reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja wiem co to śpiworek ale jakoś mam wrażenie że ciężko na bok w tym ułożyć. Poprzednio miałam rożek i teraz raczej też kupię rożek ;)

U mnie rożków nie ma. Ale kumpela młodą trzymała w takim śpiworku i on jest dość szeroki. Nóżki leżą luzem, ciałko też nie jest skrępowane i spokojnie ją na boku kładła na drzemkę.
Sorry, któraś z dziewczyn porównywała to do śpiworka wózkowego czy coś w ten styl.

reklama
Ile czasu piłaś laktulozę? Mi też to ginekolog zalecił, ale jeszcze tyle miesięcy przed nami, nie chcę się przyzwyczaić. Uważam na dietę, ale i tak jest coraz gorzej. Nawet ogórki kiszone popijane maślanką mnie nie ruszają ;)

Ja się w tym gubię, bo to będzie pierwsze dziecko. Może spać po prostu w rożku, prawda? To też jest bezpieczne z tego co pamiętam.
Powiem Ci ze od 1 trymestru, oczywiste z przerwami. Ja ogólnie zauważyłam że największy problem u mnie jest jesień zima, kiedy jest mniej świeżych owoców. Chociaż cytrusy też mają moc[emoji6] w tej ciąży nie piłam jeszcze lactulozy, ratuje się dietą, tzn zjem : raz szpinak podziała, drugi raz też ale za trzecim już nie bardzo dziala to zmieniam na czeresnie i tak do trzech razy sztuka i znowu zmiana na coś innego[emoji4] taki znalazłam sposób na moje jelita, po prostu nie lubia rutyny[emoji39]

A my dziewczyny kupilismy wozek :) co prawda jest 3w1, bo ciezko bylo kupic sama gondole lub 2w1, ogladalismy kilka i stan byl rozny, ale z tego nosidla z zestawu w samochodzie korzystac nie bedziemy, bo kupimy lepszy fotelik typu cybex czy maxi cosi z atestami itd. Generalnie zrobilismy tak jak planowalam, kupilismy wozek z drugiej reki, bo spacerowke na wiosne i tak bede kupowac nową, mniejszą itd a chcąc kupic gleboki nowy to i tak dwa razy tyle musiala bym dac co dalismy za zestaw dzis :) wrzucam foto w wersji glebokiej :)

Super!!! [emoji106][emoji16]
Każda z nas robi jak jej pasuje, bo to najważniejsze [emoji57][emoji3] ja będę mieć 2w1 i z tej spacerówki zamierzam korzystać jak najdłużej.. [emoji846]ale jak wyjdzie tez sie okaże [emoji6]

Ja mówiąc o śpiworku to mam coś takiego na myśli...Zobacz załącznik 877238Zobacz załącznik 877239

O... coś takiego bardzo fajne! Masz jakas stronę z tym? Czy tylko w USA można to kupić??[emoji53]

Nie, nie. To takie śpiworki zastępujące kołdrę czy kocyk. I chyba nie da się stosować otulacza ze śpiworkiem na raz.
My tak samo jak Dita, mamy dość chłodno w zimie w domu. Temperatury 22-23c chyba jeszcze nigdy nie osiągnęliśmy zimą.
Lepiej nam się śpi i mieszka jak jest chłodniej. I mniej tez chorujemy z tego co zauważyłam.

Właśnie [emoji3] szukam takiego śpiworka- otulacza- czy jak to sie zwie, co jest grubsze od bawełny.... Pierworodny jest z lipca, wiec takie cienkie było ok, ale teraz na zimę potrzebuje czegoś w wersji troszkę cieplejszej niż sama bawełna [emoji28]

Ja wiem co to śpiworek ale jakoś mam wrażenie że ciężko na bok w tym ułożyć. Poprzednio miałam rożek i teraz raczej też kupię rożek ;)

Rożek tez moze być [emoji3]myślę że jeden na pewno kupie i tak [emoji5]

Ile czasu piłaś laktulozę? Mi też to ginekolog zalecił, ale jeszcze tyle miesięcy przed nami, nie chcę się przyzwyczaić. Uważam na dietę, ale i tak jest coraz gorzej. Nawet ogórki kiszone popijane maślanką mnie nie ruszają ;)

Ja się w tym gubię, bo to będzie pierwsze dziecko. Może spać po prostu w rożku, prawda? To też jest bezpieczne z tego co pamiętam.
Moze być rożek, becik, śpiworek czy tam otulacz [emoji854] co ci pasuje... wybierasz rodzaj, fason, a także grubość materiału i oczywiście kolory o wzorki [emoji7]

Dlatego też chyba kupię chociaż jeden komplet kołderki, śpiworek, rożek już jeden mam. Myśle czy by drugiego nie kupić...
jejku ile tego! Przy pierwszym dziecku najtrudniej...

