reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Wiem mniej wiecej jak jesc, ale teraz nic nie rusza nawet nie slysze ruxhow robaczkowych, a brzuch taki duzy, a dziecko 700g tylko.
Ja już nie ogarniam, piszesz o zatwierdzeniu. Potem, że lekarz mówił, że tak może być przy biegunce.
Przy zatwardzeniu to co najwyżej hemoroidy Ci mogą pęknąć.

Każda z nas się lepiej czy gorzej czuje.
Ja np od marca leżę, walczę z bólem, choć staram się ograniczać nospe.
Teraz jestem przeziębiona i ciężko mi oddychać i tak bym mogła narzekać, ale cieszę się każdym dniem.
Tym, że mój synek rośnie, reaguje na muzykę i głosy.
Mój może 400g waży i jakbym była Tobą to bym zaraz się zastanawiała czy nie za mało.
Ale wiem, że każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie.
Czy Ty nie możesz cieszyć się tą ciąża?
Jestem wdzięczna Bogu za każdy dzień.

Ja to powiem krotko albo ta osoba dostanie bana na pisanie na forum albo ja sie wypisuje
Steasznie mnie to wk.....!!!!
Kobieto Roksi gdyby cos ci bylo juz sawno bylabys w szpitalu!!!! Wez idz z forum i nie siej paniki!!!
Jak nie sranie to rzyganie to zatwardzenie
Zaraz sama sie posram z tego wszystkiego

Przepraszam probowalam sie opanowac
Przepraszam ale jak doszłam do: jak nie sranie to rzyganie to aż się zaśmiałam [emoji23] no ale co racja to racja.. [emoji52]

Ja będę miała cc dla mnie znaczenia akurat nawet to nie ma czy się obróci czy nie ,ale czy ta pozycja nie jest nie wygodna dla dziecka ? Wolałabym żeby było mimio wszystko ustawione tak jak trzeba nie że poród sn ale ogólnie że tak niby naturalną pozycja i rośnie zdrowo i wgl ma to znacznie?
Moja córka była ułożoną pośladków cała ciążę. Jedynie to przez to urodziła się z sinymi stopkami i dostała 9 pkt zamiast 10 ;)

A ja myślałam że głowa to mi zebra połamie już pod koniec. Mam zdjęcia jak głowę było widać przez brzuch ;)

Na mnie też to zdjęcie wrażenia nie zrobiło. Bardziej mi się podobało jak oglądałam na monitorze. Utwierdziłam się w przekonaniu ze nie będę robiła 3D szkoda kasy.

Mój Malutki jest zdrowy, ma 461g
Idealnie się układał do badania i super zdjęcia wyszły [emoji16] wrzucę na usg [emoji16]
Sandra napisała że zrobilo ;)
Ja myślałam że to taka ściema ale zdjęcie mojego syneczke rozczula mnie do łez- widać autentycznie podobieństwo do mnie i do mojej córci ;) a to przecież jeszcze takie maleństwo a już tak widać
IMG-57c124d37607c6c3471891aaf5390ce8-V.jpg

Załączniki

• IMG-57c124d37607c6c3471891aaf5390ce8-V.jpg
    IMG-57c124d37607c6c3471891aaf5390ce8-V.jpg
    67,3 KB · Wyświetleń: 337
Moja jest ułożona główką w dół i na ostatnim usg gin mi pokazała, że jak mam tak wybrzuszony brzuch xD (masło maślane) z prawej strony to jest to dupka i nogi :) Czasami mam taki krzywy brzuch i tak mnie ciągnie po prawej, że masakra :D
Ja to was częściej czytam niż piszę, bo za bardzo doświadczenia nie mam i o wielu rzeczach dowiaduję się stąd :)

@Roksi98 a może wszystkie kolejne dolegliwości powstają na tle nerwowym... Nie wyszukuj sobie chorób, a przez nerwy to bolą takie miejsca w ciele, że człowiek nigdy by ich z psychiką nie powiązał...

Hej dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo, ale bylo kilka aspektow dlaczego mnie tu nie bylo I tak. Mam problemy z jelitem od kiedy pamietam I nie moge sie wyproznic wgl.. tydzien juz to trwa, wczoraj tylko ciut, no I wczoraj tez bylam u gastroenterolofa, zapisal mi jakies leki, ale one srednio dzialaja w dodatku wczoraj mnie pieklo I kulo taktroche wyzej niz pepek I sie martwie, ze cos mam z jelitami jakis zator czy cos, bo jestem w niecalym 24tc, a mam taki brzuch.
Juz nie wiem co robic, martwie sie, ze mi jelita popekaja I czasami mnie boli po prawej stronie. :( juz mam dosc. :(
Jestem tydzień niżej i mam taki sam brzuch. A jak się objem to i większy także spokojnie. A na wyproznianie owoce polecam ;)

reklama
Dziewczyny Gratulacje za udane badania i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Tak czytam uważnie co piszecie i trochę jestem zdziwiona w domku jeszcze w śpiworkach, otulaczach itp okrywacie dzieci ? Nie za dużo tego wszystkiego ? Mamy w domku zimą 22 stopni na noc 20-19 stopni nigdy nie okrywałam syna w śpiworach itp.Wiadomo Maleństwo potrzebuje choć w pierwszych dniach po porodzie otulania(choć nie każde dzidzi) bo w brzuszku miejsca mało i tak się przyzwyczaił ale bez przesady...

No właśnie ja mam temperaturę w zimie 20to max w nocy.. widziałaś ten otulacz tulik? To jak zwykła bawełniana pieluszka jest[emoji53] sorry,ale jakbym miała spać w zimie pod sama Pielucha to trochę zimno by mi było [emoji33] co innego np.rożek albo becik

Do góry