reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Haha a wiesz że ostatnio do Męża się śmiałam że od 2 dni wiexej w domu jestem . Nie wstawałam o 4.30 a mimo to śpiąca chodziłam haha też się śmiałam że więcej coś dokucza im więcej na dupoe siedzę .chyba coś w tym jest a bardziej w tym że człek jest rozruszany więc regularne ćwiczenia te pomogą bardzo by lepiej się czuć

No a z tym przekładaniem to co oni tak często???

Ja Lot znioslam bardzo dobrze. Mały przed końcem dokazywał kopniakami:)
Teraz siedzimy na tarasie..ta godzina a cieplusio że nie wiem. Zapycham się czereśniami!!!! Arbuzem i malinami ale te czereśnie to za mną chodziły więc jak je zobaczyłam to nie było zmiłuj he
Mam taką ochotę pływać w basenie że jutro muszę się zaopatrzyć w tampony . Jest pięknie

Właśnie nie wiem co z tymi wizytami - prenatalne miałam w zupełnie innym miejscu na 17 i tego samego dnia co szlam przełożyli mi na 15... a teraz miałam mieć wizytę w sobotę u lekarza prowadzącego i w piątek przełożyli mi na wtorek, a że idzie na urlop to musiałam zgodzić się na rano... Polska ;p oczywiście obydwie wizyty prywatnie ;p
O wcześniejszej p. ginekolog nie wspominam, bo u niej czekało się i po 2 h, choć wizyta na godziny ;p

A ja 12 lipca mam usg i tak sie nie moge doczekać. Ide z siostra ktora bedzie chrzestna wiec bedziemy razem podziwiać. Ja dzis kupilam tetrowe pieluszki skarpetki łapki drapki i czapeczki. Uporzadkowalam mieszkanie generalnie okna nawet ogarnelam. Miejsce dla dzidzi juz ogarniete mam komode ktora powoli zapełniam . kołyske mam dostać wiec powoli powoli i bedzie git. Plan mam by do konca wrzesnia wszystko bylo gotowe. W pracy bede do 13 października. To tez zaplanowalam hihi. A potem już reszta urlopu i l4 do porodu. Ostatni miesiac chce poswiecic starszemu synkowi bawic sie z nim chodzic do kina i poprostu byc dla niego na 1000%

Też lubię mieć czysto, ale odkąd leżę nie ma komu porządnie posprzątać.
Nadal układam rzeczy z pudeł, wszystko z pyłu myję i ogarniam.
Ale już wszystkie meble wróciły na swoje miejsce:)

Kto dziś wizytuje?
Trzymam kciuki za wizyty.

Zrobilam porownanie tych bodow i szczerze mowiac są na dlugosc praktycznie identyczne jak te od polskiego producenta. Ale jak to z h&m bywa, pewno jakies modele maja rozjechana rozmiarowke. Widze to po mojej corce, nieraz 98/104 bylo dobre a np nosi caly czas 110/116 a jedna bluzke juz odlozylam bo mala a druga mam w szafie bo za duza :D Zielone są z h&m.

Załączniki

• IMG_20180710_081923.jpg
    IMG_20180710_081923.jpg
    971,6 KB · Wyświetleń: 86
  • IMG_20180710_082001.jpg
    IMG_20180710_082001.jpg
    942,4 KB · Wyświetleń: 85
reklama
U nas po wizycie wszystko dobrze, mała ma 557g :) O tym łuku nic za bardzo nie mówiła, jedynie, że taka budowa, ale dała skierowanie na echo i kazała wypytać czy to czymś skutkuje po porodzie i czy mogę rodzić w zwykłym szpitalu. Na razie się nie martwię :)
Dostałam też badania, m.in. tę glukozę nieszczęsna. Mówiła, że można dodać kwasek cytrynowy albo kupić glukozę cytrynową.

Do góry