reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Też się zastanawiałam nad nimi. Jest ryzyko, że dziecku się nie spodoba, ale na olx czy allegro bardzo dużo osób sprzedaje za 30-60 zł. Są fajne, bo są na dole szersze żeby dziecko mogło mieć nóżki w pozycji żabki. Plus Tulik ma ciekawe poduszki do karmienia, w dosyć dużym rozmiarze - wizualnie wydają się być wygodne.

Pozazdrościć - u mnie wszystkie przestrzenne USG słono kosztują.

Fajny ten otulacz, ale tak sobie myślę... ja mam chłodno w pokoju, a taki otulacz to jak pielucha bawełniana, to co dalej? Jeszcze dziecko w tym otulaczu w coś wsadzać?????? :confused::laugh2:
Widziałam takie otulacze a'la beciki czy śpiworki,z cieplejszej tkaniny, za zimę akurat....
Ja zimą w domu trzymam chłodek... szczególnie w nocy. Sama wolę mieć chłodno i spać pod kołdrą, to raczej dziecku nie zaprezentuję takiego cienkiego czegoś :errr::o Chyba, że ktoś ma w mieszkaniu 23stopnie to ok :)

Mój młody w łóżeczku i z nami w łóżku, poduszka, kołdra, patologia [emoji87][emoji85] i chłopaczyna w różowych śpiochach [emoji23][emoji4]Zobacz załącznik 877101Zobacz załącznik 877103Zobacz załącznik 877104

haha uśmiałam się! :laugh2:

Śliczne wasze dzieciaki :) Aż mi się czasy niemowlęce Młodego przypomniały... :sorry2:;)

reklama
Właśnie przeczytałam ten artykuł o śmierci łóżeczkowej. Dziewczyny w czym planujecie lub czym wasze Maleństwa spały? Bo już zgłupiałam... nie wiem czy w takim wypadku jest sens kupować kołderki, czy nie lepiej zainwestować w śpiworki lub rożki...
Ja już mam zakupione 3 śpiworki i jeden rożek/otulacz. Kołderki długo u mnie nie będzie. Planuje łóżeczko mieć puste.

Haha kram na odpuście [emoji4][emoji4] rozbawiłaś mnie :)
Dawno nie oglądałam tych zdjęć a zajrzałam bo powrócił temat śmierci łozeczkowej[emoji17] i jak widać na załączonym zdjęciu wszystko było źle w tym łóżeczku, ale mój mały w nocy spał że mna( tutaj też można było się doczepic bo znowu na puszyste podusie do tego kocyk i pieluszka gdzieś w poblizu) wtedy nie było głośno o tym a ja bardziej rozumiałam że dziecko przestaje samoistnie oddychać a nie np dusi się bo mu coś buzie przysłania.

Hej dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo, ale bylo kilka aspektow dlaczego mnie tu nie bylo I tak. Mam problemy z jelitem od kiedy pamietam I nie moge sie wyproznic wgl.. tydzien juz to trwa, wczoraj tylko ciut, no I wczoraj tez bylam u gastroenterolofa, zapisal mi jakies leki, ale one srednio dzialaja w dodatku wczoraj mnie pieklo I kulo taktroche wyzej niz pepek I sie martwie, ze cos mam z jelitami jakis zator czy cos, bo jestem w niecalym 24tc, a mam taki brzuch.
Juz nie wiem co robic, martwie sie, ze mi jelita popekaja I czasami mnie boli po prawej stronie. :( juz mam dosc. :(

Załączniki

• IMG_20180712_202419.jpg
    IMG_20180712_202419.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 120
Hej dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo, ale bylo kilka aspektow dlaczego mnie tu nie bylo I tak. Mam problemy z jelitem od kiedy pamietam I nie moge sie wyproznic wgl.. tydzien juz to trwa, wczoraj tylko ciut, no I wczoraj tez bylam u gastroenterolofa, zapisal mi jakies leki, ale one srednio dzialaja w dodatku wczoraj mnie pieklo I kulo taktroche wyzej niz pepek I sie martwie, ze cos mam z jelitami jakis zator czy cos, bo jestem w niecalym 24tc, a mam taki brzuch.
Juz nie wiem co robic, martwie sie, ze mi jelita popekaja I czasami mnie boli po prawej stronie. :( juz mam dosc. :(
A co mówi lekarz? Jakie leki dostałaś?
Ja mam początki zespołu jelita wrażliwego.
U góry mam wiecznie twardy i spuchniety brzuch a często mi tak jeździ, że wszystkie osoby w pomieszczeniu słyszą.
Mam też problem ale suszone śliwki, lub activia czy przekąska błonnikowa w moim wypadku działa.
W razie czegoś gin mi powiedział, żeby kupić laximama lub lactulosum.

Dziewczyny Gratulacje za udane badania i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Tak czytam uważnie co piszecie i trochę jestem zdziwiona w domku jeszcze w śpiworkach, otulaczach itp okrywacie dzieci ? Nie za dużo tego wszystkiego ? Mamy w domku zimą 22 stopni na noc 20-19 stopni nigdy nie okrywałam syna w śpiworach itp.Wiadomo Maleństwo potrzebuje choć w pierwszych dniach po porodzie otulania(choć nie każde dzidzi) bo w brzuszku miejsca mało i tak się przyzwyczaił ale bez przesady...

reklama
A co mówi lekarz? Jakie leki dostałaś?
Ja mam początki zespołu jelita wrażliwego.
U góry mam wiecznie twardy i spuchniety brzuch a często mi tak jeździ, że wszystkie osoby w pomieszczeniu słyszą.
Mam też problem ale suszone śliwki, lub activia czy przekąska błonnikowa w moim wypadku działa.
W razie czegoś gin mi powiedział, żeby kupić laximama lub lactulosum.
No wlasnie mi nic nie jezdzi, nie moge sie zalatwic, tylko kluje I piecze do gory I po bokach. Dal mi probiotyk, debutir I iberogast. Lekarz mi powiedzial, ze po intensywnej biegunce moze tak byc, jednak w sobote I w niedziele w miare bylo okej, dopiero w poniedzialek zaczelam byc taka wzdeta ;/ a od wczoraj mnie tak kluje. ;/

Do góry