reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny!
Oj dziś to się wyspalam!
Rano tylko wstałam, siusiu do kubeczka i dalej spać. Mąż zawiózł do badania.
Werenika mam nadzieję, że nie będzie robił problemów.
Żaneta kurcze ale miałaś przeżycie, coś okropnego. Oby już więcej takich przygód nie było.
Dita jak pierwszy dzień w pracy?

Ja dzis wizytuje nieplanowanie, bo mi cisnienie zaczyna skakac i musze jeszcze od niego wziasc skierowanie na echo serca plodu, zeby moc je zrobic na nfz, bo tak to sporo kosztuje, a pani dr. na połówkowych nam zalecila zrobic ze wzgledu na wade córki. Mówiła, że ona na usg nie widzi nieprawidlowosci, ale że mamy obciążony wywiad to dobrze by było zrobić.

Cześć mamusie ! Ja już po wakacjach i po badaniach połówkowych (wczoraj) i wszystko elegancko [emoji6] Rośniemy zdrowo i jesteśmy wypoczęci [emoji5]

Super! Gratuluję udanej wizyty :) A dałaś radę w upale?:D

Witajcie kto dzis wizytuje ja o 11.20 i o 9 rano mam lekarza zakladowego zobaczymy czy bedzie robic jakies problemy
A ja wam zazdroszcze ze macie roczny urlop maciezynskim u nas tylko 10 tygodni a pozniej do roboty ja sobie niewyobrazam jak ja wroce do pracy jak bedzie miala 2.5 miesiaca zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

Jej, rzeczywiście malutko :frown: Ja miałam 5m-cy z haczkiem i wydawało mi się to mało... Ale i tak miałam szczęście, bo moja siostra dwa lata przede mną miała chyba niecałe 3m-ce :sorry: Czyli podobnie jak ty... A teraz to już w ogóle... rok czasu to dla mnie nie do wyobrażenia o_O Wzięłabym tylko pół, ale chcę dać synka do żłobka, wiec posiedzę rok, a później żłobek. Fajnie, że macie takie opiekunki do dzieci, ale i tak szkoda, że taki krótki macierzyński...mogliby tak do pól roku chociaż wydłużyć... :oops:

Cześć ja nie spie od 5 rano wstalam na siku i patrze krew jakies plamienie tak sie przestraszylam bo przeciez Pani Doktor mowila ze lozysko nisko . Pojechalismy na izbe przyjec Pani Doktor mnie zbadala i wszystko jest ok lozysko wysoko, szyjka dluga. Powiedziala ze moze jakis krwiaczek byl i pękł , albo po prostu szyjka jest cienka. Na pewno nie jest to zwiazane z lozyskiem . Co ta moja ginekolog nawymyslala nie wiem...

Ale super, że łożysko wysoko! I że wszystko ok :) Dobrze, że idziesz na te połówkowe do tego specjalisty, to ci jeszcze to potwierdzi i będziesz miała spokój ;) Niepotrzebne tylko zamieszanie twoja gin zrobiła... :sorry:

Ja w pracy już. Ale na razie ogarniam... trochę się pokićkało tu i tam, i odkręcam, więc dzisiaj raczej nie poprawię tabelki. Zobaczę jeszcze :happy:;)

Ja dzis wizytuje nieplanowanie, bo mi cisnienie zaczyna skakac i musze jeszcze od niego wziasc skierowanie na echo serca plodu, zeby moc je zrobic na nfz, bo tak to sporo kosztuje, a pani dr. na połówkowych nam zalecila zrobic ze wzgledu na wade córki. Mówiła, że ona na usg nie widzi nieprawidlowosci, ale że mamy obciążony wywiad to dobrze by było zrobić.
Faktycznie lepiej wykonać badanie, trzymam kciuki za dobre wyniki.
Z tym ciśnieniem w ciąży to masakra jakaś. Już lepsze za niskie. Powodzenia!
U mnie wizyta w czwartek, pewnie polówkowe zrobi bo zaczynam 21tc, usg 3d mam dopiero 28 lipca i idę z córką na nie [emoji6]

Faktycznie lepiej wykonać badanie, trzymam kciuki za dobre wyniki.
Z tym ciśnieniem w ciąży to masakra jakaś. Już lepsze za niskie. Powodzenia!
U mnie wizyta w czwartek, pewnie polówkowe zrobi bo zaczynam 21tc, usg 3d mam dopiero 28 lipca i idę z córką na nie [emoji6]
No chyba za bardzo przechwalilam to moje cisnienie albo to od pogody, juz nie wiem. To 1 mam dobre, ale drugie przekroczone.
Mam nadzieje, ze mi sie na nfz jakis termin trafi, bo jak dlugo bedzie trzeba czekac, to zapisalam sie prywatnie juz, ale koszt badania plus dojazd do Lodzi to troszke kosztuje a tak to by sam dojazd zostal. No nic zobaczymy jutro, bo moj lekarz po poludniu to bede dzwonic sie zapisywac jutrk jak juz bede miec skierowanie.

Cześć dziewczyny!
Oj dziś to się wyspalam!
Rano tylko wstałam, siusiu do kubeczka i dalej spać. Mąż zawiózł do badania.
Werenika mam nadzieję, że nie będzie robił problemów.
Żaneta kurcze ale miałaś przeżycie, coś okropnego. Oby już więcej takich przygód nie było.
Dita jak pierwszy dzień w pracy?

Trochę ciężko, bo wystąpiły małe błędy hehe I odkręcam. Ale myślę, że do 15 się wyrobię z odkręcaniem ;)

W sensie ze względu na to,że masz córeczkę z wadą i żeby sprawdzić, czy synek tez ma, tak?:confused:

Trochę ciężko, bo wystąpiły małe błędy hehe I odkręcam. Ale myślę, że do 15 się wyrobię z odkręcaniem ;)

W sensie ze względu na to,że masz córeczkę z wadą i żeby sprawdzić, czy synek tez ma, tak?:confused:
Tak. Ogolnie wedlug niej na usg serduszko jest prawidlowej budowy, przeplywy są ok itd ale ze wzgledu na małą żeby zrobić.

reklama
Do góry