reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny w 4 dni zorganizowałam wyprawkę na 5 mc po urodzeniu hahaha mam taki zapas że już nic nie kupuje:) bo teraz mam tyle że sama nie wiem jaki ogrom :)
Teraz robię wyprawkę typu higiena wanienki kocyki pościele itp uchhh mam nadzieję że się wyrobie przed wyprowadzka :)
Ale ten róż mnie tak odpycha że strach!! :(
Wszystko mam co najwyżej pudrowe, chyba dlatego bałam się różu żeby w niego nie popasc;/
Mi kot biegunkowal od wczoraj ale jak dziś doszły wymioty to się podałam i pojechałam do weta - I ma zapalenie górnych dróg oddechowych . Antybiotyk i 3 zastrzyki w sumie ,coś okropnego bidny tak się męczył:)
Powiem wam że jestem tak wrażliwa i drazliwa że o wszystko mogę płakać:( szok

Brzuch był i znikł i dalej nie mam piłki:( A faldke na dole i jutro skończony 21 tydzień:(
Och panikara że mnie bo ani tej całej linii nie mam dalej ani brzucha normalnego ja nie wiem ,może wyjdzie i potem będę marudzić.
Jutro wystawie ubranka chlopczykowe, dziś porobilam zdj itp :)
Ja też nie mam mega brzucha. Raczej otyłość.
Gratuluję skompletowania wyprawki.
To ja w porównaniu do Ciebie jestem w lesie.
Czekam na te chłopackie ciuszki, może coś odkupię.

Ja moje córki ubierałam w żółty, zielony, niebieski itd.
Za to jak była starsza i weszły koniki pony, hello kity, jednorożce, mia i ja to kurde nie nadążałam.
Dopiero z tym ciuchy, już z tym.
I wszystko bo inne dzieci też mają to ona nie chce być gorsza i buty np z hello kitty i bluzka z hello kitty i spodnie i kurtka i spódniczka itd.
Teraz młodsza jest nastolatką i ubrać ją to już wolę dać jej kartę hihi.

reklama
Dziewczyny w 4 dni zorganizowałam wyprawkę na 5 mc po urodzeniu hahaha mam taki zapas że już nic nie kupuje:) bo teraz mam tyle że sama nie wiem jaki ogrom :)
Teraz robię wyprawkę typu higiena wanienki kocyki pościele itp uchhh mam nadzieję że się wyrobie przed wyprowadzka :)
Ale ten róż mnie tak odpycha że strach!! :(
Wszystko mam co najwyżej pudrowe, chyba dlatego bałam się różu żeby w niego nie popasc;/
Mi kot biegunkowal od wczoraj ale jak dziś doszły wymioty to się podałam i pojechałam do weta - I ma zapalenie górnych dróg oddechowych . Antybiotyk i 3 zastrzyki w sumie ,coś okropnego bidny tak się męczył:)
Powiem wam że jestem tak wrażliwa i drazliwa że o wszystko mogę płakać:( szok

Brzuch był i znikł i dalej nie mam piłki:( A faldke na dole i jutro skończony 21 tydzień:(
Och panikara że mnie bo ani tej całej linii nie mam dalej ani brzucha normalnego ja nie wiem ,może wyjdzie i potem będę marudzić.
Jutro wystawie ubranka chlopczykowe, dziś porobilam zdj itp :)
Kochana mi jak piesek choruje to tez serce się kraje, szczególnie jak widać ze źle się czuje. Może macica poszła teraz w górę ? U mnie ciagle dość wysoko i piłeczki nie ma tylko wywalony tułów do przodu.

Ja myślę żeby nie kąpać Malutkiego przez pierwsze 24 h, to pierwsza ochrona skóry. Jeżeli chodzi o kapanie przez położne to osobiście nie mam nic przeciwko, wiem że to wygląda czasami strasznie ale one wiedzą co robią. Poza tym my rodzice jesteśmy bardzo wymagający, a jeżeli jeszcze słyszymy płacz naszego dzieciątka to już czerwona lampka się zapala.

Tutaj też nie kąpią od razu z czym się zgadzam w 100% .
Do położnych z doświadczeniem i WYCZUCIEM przedewszystkim nic nie mam i żeby tylko na takie trafiać. Wiem że przy synu którego rodziłam w Polsce wymuszalam swoje bo jedna położna nie była tak miła jakby się chciało ale na szczęście ta dyżur miała tak że kto inny kąpał mi syna przy czym byłam świadkiem. Nie. Nie zanosił się placzem
Na mechaniczne traktowanie nie pozwolę jakby się paliło czy waliło

Tutaj pytały mnie położne o wszystko i można powiedzieć że cackaly się jak z jajeczkiem . Bez mojej zgody nawet mi dziecka nie dotknęły i tak powinno być wszedzie . A kąpiel ..dzoecko mi nawet nie zapłakało i byłam bardzo zadowolona z podejścia położnej..i mam nadzieję że trafię znów tak samo a jeśli nie to swoje powiem i koniec tym bardziej że wiem co i jak powinno być

Keylana termin porodu to najdokładniejszy chyba ten z 12tyg?? Dzieci teraz będą przeciez różnie rosły lol

No Edytka gorąco. Też mieliśmy taki system że wychodziliśmy z rana gdzieś. Potem w wodzie. Potem znów wypad i dało radę ..szczególnie z tym wiaterkiem ale fakt...nie raz czułam gorąca szmatę na twarzy hahahha dobre określenie haha
Ale już mam czym oddychać ..ta pogoda mi pasuje na dłuższą metę co mam teraz heheh

