Nie wiem czy w przypadku takich badań ustawa dziala. Nawet prywatnie mam na 11 lipca wiec dluzej niz tydzień.Wydaje mi się że powinni Cię przyjąć w ciagu kilku dni, jesteś w ciąży i na to jest ustawa.
reklama
Góraleczka89
Fanka BB :)
Hej dziewczęta [emoji6] mój Maluszek od piątku coraz bardziej szaleje, może jeszcze fala przez brzuch nie przechodzi ale już kilka razy w ciągu dnia go czuje[emoji188] od soboty mam takie dziwne cigniecie przy pepku ale chyba przez te figle wszystko się rozciaga[emoji170]
ja gdybym mogła pracować w ciąży to może być poszła na rok macierzyńskiego a tak to planuje pół roku i do pracy. Na szczęście na 5 h dziennie na początku. Jedynie to mam obawy co do karmienia[emoji17]
Rzeczywiście 2,5 miesiąca to za krótko, dobrze że chociaż żłobki funkcjonują dla takich maluszków. Szczerze rok to też wydaje mi się za długo, ale znowu jak nie ma z kim malca zostawić to się przydaje. Fajnie by było gdyby mamy pracujące miały chociaż zapewnione miejsce w żłobku a z tym ciężko.. W prywatnym trzeba sporo kasy zostawic, a już opiekunce niemalże wypłatę oddac
Miłego dnia i powodzenia na wizytach [emoji177]
ja gdybym mogła pracować w ciąży to może być poszła na rok macierzyńskiego a tak to planuje pół roku i do pracy. Na szczęście na 5 h dziennie na początku. Jedynie to mam obawy co do karmienia[emoji17]
Rzeczywiście 2,5 miesiąca to za krótko, dobrze że chociaż żłobki funkcjonują dla takich maluszków. Szczerze rok to też wydaje mi się za długo, ale znowu jak nie ma z kim malca zostawić to się przydaje. Fajnie by było gdyby mamy pracujące miały chociaż zapewnione miejsce w żłobku a z tym ciężko.. W prywatnym trzeba sporo kasy zostawic, a już opiekunce niemalże wypłatę oddac
Miłego dnia i powodzenia na wizytach [emoji177]
Współczuję. A tak z ciekawości co planujesz z paluszkiem zrobić jak wrócisz do pracy? A doczytałam już odpowiedźWitajcie kto dzis wizytuje ja o 11.20 i o 9 rano mam lekarza zakladowego zobaczymy czy bedzie robic jakies problemy
A ja wam zazdroszcze ze macie roczny urlop maciezynskim u nas tylko 10 tygodni a pozniej do roboty ja sobie niewyobrazam jak ja wroce do pracy jak bedzie miala 2.5 miesiaca zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
Ostatnia edycja:
Dzidzi bobo
Hej
u mnie nadal cisza od ostatniego wiercenia sie moze troszke czasem sie odezwie dzidzi w srode ide do lekarza zobaczyc wyniki i poprosze go o uzg jeszcze przed wyjazdem... dosc duzo pije ale siusiam jeszcze wiecej po kilka razy wstaje w nocy ale znow na poczatku ciazy nie maialam problemu z siusianiem zaczelo sie tak jakos w 13 tygodniu a dzisiaj mam 17t i 4d chciala bym go juz poczuc miala bym pewnosc ze wszystko jest ok ze zyje dzidzia... ale tak sobie mysle ze to cisza przed burza jak zacznie to dopiero bede narzekac jak kopniaki zacznie sadzic ja dzisiaj osbiscie powiem wam dziewczyny ze czuje sie do niczego boli mnie glowa spac mi sie chce kreci mi sie w glowie czasem mi slabo ale to chyba pogoda taka... jak goraco to sie nic nie chce jak zimno tez ehhh te pogody...
u mnie nadal cisza od ostatniego wiercenia sie moze troszke czasem sie odezwie dzidzi w srode ide do lekarza zobaczyc wyniki i poprosze go o uzg jeszcze przed wyjazdem... dosc duzo pije ale siusiam jeszcze wiecej po kilka razy wstaje w nocy ale znow na poczatku ciazy nie maialam problemu z siusianiem zaczelo sie tak jakos w 13 tygodniu a dzisiaj mam 17t i 4d chciala bym go juz poczuc miala bym pewnosc ze wszystko jest ok ze zyje dzidzia... ale tak sobie mysle ze to cisza przed burza jak zacznie to dopiero bede narzekac jak kopniaki zacznie sadzic ja dzisiaj osbiscie powiem wam dziewczyny ze czuje sie do niczego boli mnie glowa spac mi sie chce kreci mi sie w glowie czasem mi slabo ale to chyba pogoda taka... jak goraco to sie nic nie chce jak zimno tez ehhh te pogody...
