reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A my dziewczyny kupilismy wozek :) co prawda jest 3w1, bo ciezko bylo kupic sama gondole lub 2w1, ogladalismy kilka i stan byl rozny, ale z tego nosidla z zestawu w samochodzie korzystac nie bedziemy, bo kupimy lepszy fotelik typu cybex czy maxi cosi z atestami itd. Generalnie zrobilismy tak jak planowalam, kupilismy wozek z drugiej reki, bo spacerowke na wiosne i tak bede kupowac nową, mniejszą itd a chcąc kupic gleboki nowy to i tak dwa razy tyle musiala bym dac co dalismy za zestaw dzis :) wrzucam foto w wersji glebokiej :)

Załączniki

• IMG_20180713_170816.jpg
    IMG_20180713_170816.jpg
    915,4 KB · Wyświetleń: 113
reklama
Sandra napisała że zrobilo ;)
Ja myślałam że to taka ściema ale zdjęcie mojego syneczke rozczula mnie do łez- widać autentycznie podobieństwo do mnie i do mojej córci ;) a to przecież jeszcze takie maleństwo a już tak widać Zobacz załącznik 877214
Mnie też rozczulają te zdjęcia 3d.
Tym bardziej, że przy starszych dzieciach tego nie było.
Przy córce młodszej weszło i było 100zł do wizyty doliczone.
A mój synek młodszy bardzo podobny do swojego dorosłego brata [emoji4]

Ja już nie ogarniam, piszesz o zatwierdzeniu. Potem, że lekarz mówił, że tak może być przy biegunce.
Przy zatwardzeniu to co najwyżej hemoroidy Ci mogą pęknąć.

Każda z nas się lepiej czy gorzej czuje.
Ja np od marca leżę, walczę z bólem, choć staram się ograniczać nospe.
Teraz jestem przeziębiona i ciężko mi oddychać i tak bym mogła narzekać, ale cieszę się każdym dniem.
Tym, że mój synek rośnie, reaguje na muzykę i głosy.
Mój może 400g waży i jakbym była Tobą to bym zaraz się zastanawiała czy nie za mało.
Ale wiem, że każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie.
Czy Ty nie możesz cieszyć się tą ciąża?
Jestem wdzięczna Bogu za każdy dzień.
Bo najpierw mialam biegunke, a teraz mam zaparcia, nie moge sie zalatwic I ciagle mnoe kluje w nadbrzuszu I podbrzuszu po prawej stronie.. I dlatego lekarz wysniol wniosek, ze tak moze byc po biegunce. Moge sie cieszyc, ale nie idzie, gdy brzuch jak balon rosnie I nie mozna sie wyproznic.

Moja jest ułożona główką w dół i na ostatnim usg gin mi pokazała, że jak mam tak wybrzuszony brzuch xD (masło maślane) z prawej strony to jest to dupka i nogi :) Czasami mam taki krzywy brzuch i tak mnie ciągnie po prawej, że masakra :D
Ja to was częściej czytam niż piszę, bo za bardzo doświadczenia nie mam i o wielu rzeczach dowiaduję się stąd :)

@Roksi98 a może wszystkie kolejne dolegliwości powstają na tle nerwowym... Nie wyszukuj sobie chorób, a przez nerwy to bolą takie miejsca w ciele, że człowiek nigdy by ich z psychiką nie powiązał...
Niby tak, tylko nie moge sie wyproznic, boli mnie po prawej stronie w podbrzuszu, tam tez sa jelita, a brzuch jak balon.. ;/

A powiedzcie mi jak w tym spiworku dziecko na boczku kładziecie? Bo ja przez pierwsze tygodnie zawsze małą na bok kladlam żeby w razie ulania nie udusila się własnym zygiem :p co karmienie to drugi boczek i w sumie tak lubiła spać. Nie pamiętam kto mi tak kazał robić ale chyba w szpitalu.
A tu pierwsze chwilę w domku :happy:
Zobacz załącznik 877075

Ja mówiąc o śpiworku to mam coś takiego na myśli...
IMG_3002.JPG
IMG_3003.JPG

Załączniki

• IMG_3002.JPG
    IMG_3002.JPG
    94,6 KB · Wyświetleń: 328
  • IMG_3003.JPG
    IMG_3003.JPG
    92,3 KB · Wyświetleń: 335
Moja pierwsza myśl jak czytam posty śpiworek to na zimę np .do wózka i od razu kojarzy mi się z grubym cieplutkim okryciem... :tak:Może za szybko poleciałam z tym czytaniem i się zdziwiłam aż się spociłam :yes:

Nie, nie. To takie śpiworki zastępujące kołdrę czy kocyk. I chyba nie da się stosować otulacza ze śpiworkiem na raz.
My tak samo jak Dita, mamy dość chłodno w zimie w domu. Temperatury 22-23c chyba jeszcze nigdy nie osiągnęliśmy zimą.
Lepiej nam się śpi i mieszka jak jest chłodniej. I mniej tez chorujemy z tego co zauważyłam.

W ciąży bardzo często zdarzają się się zaparcia, ja mam z 2 problem od zawsze, w sumie taka moja uroda te rzeczy reguluje się dietą a nie lekami, bo organizm szybko się przyzwyczaja. W pierwszej ciąży wiadrami piłam lactuloze bo tak lekarz zalecił. Dla mnie bez jakiegoś super efektu, a ostatni miesiąc to już na lewatywach leciałam. Jedz śliwki, szpinak, czereśnie i dużo wody. Od czasu do czasu pije naturalny kefir na czczo, normalnie efekt wodospadu ale też nie codziennie bo i do tego jelita się przyzwyczaja...
Ile czasu piłaś laktulozę? Mi też to ginekolog zalecił, ale jeszcze tyle miesięcy przed nami, nie chcę się przyzwyczaić. Uważam na dietę, ale i tak jest coraz gorzej. Nawet ogórki kiszone popijane maślanką mnie nie ruszają ;)

No właśnie ja mam temperaturę w zimie 20to max w nocy.. widziałaś ten otulacz tulik? To jak zwykła bawełniana pieluszka jest[emoji53] sorry,ale jakbym miała spać w zimie pod sama Pielucha to trochę zimno by mi było [emoji33] co innego np.rożek albo becik
Ja się w tym gubię, bo to będzie pierwsze dziecko. Może spać po prostu w rożku, prawda? To też jest bezpieczne z tego co pamiętam.

reklama
Ja wiem co to śpiworek ale jakoś mam wrażenie że ciężko na bok w tym ułożyć. Poprzednio miałam rożek i teraz raczej też kupię rożek ;)

Dlatego też chyba kupię chociaż jeden komplet kołderki, śpiworek, rożek już jeden mam. Myśle czy by drugiego nie kupić...
jejku ile tego! Przy pierwszym dziecku najtrudniej...

Do góry