reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

:) :) my w czwartek. Ostatnie dni przed są najgorsze ;)

Tzn. że nie możesz się doczekać?

Myśli się więcej ale ja tak załatana przed urlopem że nie mam na to czasu.. abym się na USG wyrobiła haha .muszę pamiętać wypić coś gazowanego bo ostatnio tym zabieganiem młodego uspilam i nie współpracował LOL
Śmieje się że chodzą pracując go kołysze i budzi się jak przysiadam coś zjeść hehe

Wczoraj sprawdzałam i z córką na tym etapie miałam już 6 kg. Prawie połowa więcej. Zobaczymy.
Brzuszek mnie ostatnio swędzi wrr

reklama
Wiesz co lekarz tak stwierdzil I to nie jeden bo ginekolog z internista.. powiddzialam im, ze boli mnie po sikaniu I utrzymuje sid, a

Wiesz co tak stwoerdzil ginekolog z poznania I internistka tez z poznania. Ze skoro mnie boli po sikaniu I mialam parcie na pecherz to znacxy, ze infekcja. :') nie robili badan ani nic... tylko podotykala mnie po brzuchu I sie pytala jakie dolegliwosci to jej powiedzialam, ze nudnosci, zgaga I ze trochd mniej jem, a ona czy mialsm wymioty I birgunki, a ja ze nie normlanie sie zalatwialam I czy bol narasta. Owszem z soboty na niedziele troche sie zwiekszyl, ale pozniej nie narastal tak, ze nie szlo wytrzymac. Wczoraj nie bolalo I jak wrocilam z miasta, a pozniej pojechalsm do chlopaka to zaczelo mnie piec I bylo mi niedobrze, wiec nie wiem. Szczerze? Sprawdzalam te metody I raz zabolalo raz nie zabolalo, wiec nie wiem. Mozliwe, ze sobie juz to wszystko wmawiam I uroilam. Bo psychika dziala cuda jakby nie patrzec..

Ja tez nie wiem, ale pojde sprawdzic dopytam sie chociaz moze mi wybijr to z glowy.

Co do sikania. Jak przetrzymam to mnie pęcherz boli ale to normalne jest . W środku jest mniej miejsca. Na dodatek dostaje kopniaki w pęcherz i to czuję
Ja wiem jak boli bo miałam zapalenie pęcherza raz ..psik co chwila Z wielkim bólem ..plus ból pleców jak pamiętam takżez tym się nie da funkcjonowac

Sprawdź oczywiście ale możliwe że to wszystko cię chyba przerasta i już sama nie wiesz na co patrzeć.naprawde realnie jeśli chodzi o objawy chorobowe

Ciąża to stan w którym wiele rzeczy się zmienia i nie obejdzie się to bez echa jeśli chodzi o ciało

Ale badania jak najbardziej zrób . Tym bardziej przed antybiotyki by nie brać ich od tak na ślepo w tym stanie

Pij dużo soku z żurawiny itp

Tzn. że nie możesz się doczekać?

Myśli się więcej ale ja tak załatana przed urlopem że nie mam na to czasu.. abym się na USG wyrobiła haha .muszę pamiętać wypić coś gazowanego bo ostatnio tym zabieganiem młodego uspilam i nie współpracował LOL
Śmieje się że chodzą pracując go kołysze i budzi się jak przysiadam coś zjeść hehe

Wczoraj sprawdzałam i z córką na tym etapie miałam już 6 kg. Prawie połowa więcej. Zobaczymy.
Brzuszek mnie ostatnio swędzi wrr
No nie mogę się doczekać, zawsze im bliżej tym więcej myślę i panikuje. Ja będę musiała wcześniej wyjść z pracy w czwartek żeby zdążyć na wizytę.

Mój mały zaczyna szaleć zaraz po owocach :) ciekawe czy nam buziaka pokaże na 3 d :)

Co do sikania. Jak przetrzymam to mnie pęcherz boli ale to normalne jest . W środku jest mniej miejsca. Na dodatek dostaje kopniaki w pęcherz i to czuję
Ja wiem jak boli bo miałam zapalenie pęcherza raz ..psik co chwila Z wielkim bólem ..plus ból pleców jak pamiętam takżez tym się nie da funkcjonowac

Sprawdź oczywiście ale możliwe że to wszystko cię chyba przerasta i już sama nie wiesz na co patrzeć.naprawde realnie jeśli chodzi o objawy chorobowe

Ciąża to stan w którym wiele rzeczy się zmienia i nie obejdzie się to bez echa jeśli chodzi o ciało

Ale badania jak najbardziej zrób . Tym bardziej przed antybiotyki by nie brać ich od tak na ślepo w tym stanie

Pij dużo soku z żurawiny itp
No wlasnie ostatnio dziecko jest tez nisko I czuje, ze kopie mnie nizej I nieraz kopnal.mnie w pecherz.. nie wydawalo mi sie bym miala problem z pecherzem, ale coz zaufalam lekarzosi, bo komu innemu?

