Ja tez miałam na początku 56 (nie pamiętam jakiej firmy ale trochę mi posłużył). Młody urodził się 57 cm ale jak go w ten 56 ubrałam na wyjście ze szpitala to się utopił - szczególnie rączki - trzeba pamiętać że rozmiar 56 ma dziecko wyprostowane i wiadomo ze na początku ten mały kurczaczek raczej woli mieć wszystko bardziej przy sobie. Mój się urodził szczuplutki wiec może to dodatkowo sprawiło ze się zapadł w ten kombinezon wiec jak dla mnie rozm 62 na początek to i tak już spory - z pewnością do szpitala mąż przywiezie 56[emoji4]Ja kupiłam 56 ale moje to małe będą. Rękawki ponoć i do 62 starczają wiec mam nadzieje ze posłuży dluzej
reklama
Dzidzi bobo
Fanka BB :)
Teraz odczytalam to cholerne uzg szpitalne bo nie mam opisu tylko zdjecia i na zdjeciach skruty uzg czyli mam dzis 19t i 3 d maly wazy 260 g i ma okolo 17 cm juz jestem spokojna tylko rzadko go jescze czuje
piorunem
Ja zamówiłam dokładnie taki z h&m na 56 - koleżanka mówiła, że wystarczył jej do lutego, a rodziła w listopadzie, a dziecko było raczej przeciętne. Wydaje mi się, że łatwiej będzie mi ubrać taki co nóżek osobno wpychać nie trzeba. 62 chyba na razie nie będę kupować, mam jeszcze taki misiowy 68 i jak okaże się, że wyrasta z tego 56, a jest za mała na ten misiowy lub będzie ostra zima to kupię jakiś 62
Załączniki
No no tylko ja w pierwszej ciąży aż do prenatalnych mówiłam ze wiem ze dziewczynka... a mam cudownego chłopca[emoji28] dlatego teraz siedzę cicho i grzecznie czekam - serio juz mi obojętnie i nic nie myślę w sensie nie analizuje objawów przeczuc itp [emoji6] jedno co mnie tak serio skłania do dziewczynki to słowa lekarza z 13 tc "być może może być dziewczynka" [emoji28] ale wiadomo ze wtedy jeszcze mogło się zmienić. Dobra koniec! Czekamy [emoji6]
Haha Jak widac po przeczuciach na 1str.tabelki takie "przeczucia" też się zdarzały Myślę, że po prostu czasami mylimy nasze pragnienia i marzenia z przeczuciami I tyle...
Ja jak zrobiłam test w 1.ciąży, jak i teraz, to miałam taką myśl - Bedę miała syna, a teraz: będę mieć drugiego synka Żadnego tam: mam cerę taką to syn, albo jem słodycze to córka czy coś w tym stylu... Mało tego jak po badaniu usg opowiadałam komuś ile mierzy albo mówiłam o dziecku to mówiłam: będzie MIAŁ, zobaczymy co NIEGO wyrośnie, itp. haha Aż mnie bratowa męża pytała czy tak szybko poznałam płeć (13tydzień np.) bo mówię cały czas ON haha
Oczywiście, to pewnie łut szczęścia...Akurat mi się udało trafić dwa razy z rozpoznaniem płci
Mało tego, syn też mówił wszystkim, że będzie miał brata - a nie rodzeństwo Zwariowany po mamie
Dziekuje [emoji2] a ci to za aplikacja ?
Ja mialam zazwyczaj nie regularna miesiczke ostatnia mialam 19 luty i lekarz mi w szpitalu powiedzial ze mam 18+6 to bylo w sobote a przed tym uzg mialam uzg robione 5 czer i bylo 13i6 i sama juz niewiem... przy tym uzg sobotnim powiedzial mi lekarz ze mam roznice tygodnia miedzy uzg a om zgupialam juz...
I tu by sie zgadzalo om 20 tydzien roznica jest tygodnia uzg a om wiec wychodzi na 19 t ze bedzie jutro dobrze ?
A który ci leci tydzień ciąży wg OM? Po prostu ile tygodni ciąży masz za sobą od 19lutego? Na kiedy masz termin wg OM?
@Dita_333 chodziło mi o masę dziecka - wczoraj ważyła 462 lub 472 g.
Na 14.11 wyliczyłam sobie sama, ale okazało się, że lekaż z OM wyliczył mi na 13.11, a z usg od początku wychodzi 10.11. Myślę, że możesz poprawić na ten 13 ;p suwak mam też do 13.
