reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Też się zastanawiałam nad nimi. Jest ryzyko, że dziecku się nie spodoba, ale na olx czy allegro bardzo dużo osób sprzedaje za 30-60 zł. Są fajne, bo są na dole szersze żeby dziecko mogło mieć nóżki w pozycji żabki. Plus Tulik ma ciekawe poduszki do karmienia, w dosyć dużym rozmiarze - wizualnie wydają się być wygodne.

Pozazdrościć - u mnie wszystkie przestrzenne USG słono kosztują.

Fajny ten otulacz, ale tak sobie myślę... ja mam chłodno w pokoju, a taki otulacz to jak pielucha bawełniana, to co dalej? Jeszcze dziecko w tym otulaczu w coś wsadzać?????? :confused::laugh2:
Widziałam takie otulacze a'la beciki czy śpiworki,z cieplejszej tkaniny, za zimę akurat....
Ja zimą w domu trzymam chłodek... szczególnie w nocy. Sama wolę mieć chłodno i spać pod kołdrą, to raczej dziecku nie zaprezentuję takiego cienkiego czegoś :errr::o Chyba, że ktoś ma w mieszkaniu 23stopnie to ok :)

Mój młody w łóżeczku i z nami w łóżku, poduszka, kołdra, patologia [emoji87][emoji85] i chłopaczyna w różowych śpiochach [emoji23][emoji4]Zobacz załącznik 877101Zobacz załącznik 877103Zobacz załącznik 877104

haha uśmiałam się! :laugh2:

Śliczne wasze dzieciaki :) Aż mi się czasy niemowlęce Młodego przypomniały... :sorry2:;)

reklama
Właśnie przeczytałam ten artykuł o śmierci łóżeczkowej. Dziewczyny w czym planujecie lub czym wasze Maleństwa spały? Bo już zgłupiałam... nie wiem czy w takim wypadku jest sens kupować kołderki, czy nie lepiej zainwestować w śpiworki lub rożki...
Ja już mam zakupione 3 śpiworki i jeden rożek/otulacz. Kołderki długo u mnie nie będzie. Planuje łóżeczko mieć puste.

Haha kram na odpuście [emoji4][emoji4] rozbawiłaś mnie :)
Dawno nie oglądałam tych zdjęć a zajrzałam bo powrócił temat śmierci łozeczkowej[emoji17] i jak widać na załączonym zdjęciu wszystko było źle w tym łóżeczku, ale mój mały w nocy spał że mna( tutaj też można było się doczepic bo znowu na puszyste podusie do tego kocyk i pieluszka gdzieś w poblizu) wtedy nie było głośno o tym a ja bardziej rozumiałam że dziecko przestaje samoistnie oddychać a nie np dusi się bo mu coś buzie przysłania.

Hej dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo, ale bylo kilka aspektow dlaczego mnie tu nie bylo I tak. Mam problemy z jelitem od kiedy pamietam I nie moge sie wyproznic wgl.. tydzien juz to trwa, wczoraj tylko ciut, no I wczoraj tez bylam u gastroenterolofa, zapisal mi jakies leki, ale one srednio dzialaja w dodatku wczoraj mnie pieklo I kulo taktroche wyzej niz pepek I sie martwie, ze cos mam z jelitami jakis zator czy cos, bo jestem w niecalym 24tc, a mam taki brzuch.
Juz nie wiem co robic, martwie sie, ze mi jelita popekaja I czasami mnie boli po prawej stronie. :( juz mam dosc. :(

Załączniki

• IMG_20180712_202419.jpg
    IMG_20180712_202419.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 123
Hej dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo, ale bylo kilka aspektow dlaczego mnie tu nie bylo I tak. Mam problemy z jelitem od kiedy pamietam I nie moge sie wyproznic wgl.. tydzien juz to trwa, wczoraj tylko ciut, no I wczoraj tez bylam u gastroenterolofa, zapisal mi jakies leki, ale one srednio dzialaja w dodatku wczoraj mnie pieklo I kulo taktroche wyzej niz pepek I sie martwie, ze cos mam z jelitami jakis zator czy cos, bo jestem w niecalym 24tc, a mam taki brzuch.
Juz nie wiem co robic, martwie sie, ze mi jelita popekaja I czasami mnie boli po prawej stronie. :( juz mam dosc. :(
A co mówi lekarz? Jakie leki dostałaś?
Ja mam początki zespołu jelita wrażliwego.
U góry mam wiecznie twardy i spuchniety brzuch a często mi tak jeździ, że wszystkie osoby w pomieszczeniu słyszą.
Mam też problem ale suszone śliwki, lub activia czy przekąska błonnikowa w moim wypadku działa.
W razie czegoś gin mi powiedział, żeby kupić laximama lub lactulosum.

Dziewczyny Gratulacje za udane badania i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Tak czytam uważnie co piszecie i trochę jestem zdziwiona w domku jeszcze w śpiworkach, otulaczach itp okrywacie dzieci ? Nie za dużo tego wszystkiego ? Mamy w domku zimą 22 stopni na noc 20-19 stopni nigdy nie okrywałam syna w śpiworach itp.Wiadomo Maleństwo potrzebuje choć w pierwszych dniach po porodzie otulania(choć nie każde dzidzi) bo w brzuszku miejsca mało i tak się przyzwyczaił ale bez przesady...

reklama
A co mówi lekarz? Jakie leki dostałaś?
Ja mam początki zespołu jelita wrażliwego.
U góry mam wiecznie twardy i spuchniety brzuch a często mi tak jeździ, że wszystkie osoby w pomieszczeniu słyszą.
Mam też problem ale suszone śliwki, lub activia czy przekąska błonnikowa w moim wypadku działa.
W razie czegoś gin mi powiedział, żeby kupić laximama lub lactulosum.
No wlasnie mi nic nie jezdzi, nie moge sie zalatwic, tylko kluje I piecze do gory I po bokach. Dal mi probiotyk, debutir I iberogast. Lekarz mi powiedzial, ze po intensywnej biegunce moze tak byc, jednak w sobote I w niedziele w miare bylo okej, dopiero w poniedzialek zaczelam byc taka wzdeta ;/ a od wczoraj mnie tak kluje. ;/

Do góry