Wiesz co masz racje.. sama czasami nie potrafie odroznic czy to jest.moja psychoza na temat chorob czy to jest potencjalne naprawde zagrozenie.. lub normalny objaw ciazy. Takze no..

No wlasnie Bylam w niedziele u nich tma I dali mi ten atybiotyk no to zaufalm im I wzielam, ale ona kazala brac po 2, a ja wzielam po 1.. boje sie brac wiecej.. no I martwie sie, ze jesli cos by bylo nie tak to na usg wyjdzie co innego przez to. Ze wzielam antybiotyk I zafalszuje.

No wlasnie ostatnio dziecko jest tez nisko I czuje, ze kopie mnie nizej I nieraz kopnal.mnie w pecherz.. nie wydawalo mi sie bym miala problem z pecherzem, ale coz zaufalam lekarzosi, bo komu innemu?

Wiesz co masz racje.. sama czasami nie potrafie odroznic czy to jest.moja psychoza na temat chorob czy to jest potencjalne naprawde zagrozenie.. lub normalny objaw ciazy. Takze no..

No wlasnie Bylam w niedziele u nich tma I dali mi ten atybiotyk no to zaufalm im I wzielam, ale ona kazala brac po 2, a ja wzielam po 1.. boje sie brac wiecej.. no I martwie sie, ze jesli cos by bylo nie tak to na usg wyjdzie co innego przez to. Ze wzielam antybiotyk I zafalszuje.
A mowilam dzisiaj internistce o tym, ze tak zrobili, a ona do mnie ze nie zawsze musi sie wykonywac mocz ze czasami przez same objawy mozna wywnioskowac. I stwierdzila ze mam kontynuowac tylko wysl a la mnie na crp,ob I morfologie.

Nie powinno sie zmieniac dawki samemu, bo wtedy antybiotyk nie dziala tak jak powinien i albo nie wyleczy infekcji albo Ci ta i fekcja w niedlugim czasie wroci. To tak jak ktos wybierze pare tabletek i poczuje sie lepiej i odstawia a powinno sie wybrac do konca.

Kto dziś wizytuje? :)

Ja :)

ja jutro

USG powtórka połówkowego:)

Ja dzisiaj :)

Można też zjeść coś słodkiego to będą wygibasy na usg... Ale znowu, żeby nie przedobrzyć, bo później takie ruchliwe dziecko też ciężko złapać :D Jestem ciekawa co tam u niego słychać...na pewno więcej się rusza i trochę pewnie przybrał przez te 3tygodnie :)
Acha, co do wagi to moja waga mi mówi, że jestem 3kgna plusie ;) Ale zobaczę co u gina, może będzie więcej :-D W pierwszej też miałam więcej w tym czasie, ale teraz przybrałam parę kg przed ciążą heheehe :rofl2::cool2:

Nie powinno sie zmieniac dawki samemu, bo wtedy antybiotyk nie dziala tak jak powinien i albo nie wyleczy infekcji albo Ci ta i fekcja w niedlugim czasie wroci. To tak jak ktos wybierze pare tabletek i poczuje sie lepiej i odstawia a powinno sie wybrac do konca.
Wiem o co chodzi I zawsze tak robilam tylko nie wydaje Ci sie dziwneprzypisac cos bez badania?

reklama
Ja :)

Ja dzisiaj :)

Można też zjeść coś słodkiego to będą wygibasy na usg... Ale znowu, żeby nie przedobrzyć, bo później takie ruchliwe dziecko też ciężko złapać :D Jestem ciekawa co tam u niego słychać...na pewno więcej się rusza i trochę pewnie przybrał przez te 3tygodnie :)
Acha, co do wagi to moja waga mi mówi, że jestem 3kgna plusie ;) Ale zobaczę co u gina, może będzie więcej :-D W pierwszej też miałam więcej w tym czasie, ale teraz przybrałam parę kg przed ciążą heheehe :rofl2::cool2:
Ja nie wiem jak I co, ale jestem w 22tc nic nie przytylam, a dziecko ma 500g

Do góry