reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Roksi jeśli czułaś że zbyt pochopnie zapisał ci antybiotyk to trzeba było jak koleżanka wyżej napisała ..upewnić się u innego lekarza czy też zrobić te badania.
Tak . Nie zawsze potrzebne są badania by było wiadomo że dana choroba występuje ale wtedy są ostre objawy a jak jest u Ciebie. Jak funkcjonujesz. Czy objawy się nasilają ? Lekarz chyba już na odchodne przepisał ci ten antybiotyk bo mu się nic nie klei tutaj. Ale mimo wszystko zastanowilabym się 2 razy przed wzięciem antybiotyku i jak dla mnie antybiotyk w formie mniejszego zła gdzie już naprawdę nie ma wyjscia. Wpierw obserwacja i inne metody które też działają jeśli dany stan jest wcześnie wykryty.
Antybiotykiem Wyjaławia się organizm. A jeszcze jak nie bierze się wyznaczonej dawki to robi się większą krzywdę ..to tak samo jak kończenie kuracji wcześniej niż 10 dni w zależności od rodzaju antybiotyku . Infekcja wraca z podwójną siłą i ciężka sprawa potem

Także zastanów się czy dobrze interpretujesz własne dolegliwości bo to nie zarty
I posłuchaj opinii innego lekarza i przede wszystkim dobrze Przemysl . Połącz fakty istniejące naprawdę
Naprwno będzie dobrze

reklama
Hej.
Dziewczyny mam już dość. Od rana nawet nie wylazlam z łóżka bo przez te szumy w uchu znowu kręci mi się wglowie i oczopląsu dostałam. Teraz dopiero poczułam się na tyle lepiej żeby zmienić pozycje na polsiedzaca bo wcześniej każda próba poruszenia głową kończyła się wymiotami. Męża musiałam ściągać z pracy bo mi córka miskę przynosiła i biedna bez śniadania siedziała sobie przed tv bo ja nie byłam w stanie nic zrobić :no2:
Wpadną w jakąś depreche przez to ucho :(

Roksi jeśli czułaś że zbyt pochopnie zapisał ci antybiotyk to trzeba było jak koleżanka wyżej napisała ..upewnić się u innego lekarza czy też zrobić te badania.
Tak . Nie zawsze potrzebne są badania by było wiadomo że dana choroba występuje ale wtedy są ostre objawy a jak jest u Ciebie. Jak funkcjonujesz. Czy objawy się nasilają ? Lekarz chyba już na odchodne przepisał ci ten antybiotyk bo mu się nic nie klei tutaj. Ale mimo wszystko zastanowilabym się 2 razy przed wzięciem antybiotyku i jak dla mnie antybiotyk w formie mniejszego zła gdzie już naprawdę nie ma wyjscia. Wpierw obserwacja i inne metody które też działają jeśli dany stan jest wcześnie wykryty.
Antybiotykiem Wyjaławia się organizm. A jeszcze jak nie bierze się wyznaczonej dawki to robi się większą krzywdę ..to tak samo jak kończenie kuracji wcześniej niż 10 dni w zależności od rodzaju antybiotyku . Infekcja wraca z podwójną siłą i ciężka sprawa potem

Także zastanów się czy dobrze interpretujesz własne dolegliwości bo to nie zarty
I posłuchaj opinii innego lekarza i przede wszystkim dobrze Przemysl . Połącz fakty istniejące naprawdę
Naprwno będzie dobrze
Przyznam, ze troche mnie nastraszylas teraz. Ale teraz juz nic nie zrobie, bo co? :/ ostatnio jak bylam w szpitalu to mowilam, ze mnie szczypie przy sikaniu tylko troche, a mialam infekcje pochwy I tez przypisali mi lek na mocz monural, a wyniki moczu mowili, ze mam dobre, wiec js juz czasami nie wiem nic. Objawy ze strony ukladu moczowego nie nasilily sie, przestalam odczuwac bol po zalatwieniu, ale wlasnie o to chodzi o to, ze ja czasami nie wiem czy tak mi sie dziecko polozy.I uciska czy co.. I to jest ten problem u mnie. Rozumiem I nie wiem co mnie tknelo zamiast isc zrobic badanie, a pozniej wziac lek.. teraz mam metlik w glowie I nie wiem co zrobic.
Trudno mi nieraz zinterpretowwc bo ja sie nscxytam, a pozniej sie doszukuje u siebie tych objawow I panikuje, a wiadomo jak panikuje to umacnia sie wszystko, a jak sie umacnia to sie robi bledne kolo.
Ech mam nadzieje, ze nic nie zaszkodzilam. :(

