reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja już po połówkowym
Wszystko dobrze nóżki rączki stopeczki serduszko żoładek nereczki. Główka też
Waga 400g no ale plec nie potwierdzina bo nic a nic sie nie chcialo pokazac wody plodowe nad dzidziolem a on w kłębek sie zwinol na dole macicy. Polożenie miednicowe. Oby sie przekrecil bo ja nie chce zadnych cesarek buźka śliczna;)

Kupilam dzis dwie pary spodni w normalnym sklepie tylko rozmiar L i dostslam od kolezanek z pracy na urodziny piekna maxi sukienke

reklama
Dziewczyny jak wyglada w Polsce ( i nie tylko) sprawa wytycznych na temat śmierci łóżeczkowej?
U mnie jest zakaz kocyków, kołderek, poduszek, ochraniaczy, zabawek i innych rzeczy w łóżeczku. Łóżeczko ma być puste i tylko z dzieckiem. Nawet wieszać nic na łóżeczku nie pozwalają. I tak podobno najlepiej do 18 miesiąca życia. A już minimum 12 miesiąca życia. Jak ta sprawa wygląda u was? Bo to chyba jakieś stosunkowo nowe wytyczne tutaj i położne i pediatrzy maja hopla na tym punkcie. Gdzie się nie oglądane to słyszę NIE WOLNO!
Nie ma zadnych wytycznych, aczkolwiek wydaje mi sie, ze kobiety sa informowane o tym. Do mnie jak polozna przyszla, to powiedziala 'oooo, jakie sliczne, gole i zdrowe lozeczko'

Mój już się dawno ujawnił bezwstydnik ;)

Dokładnie :)

Coś mi komp szwankuje, podczytuje Was na telefonie, ale tam nie mogę pisać, a potem zapominam co chciałam odpowiedzieć ;)

Zdzwiłam się, że tyle u nas na forum dziewczynek. W moim otoczeniu 90 proc chłopców, aż się śmieją, że wojna idzie. Dla mnie akurat takie zdanie nie jest śmieszne..

U mnie synek do tej pory miał dwie kuzynki i jednego kuzyna, kuzyn za to same kuzynki i tylko jednego kuzyna (mojego synka), teraz sie troszkę wyrówna. A w pracy w zeszłym roku i wcześniej zdecydowanie więcej dziewczynek, i myślałam, że sie wyrówna u nas chłopcami.. To chyba jednak tylko jakieś złudzenie... chyba jest podobnie, raz więcej chłopców, raz dziewczynek [emoji5][emoji16]

To i u mnie podobnie [emoji14]
Czekam do wtorku... Podkupiłabym jakieś kolorowe ubranka a nie wiadomo dla kogo :/

A ciebie nie ma w tabelce?????!!!!! [emoji33][emoji33][emoji848] na kiedy masz termin?

Dziewczyny jak wyglada w Polsce ( i nie tylko) sprawa wytycznych na temat śmierci łóżeczkowej?
U mnie jest zakaz kocyków, kołderek, poduszek, ochraniaczy, zabawek i innych rzeczy w łóżeczku. Łóżeczko ma być puste i tylko z dzieckiem. Nawet wieszać nic na łóżeczku nie pozwalają. I tak podobno najlepiej do 18 miesiąca życia. A już minimum 12 miesiąca życia. Jak ta sprawa wygląda u was? Bo to chyba jakieś stosunkowo nowe wytyczne tutaj i położne i pediatrzy maja hopla na tym punkcie. Gdzie się nie oglądane to słyszę NIE WOLNO!

Wytyczne są, mamaginekolog o nich pisała. No ale nikt ci do domu nie wejdzie i kary grzywnej nie da[emoji55] trzeba wierzyć w rozsądek mam [emoji848]
Link do: Jak zmniejszyć ryzyko "śmierci łóżeczkowej"? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Jestem Joanna, nie Paulina :) u mnie dookoła mówili, że chłopak, partner też, bo chciał LEGO :D a ja czułam i tak że dziewczynka, chociaż się nawet nie odzywałam :)

Poprawiłam [emoji5]

Ja już po połówkowym
Waga 400g no ale plec nie potwierdzina bo nic a nic sie nie chcialo pokazac wody plodowe nad dzidziolem a on w kłębek sie zwinol na dole macicy. Polożenie miednicowe. Oby sie przekrecil bo ja nie chce zadnych cesarek buźka śliczna;)

Kupilam dzis dwie pary spodni w normalnym sklepie tylko rozmiar L i dostslam od kolezanek z pracy na urodziny piekna maxi sukienke

Czyli chłopak jeszcze nie jest pewien?
Gratuluje zdrowego bobasa tak czy siak [emoji846][emoji2]

Jestem Joanna, nie Paulina :) u mnie dookoła mówili, że chłopak, partner też, bo chciał LEGO :D a ja czułam i tak że dziewczynka, chociaż się nawet nie odzywałam :)
A kto powiedział że Lego jest tylko dla chłopców? Mój też tak mówił że jak będzie syn to będą się razem Lego bawić a tak to się bawi z córką haha taka mamy już kolekcje 20180506_193625.jpg

Załączniki

• 20180506_193625.jpg
    20180506_193625.jpg
    868,1 KB · Wyświetleń: 73
Ja jestem z Puław i urodziłam tu 3 dzieci i Mateusza też zamierzam.
IP też źle wspominam, ale położne bardzo spoko, oddział po remoncie.
No i mój gin, do którego chodzę prywatnie tu pracuje.
Byłam w szpitalu w listopadzie ostatnio na ginekologii to całkiem spoko.
Ordynator ma specyficzne poczucie humoru i teksty, ale da się przetrwać.
Koleżanka rodziła w kwietniu, wszystko sprawnie i szybko.

Jak czekałam to te panie położne na oddziale wydawały się miłe, ale lekarz, który mnie badał i praktycznie wyśmiał plamienie, nie zauważył dużego krwiaka i powiedział, że i tak biorę leki, to po co w ogóle przyjechałam, będę krwawić to będę, nic mi nie poradzi... No ale zdaję sobie sprawę, że są i mili lekarze, tak jak i ten u którego prowadzisz ciążę. Też chciałam się do niego zapisać, ale trzeba było czekać prawie 3 miesiące na wizytę.

Ja już po połówkowym

Super, że wszystko ok. Dzidziol rośnie i ma się dobrze :)

reklama
Jak czekałam to te panie położne na oddziale wydawały się miłe, ale lekarz, który mnie badał i praktycznie wyśmiał plamienie, nie zauważył dużego krwiaka i powiedział, że i tak biorę leki, to po co w ogóle przyjechałam, będę krwawić to będę, nic mi nie poradzi... No ale zdaję sobie sprawę, że są i mili lekarze, tak jak i ten u którego prowadzisz ciążę. Też chciałam się do niego zapisać, ale trzeba było czekać prawie 3 miesiące na wizytę.
Słuchaj jak zadzwonisz do pro family med to tam są miłe Panie i Cię wcześniej zapiszą.
Ja tam jeżdżę, bo w Puławach przyjmuje w 2 miejscach ale terminy na grudzień najbliższej wizyty, choć jak mi gin kazał do Salusa przyjechać i się na niego powołałam to z marszu mnie w Salusie przyjęli.
Na IP mogłaś trafić na ordynatora, on komentował moją budowę przed zabiegiem, że pół korytarza słyszało i się zaśmiewał przy tym.

Do góry