reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny pytanie pośrednio mamowe. Otóż chciałabym byście wyraziły swoje zdanie na temat mebli.

Link do: Kolekcja Palermo | Salony Agata
Link do: Kolekcje Romance - Black Red White

Mamy do wyboru dwie kolekcje mebli. Kupujemy dużą komodę, witrynę, stolik kawowy i stół z krzesłami. Wyglądowo podobają nam się bardziej te drugie. Tylko obawiam się czy białe drewno nie zżółknieje. W ogóle jak z dziećmi wytrzymają. Pierwsze mniej się podobają, ale to jest dąb sonoma z którego już mamy meble i wszelkie plamy nie są tak widoczne i tak się nie niszczą. Dodatkowo do tych pierwszych jest już stolik kawowy i łatwo znaleźć stół z krzesłami, a do Romance ciężej będzie coś znaleźć. Może macie jakieś przydatne uwagi, które by pomogły nam w wyborze :) To jednak nasze pierwsze mieszkanie.
Kochana no ja nie wiem co ci doradzić. Sama mam meble z drewna sosnowego i chciałam je właśnie dlatego że nie widac na nich nic a nawet jeśli ktoś coś puknie to także . TakZe z jednej strony jeśli wiesz jak z utrzymaniem i doborem innych mebli jest co do pierwszej opcji to do tej bym się skłaniała hm[/QUOTE]

Uuu współczuję z ząbkiem ale masZ z głowy a gdzie mieszkasZ . Ja w UK i takiego skwaru to tu jeszcze nie bylo. 9tego lecimy do Hiszpanii to się śmieje Że się przygotuje co do pogody LOL
Muszę skoczyć na zakupy by wszystko mieć co potrzeba aaa
No to super. Udanych wakacji. Ja mieszkam na Podkarpaciu daleko od wielkiego swiata:) Tak przynajmniej mam już to z głowy i raczej ból zebow mnie już nie zaskoczy bo wszystko wyleczone:)

Dziewczyny pytanie pośrednio mamowe. Otóż chciałabym byście wyraziły swoje zdanie na temat mebli.

Mamy do wyboru dwie kolekcje mebli. Kupujemy dużą komodę, witrynę, stolik kawowy i stół z krzesłami. Wyglądowo podobają nam się bardziej te drugie. Tylko obawiam się czy białe drewno nie zżółknieje. W ogóle jak z dziećmi wytrzymają. Pierwsze mniej się podobają, ale to jest dąb sonoma z którego już mamy meble i wszelkie plamy nie są tak widoczne i tak się nie niszczą. Dodatkowo do tych pierwszych jest już stolik kawowy i łatwo znaleźć stół z krzesłami, a do Romance ciężej będzie coś znaleźć. Może macie jakieś przydatne uwagi, które by pomogły nam w wyborze :) To jednak nasze pierwsze mieszkanie.
Patrząc pod kątem latwosci utrzymania to poszła bym w dąb. Mam meble w sypialni dąb sonoma i to był strzal w dyche. W salonie mam meble jak i stol ciemne, prawie wenga, jedynie fronty są w takim prawie bialym kolorze i szału z kurzem można dostać, na stole widać jakieś zarysowania już mimo, że nie jest jakos często używany. Co prawda jest z drzewa a nie z płyty i pewno dlatego jest delikatniejszy. Ładnie wyglądają ciemne meble, ale ze szmatką latam non stop :D drugi raz bym chyba nie poszła w ciemne meble mimo, ze mi sie podobają :)

Więc tak brw wizualnie trochę bardziej, te z Agaty będą bardziej praktyczne, jeżeli chodzi o zabrudzenia i też się fajnie prezentują. Też mam jasne i pod względem utrzymania czystości bardzo sobie chwale[emoji6]
IMG_20180628_143245.jpg

Załączniki

• IMG_20180628_143245.jpg
    IMG_20180628_143245.jpg
    57 KB · Wyświetleń: 387
A w ogóle byłam dzisiaj na cytologii i położna miała problem z pobraniem wymazu że względu na dużą ilość wydzieliny. Powiedziała że pewnie jakaś infekcja i lekarz gin mi jakieś globulki przepisze. Ja osobiście nic nie czuje, w sensie jakiegoś dyskomfortu i się zastanawiam czy tamtum Rosa coś pomoże gdyby coś się działo. Lekarza mam 11.07 i nie wiem czy wybrać się wcześniej czy na razie obserwować. Brr nieprzyjemne to było.. [emoji37]

Patrząc pod kątem latwosci utrzymania to poszła bym w dąb. Mam meble w sypialni dąb sonoma i to był strzal w dyche. W salonie mam meble jak i stol ciemne, prawie wenga, jedynie fronty są w takim prawie bialym kolorze i szału z kurzem można dostać, na stole widać jakieś zarysowania już mimo, że nie jest jakos często używany. Co prawda jest z drzewa a nie z płyty i pewno dlatego jest delikatniejszy. Ładnie wyglądają ciemne meble, ale ze szmatką latam non stop :D drugi raz bym chyba nie poszła w ciemne meble mimo, ze mi sie podobają :)
Ja miałam i ciemne i jasne i w polysku które moja córcia pięknie zarysowywała prędko także szybko znizzczone..a tym razem już wiedziałam że chce praktyczne co do kurzu właśnie Zabrudzeń tym bardziej czy zniszczeń haha.