Masakra:/ mnie tez wypadały, ale teraz to już na maksa:/ są wszędzie :(

Cisnienie mam za niskie, ale jak to lekarz powiedział, lepiej za niskie niż za wysokie, a jak kawa mi nie pomoże to mam pogadać z mężem, na pewno wie jak mi podnieść cisnienie [emoji23]

Wagę mam dużo za duża, wiec na początku schudłam 6 kg, teraz nadrobiłam 3.

Trzymam kciuki za dzisiejsze już wizyty ;)
Ja tez mam dosc niskie caly czas mniej wiecej jest 103/60 105/70 raz mialam 140/90 [emoji32] a Poza tym niskie mam

Hej.
Dziewczyny mam już dość. Od rana nawet nie wylazlam z łóżka bo przez te szumy w uchu znowu kręci mi się wglowie i oczopląsu dostałam. Teraz dopiero poczułam się na tyle lepiej żeby zmienić pozycje na polsiedzaca bo wcześniej każda próba poruszenia głową kończyła się wymiotami. Męża musiałam ściągać z pracy bo mi córka miskę przynosiła i biedna bez śniadania siedziała sobie przed tv bo ja nie byłam w stanie nic zrobić :no2:
Wpadną w jakąś depreche przez to ucho :(

A byłaś u lekarza? Może warto to skonsultować...

Przyznam, ze troche mnie nastraszylas teraz. Ale teraz juz nic nie zrobie, bo co? :/ ostatnio jak bylam w szpitalu to mowilam, ze mnie szczypie przy sikaniu tylko troche, a mialam infekcje pochwy I tez przypisali mi lek na mocz monural, a wyniki moczu mowili, ze mam dobre, wiec js juz czasami nie wiem nic. Objawy ze strony ukladu moczowego nie nasilily sie, przestalam odczuwac bol po zalatwieniu, ale wlasnie o to chodzi o to, ze ja czasami nie wiem czy tak mi sie dziecko polozy.I uciska czy co.. I to jest ten problem u mnie. Rozumiem I nie wiem co mnie tknelo zamiast isc zrobic badanie, a pozniej wziac lek.. teraz mam metlik w glowie I nie wiem co zrobic.
Trudno mi nieraz zinterpretowwc bo ja sie nscxytam, a pozniej sie doszukuje u siebie tych objawow I panikuje, a wiadomo jak panikuje to umacnia sie wszystko, a jak sie umacnia to sie robi bledne kolo.
Ech mam nadzieje, ze nic nie zaszkodzilam. :(

Po prostu martwię się o Ciebie i biorąc pod uwagę twoja nerwicę i tendencje do wyolbrzymiania ( wybacz że to pisze ale trochę czytam z czym sie borykasz) ''problemow' tam gdzie możliwe ich nie ma mam świadomość tego że bierzesz leki możliwe bez tak naprawdę konieczności a w tym momencie nie jesteś sama. Jesteś w ciąży także i tu starałabym się być milion procent pewna swoich posunięć.
W twoim wypadku starałabym się też znaleźć innego lekarza i go słuchać . Jeśli mówi że ok tzn że ok . Bo widzisz jak to wszystko wygląda i się układa
I nie czytaj proszę ! Każde objawy można do czegoś przypisac! To jest błędne koło.

reklama
Jestem po wizycie u specjalisty zbadał wszystko od czubka glowy po palce u stop wszytko jest w porzadku :) łozysko tez jest ok powiedział ze nic nie powinno sie dziać . A i wkoncu sie dowiedzialam ze bedzie dziewczynka :D tak sie ciesze moje przeczucia sie sprawdzily :)
Gratuluję zdrowej dziewczynki.

Do góry