Hehe ja drugie a dylematy mam, bo teraz dziecko zimowe, a wcześniej letnie [emoji23][emoji28]

U mnie rożków nie ma. Ale kumpela młodą trzymała w takim śpiworku i on jest dość szeroki. Nóżki leżą luzem, ciałko też nie jest skrępowane i spokojnie ją na boku kładła na drzemkę.
Sorry, któraś z dziewczyn porównywała to do śpiworka wózkowego czy coś w ten styl.

Daj linka na ten śpiworek!’ Podoba mi sie bardzo [emoji3][emoji5]

Każda z nas robi jak jej pasuje, bo to najważniejsze [emoji57][emoji3] ja będę mieć 2w1 i z tej spacerówki zamierzam korzystać jak najdłużej.. [emoji846]ale jak wyjdzie tez sie okaże [emoji6]

O... coś takiego bardzo fajne! Masz jakas stronę z tym? Czy tylko w USA można to kupić??[emoji53]

Właśnie [emoji3] szukam takiego śpiworka- otulacza- czy jak to sie zwie, co jest grubsze od bawełny.... Pierworodny jest z lipca, wiec takie cienkie było ok, ale teraz na zimę potrzebuje czegoś w wersji troszkę cieplejszej niż sama bawełna [emoji28]

Moze być rożek, becik, śpiworek czy tam otulacz [emoji854] co ci pasuje... wybierasz rodzaj, fason, a także grubość materiału i oczywiście kolory o wzorki [emoji7]

Hehe ja drugie a dylematy mam, bo teraz dziecko zimowe, a wcześniej letnie [emoji23][emoji28]

Z polskiej strony znalazłam sporo nawet.

Np coś takiego

Link do: torba do spania dla niemowlaka - Szukaj w Google:

A to jest ten ze zdjęć :

Link do: Snuzpod - Snuzpouch Clever Sleeping Bag 2.5 Tog - Wave Rose

Ja z tej tez bym pewno korzystala dluzej, ale u nas problem z transportem takiego duzego wozka by byl, a czesto jeździmy do moich przyszlych teściów do Wadowic i w nasz samochod ciezko by bylo sie z tym zabrać. Ale wszystko w praniu wyjdzie, najważniejsze, że na poczatek dzidek ma juz pojazd :)

Ja mam córę ze stycznia. Na początku, około miesiąca, może półtora spała w rożku. Spokojnie mogłam ja ułożyć na boczku;) potem jak wyrosła z rożka to były śpiworki. Zapinane od dołu bo łatwiej było w nocy przewijać ;) w śpiworku spała długo bo miałam pewność, ze się nie odkryje i nie nakryje! Są śpiworki zimowe i letnie wiec to żaden problem dostosować do pory roku ;) pod kołderka nie pamiętam kiedy zaczęła spać, ale na pewno miała ponad rok. Poduszki nie miała długo, ale ochraniacze tak. Teraz rezygnuje z ochraniaczy. Wole dmuchać na zimne ;) a Dita wspominała o klinie zamiast poduszki. My mieliśmy patent inny [emoji23] pod materac włożyliśmy dwa duże segregatory [emoji23] puste oczywiście i był idealny spadek [emoji23][emoji23][emoji23][emoji111]️ aaaa i tak mi się przypomniało jeszcze z karuzela. Moja Ala była rehabilitowana i rehabilitantka zwróciła mi uwagę ze karuzela musi być przyczepiona na wysokości pępka dziecka a nie głowy ;) dzięki temu dziecko prawidłowo patrzy, nie wykrzywia się itd itd [emoji6] ale się rozpisałam haha może komuś coś pomoże ;)

A co myslicie o spiworku do wozka z minky? Nie bedzie dziecku w tym zimno? Biorac pod uwage, ze bedzie tez kombinezon, cos pod spodem i okrycie gondoli... No i wezcie pod uwage, ze u mnie nad morzem nieco cieplej niz w centralnej polsce [emoji14]

Myśle, ze jak kombinezon i minky to na luzie. A masz coś konkretnego ? Ja zaczynam ruszać z wyprawka, skoro już mam pewność ze będzie syn ;)

reklama
Myśle, ze jak kombinezon i minky to na luzie. A masz coś konkretnego ? Ja zaczynam ruszać z wyprawka, skoro już mam pewność ze będzie syn ;)
No mysle o takim.. moja siostra miala z tego typu, z tym ze jej urodzony na koniec sierpnia wiec zanim zaczela uzywac, to jej maluch juz byl troche "podrosniety"
Screenshot_2018-07-13-20-13-50.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-07-13-20-13-50.jpg
    Screenshot_2018-07-13-20-13-50.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 344
Do góry