A w ogóle byłam dzisiaj na cytologii i położna miała problem z pobraniem wymazu że względu na dużą ilość wydzieliny. Powiedziała że pewnie jakaś infekcja i lekarz gin mi jakieś globulki przepisze. Ja osobiście nic nie czuje, w sensie jakiegoś dyskomfortu i się zastanawiam czy tamtum Rosa coś pomoże gdyby coś się działo. Lekarza mam 11.07 i nie wiem czy wybrać się wcześniej czy na razie obserwować. Brr nieprzyjemne to było.. [emoji37]

No mnie ostatnio zalewa ..raz woda była..z reguły mleczny ale bardzo rzadki i nie uważam że mam infekcje . Ja bym obserwowała

Ja na pewno będę chodziła, ale póki co czekam na powakacyjny harmonogram w wybranym szpitalu - zapisy będą dopiero jak on się pojawi.

Chciałabym zapisać się na wrzesień - to będzie 28-32 tydzień, żeby jednak skończyć zajęcia z większym zapasem. Myślicie że to nie za wcześnie?
U Nas w szkole rodzenia w szpitalu sugerują zapisy mniej więcej w 20 tygodniu więc ja zaczynam w poniedziałek:)

reklama
Ja już po połówkowym, będzie syn. Zdrowy i ruchliwy :)

Nie wiem czy oglądałyście ranking, są tam szczegółowe opisy szpitali i opinie kobiet, które rodziły.
Link do: Gdzie rodzić - wyszukiwarka: szpitale, porodówki - lokalizacje, opinie, oceny - Warszawa

Chyba mieszkamy niedaleko siebie ;) W Bródnowskim ostatnio odremontowali porodówkę, ale pomijając ten fakt, to słyszałam niekoniecznie dobre opinie o nim.
Link do: Nowa porodówka w Szpitalu Bródnowskim. Czy teraz będzie miała lepszą opinie?

Gadżety typu ochraniacze na szczebelki, poduszki, czy inne miękkie rzeczy w łóżeczku (zwłaszcza wokół głowy) mogą przyczynić się do podduszenia dziecka.

Gratuluje synka [emoji5][emoji16]

@Anka_x gratuluję zdrowego synka :)

Mój też zdrowy i synek pokazał swe klejnoty hihi.
Waży 319g 18cm, stopa 3,36cm 156uderzeń na minutę.
A i gin powiedział, żebym na następną wizytę zrobiła test obciążenia glukozą.
Fotki wrzucę na wątek wizyt

Również gratuluję synka![emoji16]

Hej!

Ja dzisiaj też po połówkach. Wszystko Ok. Tylko za 4 tyg musimy powtórzyć, bo młody się rzucał jak koń po łesternie [emoji23]. I nie udało im się zrobić pomiarów twarzy ( czoła, nosa, podbródka). I serce też maja jakieś dwa pomiary, a udało się chwycić tylko jeden. Lepiej dla mnie [emoji23] bo sobie dodatkowo młodego podglądnę [emoji4].
400g

No i coś trochę nisko mam łożysko więc dostaliśmy bana na sex. Ale tylko na to. Bez żadnego leżenia czy coś w tym stylu.
Zobaczymy co będzie ma miesiąc.

Gratuluje dziewczyny połówkowych!!

I witam nowe dziewczyny! [emoji254]

Gratuluje wizyty! Kolejny zdrowy synek [emoji16]

Ja dzisiaj bylam na zakupach [emoji16] ale powiem wam ze jak za długo chodze to twardnieje mi brzuch i boli mnie macica tak ciagnie [emoji17] a tu dopiero 17 t bedzie w piatek [emoji17] niewiem co bedzie pozniej [emoji52]...

Mi czasami twardnieje, czy leżałam dużo czy chodziłam - u mnie to nie ma zbytniego przełożenia. Ale dla mnie to nic niezwykłego, normalna rzecz. Wszystko jest w porządku wiec sie mie przejmuje [emoji5] niech sie szykuje macica do porodu [emoji16]

Powiem ci, że jestem świeżo po remoncie i ... mam meble z tej 2.opcji. Ale nie z BRW[emoji5] mam mały okrągły stolik kawowy w tym stylu, mała szafkę pod telewizorem ale telewizor wisi na podajniku, i stol jadalniany biały blat i nogi dąb sonoma do tego szare krzesła (kolor obicia z nogami w stylu skandynawskim tak jak ma tez stol) i sofa błękitna w stylu skandynawskim [emoji847] przez urlop nie mial czasu na dodatki, teraz będę wykańczać - jakiś obraz, dodatki na szafkę, bieżnik na stol, zegar cos w stylu skandynawskim właśnie [emoji41] ściany jasnobłękitne mam[emoji3] mi sie podoba... a miałam
Wcześniej ciemne i powiem ci ze strasznie było widać każdy kurz czy palce odbite... wiec chyba gorzej nie będzie [emoji23]

Do góry