hahaha mam taki zapas że już nic nie kupuje:) bo teraz mam tyle że sama nie wiem jaki ogrom :)
Teraz robię wyprawkę typu higiena wanienki kocyki pościele itp uchhh mam nadzieję że się wyrobie przed wyprowadzka :)
Ale ten róż mnie tak odpycha że strach!! :(
Wszystko mam co najwyżej pudrowe, chyba dlatego bałam się różu żeby w niego nie popasc;/
Mi kot biegunkowal od wczoraj ale jak dziś doszły wymioty to się podałam i pojechałam do weta - I ma zapalenie górnych dróg oddechowych . Antybiotyk i 3 zastrzyki w sumie ,coś okropnego bidny tak się męczył:)
Powiem wam że jestem tak wrażliwa i drazliwa że o wszystko mogę płakać:( szok

Brzuch był i znikł i dalej nie mam piłki:( A faldke na dole i jutro skończony 21 tydzień:(
Och panikara że mnie bo ani tej całej linii nie mam dalej ani brzucha normalnego ja nie wiem ,może wyjdzie i potem będę marudzić.
Jutro wystawie ubranka chlopczykowe, dziś porobilam zdj itp :)
Masz rozmach, w 4 dni ogarnąć ;) a brzuchem sie nie przejmuj, ja wygladam jak bym przytyla bardziej niż jestem gruba :D moze od gory lekko sie zaokraglil ale nie jakos bardzo, a linii też nie mam i w 1 ciąży też nie miałam :)
U mnie piesio tez cos dzisiaj rzadziej, może nie biegunkowo, ale musialam mu tylek kąpać :D zobaczymy czy to jednorazowa sytuacja czy cos mu nie sprzyja.

Masz rację z tą pielęgniarką. Przed operacją jedna próbowała mi założyć wenflon na dłoń. Leczyła się z 15 minut. Ból straszny i sobie i na całą dłoń A i tak nie dała rady. Oczywiście zawaliła winę na moje żyły. Zawołała koleżankę i ta w 30 sekund sobie poradziła.
Dokladnie, duzo zalezy od doswiadczenia i umiejetnosci pielęgniarki. U mnie tez zawsze problem z pobraniem jest, rekord tl chyba 13 czy 14 wkluc. A dzis mi sie pieknie za 1 razem wkłuła, ale to tylko jak ta jedna Pani w labo jest. Jak jest inna, to co najmniej 2 lub 3 razy :D już czuje jak pojde na krzywa, a tej Pani co dziś nie bedzie. Wyjde jak po wojnie :D

reklama
Heh, juz dostałam opieprz za takie pomysły od lekarza :p Teraz nic sama nie będę robić, zwłaszcza w ciąży...

Ja wczoraj wizytywałam, ale zmieniłam mojego lekarza na pakiet w prywatnej w placówce i nie jestem zadowolona. Osobno wizyty, osobno usg, na które czekam tygodniami, osobno badania... Jak na NFZ. Teraz na przekład dostałam skierowanie na usg szyjki macicy. Dla mnie bez sensu oglądać sama szyjkę, jak mogłabym w czasie tej samej wizyty zobaczyć też bobasa.
Dodatkowo musiałam się upomnieć o skierownanie na krzywą cukrową i usg 3 trymestru, bo doktor chciała to załatwić na następnej wizycie czyli w 27 tygodniu....
Gdyby nie to forum, to nawet bym nie wiedziała, że muszę to robić ;)

Dobrze :) nieststy różnie można trafić z lekarzami, mój z medicoveru pilnuje terminów badań i robi usg na każdej wizycie.
Jak Ci nie pasuje to go zmień, polecam znanylekarz.pl ja tam zawsze sprawdzam przed wizytą

Do góry