Weronikakrz
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam 25+2 a czasem czuje ruchy prawie w pochwie [emoji14] wiec to normalne, dziecko ma duzo miejsca do przemieszczania sieHej mamuski [emoji16]
Mam 20 t i 4 w sobote bede miec 21 i czuje maluszka ale w dole brzucha czy to nie za nisko moze już on powinien troszke wyzej byc...
Na usg jak mnie przyjmowali ilosc wod plodowych byla okej, teraz robila usg I nic nie mowila tylko zapytala sie czy pecherz plodowy nie mam pekniety. Wczesniej mialam 2cm I rozwarcie wewnetrzne na 1cm, a teraz nagle mam 3cm szyjke I ona nic nie widziala rozwarcia, wiec ja nie wiem. :')Pecherz plodowy? ilość wod płodowych jest ok na usg? A wczesniej ile miała? Na usg też widziala rozwarcie?
No to dobrze [emoji16]Ja mam 25+2 a czasem czuje ruchy prawie w pochwie [emoji14] wiec to normalne, dziecko ma duzo miejsca do przemieszczania sie
Dziewczyny,
Powiem Wam szczerze, ze mam jakis kryzys ciazowy, ale w ogole z sama ciaza nie zwiazany. Hormony skacza mi strasznie i kazda najmniejsza rzecz wyprowadza mnie z rownowagi.
Mamy teraz remont w mieszkaniu, wiec przenieslismy sie do mojej mamy, ktora nie odstepuje mnie ba krok. Do tego kazdego dnia wyskakuja jakies problemy - dzis szef ekipy remontowej obrazil sie na nas, bo skrytykowalismy zakupy, ktore zrobil bez konsultacji z nami. Autentycznie strzelil focha, przestal odbierac telefon i robi laske z kontynuowania prac. Tak mnie to wkurzylo, ze plakalam przez godzine, a przez druga godzine zastanawialam sie w jakis sposob moge go torturowac przez najblizsze lata... Najgorzej, ze przez ta hustawke nastrojow stracilam racjonalne podejscie do sprawy - raz chce go zwalniac, raz jest mi wszystko jedno jak to sie skonczy.
Czy tylko na mnie tak dzialaja te hormony? Mam nadzieje, ze to minie, bo na co dzien jestem spokojna i dosc racjonalna osoba - nie chcialabym, zeby to sie zmienilo
Na usg jak mnie przyjmowali ilosc wod plodowych byla okej, teraz robila usg I nic nie mowila tylko zapytala sie czy pecherz plodowy nie mam pekniety. Wczesniej mialam 2cm I rozwarcie wewnetrzne na 1cm, a teraz nagle mam 3cm szyjke I ona nic nie widziala rozwarcia, wiec ja nie wiem. :')
U mnie wychodzi prawie tyle samo co miesiąc, wiec nawet nie liczyłam, będę sprawdzać jak juz dostanę czy się nie pomylili.Ja od 3 miesięcy mam co miesiąc także wydaje mi się że lekko może się tylko różnić okres tych 2 miesięcy z którego wylicza się ile będzie Nam się należeć na macierzyńskim . Obliczalas?
Ja mniej więcej orientuje się ile powinnam dostać i zobaczymy co im wyjdzie
Na razie tak. Jeszcze lezalam z dziewczyna na sali, ktora miala paciorkowca, a ja nie wiwdzialam o tym, pozniej sie dowiedzialam, a przetarlam rece w jej recznik, a pozniej dotknelam sie przy ustach I w miejscu intymnym I sie boje, ze sie zarazilam I dostane jakiejs choroby lub dziecko bo sie dziwnie czuje, a mowilam lekarzom. :/To dobrze i co teraz? Bedą dalej obserwować w szpitalu?