Sasanka14
Hej hej.
Kciuki za wszystkie wizyty. My dopiero w czwartek plowkowe, już się stresuje....
Mały szaleje bardzo. Czuję go już intensywnie, brzucho się rusza. Bardzo wysoko już jest, pod żebrami momentami go czuję i od razu mi się przypomina jak córka masakrowala mi zebra główka pod koniec ciąży [emoji57] że dwa dni temu w którejś z aplikacji wyczytałam że na tym etapie macica jest na wysokości pępka więc już rozumiem zdziwienie mojego gina sprzed dwóch tygodni że u mnie już wtedy była powyżej... No cóż.
Ogólnie dziś jakaś śpiąca i zmęczona jestem, zasypiam w pracy...
Rozmawiacie o powrocie do pracy, ja sama nie wiem jak to będzie. Planuje wrócić szybko chociaż na kilka godzin dziennie bo nie chce zatrudniać drugiej osoby na moje miejsce a i tak muszę zatrudnić kogos... Dużo ważnych decyzji przede mną i momentami mnie to przerasta. Ale mam nadzieję ogarniemy to wszystko
Kciuki za wszystkie wizyty. My dopiero w czwartek plowkowe, już się stresuje....
Mały szaleje bardzo. Czuję go już intensywnie, brzucho się rusza. Bardzo wysoko już jest, pod żebrami momentami go czuję i od razu mi się przypomina jak córka masakrowala mi zebra główka pod koniec ciąży [emoji57] że dwa dni temu w którejś z aplikacji wyczytałam że na tym etapie macica jest na wysokości pępka więc już rozumiem zdziwienie mojego gina sprzed dwóch tygodni że u mnie już wtedy była powyżej... No cóż.
Rozmawiacie o powrocie do pracy, ja sama nie wiem jak to będzie. Planuje wrócić szybko chociaż na kilka godzin dziennie bo nie chce zatrudniać drugiej osoby na moje miejsce a i tak muszę zatrudnić kogos... Dużo ważnych decyzji przede mną i momentami mnie to przerasta. Ale mam nadzieję ogarniemy to wszystko
Sasanka14
Ja też mierze tylko u gina. I niskie mam zawsze. Ogólnie to czuję zmiany ciśnienia zazwyczaj boli mnie głowa, wtedy kawa pomaga.Dziewczyny tak piszecie o ciśnieniu, wy sobie codziennie mierzycie? Ja na razie nie miałam problemów, raczej miałam niskie niż wysokie ale mierze tylko u ginekologa... czy pasuje się zaopatrzyć w ciśnieniomierz na czas ciąży ?
Ja mam zalecone mierzenie dwa razy dziennie ze względu na problemy w 1 ciąży z ciśnieniem. Mysle, ze jesli na wizytach masz ok to wystarczy, chociaż uważam, że ciśnieniomierz warto mieć w domu nawet nie będąc w ciąży. Za stowke kupi się już porządnyDziewczyny tak piszecie o ciśnieniu, wy sobie codziennie mierzycie? Ja na razie nie miałam problemów, raczej miałam niskie niż wysokie ale mierze tylko u ginekologa... czy pasuje się zaopatrzyć w ciśnieniomierz na czas ciąży ?
Dzidzi bobo
Warto warto zawsze jesli zle sie poczujesz mozesz sprawdzic czy to wina cisnienia czy czegoś innego ja czasami mam dobre cisnienie a mimo tego czuje sie slabo. Czasem mam niskie i tez sie czuje do du... ale i sa dni w których mam tyle energi w sobie.... Taki zakup zawsze sie przydajeDziewczyny tak piszecie o ciśnieniu, wy sobie codziennie mierzycie? Ja na razie nie miałam problemów, raczej miałam niskie niż wysokie ale mierze tylko u ginekologa... czy pasuje się zaopatrzyć w ciśnieniomierz na czas ciąży ?
reklama
Dzidzi bobo
Kochana który masz tydzienHej hej.