Dzień dobry dziewczyny u nas w Krakowie tez pada i pada od poniedziałku. Pies mi się nudzi w domu i zawraca głowę, kocham go nieziemsko ale jak znów stoi z ta sama zabawka w pysku żeby go gonić to opadam z sił. Oby się poprawiło wkrótce, żebyśmy w końcu mogli pochodzić na długie spacery, bo oczywiście księżunio w deszcz chodzić nie będzie a mokra trawa to jakaś abominacja:)

Mi po genetycznym przesunęli termin na 4 grudnia, śmiałam się dziś ze w życiu nie dobije do 6 miesiąca jak mi tak będą przesuwać. I co to za praktyki, ja tyje a ciąża stoi? Nawet się nie mogę tłumaczyć ze przecież 6 miesiąc :D wiec do krzywej jeszcze dobrych pare tygodni, zaleciła mi 3 tydzień sierpnia wiec około 27 tyg a późnej Ew szpital na sterydy.

Ale jak przesunęli termin? na takim etapie ciąży? Przecież dzieci rosną w różnym tempie.... nie rozumiem :sorry:

Dita, gardlo mnie pobolewalo od kilku dni, a dzis w nocy apogeum [emoji85] plukalam sola, psikalam tamtum verde, ssalam *spam* i stwierdzilam, ze po takiej kuracji nie bede naczczo do krzywej, skoro dziewczyny nawet leku na tarczyce nie moga przed badaniem brac.. od lodow nie, bo nie jem, sa dla mnie za slodkie [emoji85] mysle ze to predzej od otwartego okna w nocy, bo jednak u nas chlodniej a mi ciagle duszno wiec nie zamykam [emoji85] jak mi przejdzie troche bol, w sensiie jak bede w stanie przelknac sline bez lez w oczach to pojde w sobote na krzywa, a jak nie to nie wien kiedy, bo nie wyobrazam sobie isc tam z malym, a po niedzieli nie bedzie mi mial kto z nim zostac rano [emoji85]

Współczuje :( Może jutro będzie lepiej?
A lody nie są słodkie :) słodsza jest czekolada albo ciasto :) haha ja uwielbiam lody -sorbety, np,taki sorbet mango albo malina :p;) a ze zwykłych to np.cytrynowe albo bakaliowe :)
Ja też śpię przy otwartym oknie, ale u mnie jak ból gardła to albo od lodów, albo od gadania :laugh2::-D

Ja z chorym gardłem poszłam i kaszel mnie męczył i drapało w gardle. Glukoza się osadziła na gardle.
Zrobiłam sobie syrop z cebuli i dziś przetestuje, czy dam radę go pić[emoji32]

A ja taka pokręcona - lubię syrop z cebuli 8-):p

Dokladnie, duzo zalezy od doswiadczenia i umiejetnosci pielęgniarki. U mnie tez zawsze problem z pobraniem jest, rekord tl chyba 13 czy 14 wkluc. A dzis mi sie pieknie za 1 razem wkłuła, ale to tylko jak ta jedna Pani w labo jest. Jak jest inna, to co najmniej 2 lub 3 razy :D już czuje jak pojde na krzywa, a tej Pani co dziś nie bedzie. Wyjde jak po wojnie :D

Ja na bank tak będę mieć :sorry2: Tam gdzie chodzę to prawie wszystkie takie, tylko jedna fajna, a szczerze wątpię czy teraz w sezonie urlopowym na nią trafię :oops:

Dzuewczyny juz nic nie rozumiem. Zapytala mi sie babka przy usg czy mialam pekniety pecherz plodowy a ja zr raczej nie, bo wkladki mialam.suche itp, a ona mi zrobila usg, troche bolesne bylo.nie wiem.czemu I nagle szyjka 3cm wiec nie wiem.

Dzuewczyny juz nic nie rozumiem. Zapytala mi sie babka przy usg czy mialam pekniety pecherz plodowy a ja zr raczej nie, bo wkladki mialam.suche itp, a ona mi zrobila usg, troche bolesne bylo.nie wiem.czemu I nagle szyjka 3cm wiec nie wiem.

Pecherz plodowy? ilość wod płodowych jest ok na usg? A wczesniej ile miała? Na usg też widziala rozwarcie?

Współczuje :( Może jutro będzie lepiej?
A lody nie są słodkie :) słodsza jest czekolada albo ciasto :) haha ja uwielbiam lody -sorbety, np,taki sorbet mango albo malina :p;) a ze zwykłych to np.cytrynowe albo bakaliowe :)
Ja też śpię przy otwartym oknie, ale u mnie jak ból gardła to albo od lodów, albo od gadania :laugh2::-D
Mam calkowity odrzut, wstret do slodkiego, wiec uwierz mi, ze lody sa slodkie [emoji23] zreszta ostatnio ugryzlam nalesnika z dzemem i bylo mi niedobrze pol dnia [emoji85][emoji23]

Ale jak przesunęli termin? na takim etapie ciąży? Przecież dzieci rosną w różnym tempie.... :oops:
Ja tez nie rozumiem ale nie będę się sprzeczać :) mi to na rękę ze przesunęli o tydzień bo tak czy siak będą wcześniej planować cc. Jak dla mnie im dluzej posiedzą i urosną tym lepiej wiec może to i dobrze ze troszkę później będzie niż wstępnie planowaliśmy.

reklama
Do góry