Jak miałaś 22+0 to chyba 462g, 472 to byłaby chyba średnia (50centyl), tak przynajmniej tu tabelka podaje.
Link do: 22 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Poprawiłam cię na 13.11
Mój dwa dni wcześniej (21+5) miał 535g, też nie jakiś wielki
Teraz odczytalam to cholerne uzg szpitalne bo nie mam opisu tylko zdjecia i na zdjeciach skruty uzg czyli mam dzis 19t i 3 d maly wazy 260 g i ma okolo 17 cm juz jestem spokojna tylko rzadko go jescze czuje
Tylko spokój nas uratuje
Ile kosztuje taki? Bo używany identyczny ktoś sprzedaje za 8 dych i wydaje mi się że drogoJa zamówiłam dokładnie taki z h&m na 56 - koleżanka mówiła, że wystarczył jej do lutego, a rodziła w listopadzie, a dziecko było raczej przeciętne. Wydaje mi się, że łatwiej będzie mi ubrać taki co nóżek osobno wpychać nie trzeba. 62 chyba na razie nie będę kupować, mam jeszcze taki misiowy 68 i jak okaże się, że wyrasta z tego 56, a jest za mała na ten misiowy lub będzie ostra zima to kupię jakiś 62 Zobacz załącznik 876215
Ja zamówiłam dokładnie taki z h&m na 56 - koleżanka mówiła, że wystarczył jej do lutego, a rodziła w listopadzie, a dziecko było raczej przeciętne. Wydaje mi się, że łatwiej będzie mi ubrać taki co nóżek osobno wpychać nie trzeba. 62 chyba na razie nie będę kupować, mam jeszcze taki misiowy 68 i jak okaże się, że wyrasta z tego 56, a jest za mała na ten misiowy lub będzie ostra zima to kupię jakiś 62 Zobacz załącznik 876215
Fajny taki, też myślałam o takim, mam chyba podobny w domu, ale większy rozmiar niestety....
Tylko znowu do gondoli taki gruby kombinezon to już bez śpiworka... Ach te rozkminy
Igorowelove
Moderatorka
Moj lekarz przy moich nieregularnych miesiaczkach od razu powiedzial, ze bedziemy patrzec tylko na usg z 1 trymestru, bo jest najbardziej miarodajne... I tak od 8t+2d zgadza sie wszystko co do dniaDziekuje [emoji2] a ci to za aplikacja ?
Ja mialam zazwyczaj nie regularna miesiczke ostatnia mialam 19 luty i lekarz mi w szpitalu powiedzial ze mam 18+6 to bylo w sobote a przed tym uzg mialam uzg robione 5 czer i bylo 13i6 i sama juz niewiem... przy tym uzg sobotnim powiedzial mi lekarz ze mam roznice tygodnia miedzy uzg a om zgupialam juz...
Ile kosztuje taki? Bo używany identyczny ktoś sprzedaje za 8 dych i wydaje mi się że drogo
Za używany drogo! na allegro znalazłam dwa nowe po 99zł, za używany powinno być taniej niż 20zł
I znalazłam taki używany:
Link do: Kombinezon H&M rozmiar 56/62
Dzięki Córa jest z lipca, więc nie mam żadnych ciepłych kombinezonów na 56Za używany drogo! na allegro znalazłam dwa nowe po 99zł, za używany powinno być taniej niż 20zł
I znalazłam taki używany:
Link do: Kombinezon H&M rozmiar 56/62
reklama
majacyr
Z tego co piszesz zdrowo rozsądkowo podchodzisz do tematu.No wiadomo dzidzi musi być cieplutko . Jak będzie -10 to i cieplejsze ciuszki i kombinezon i coś grubiutkiego do opatulenia . Pewnie i tak będę panikowac że małej zimno i sprawdzać [emoji6]jakby co pojedzie się po coś jeszcze cieplejszego [emoji6]
Ja pierwsze dziecko urodziłam w grudniu i akurat spadł śnieg na wyjście ze szpitala. A potem jak młody miał 2 tygodnie dowalił mróz i go werandowałam w wózku przy otwartym oknie przez kilka dni. A potem łaziłam w mróz i śnieg. Jak śnieg sypał to jeszcze folię zakładałam na wózek i mkneliśmy przez zaspy.
Haha. Foty znalazłam. Tu ma 2 tygodnie kombinezon na 80 rozmiar a teraz ten mój facecik ze zdjęcia ma 195cm i w grudniu skończy 20 lat [emoji87][emoji85]
Załączniki