reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

I u mnie tez jasne meble, podobne do tych pierwszych twoich i rewelacja, wstyd się przyznać ale jak czasem zapomnę odkurzyć to aż się dziwie ile tam się nazbierało a widać nic nie było :) na razie nie widzie żadnych zniszczeń

Załączniki

• 504EC78E-957F-4CE0-9A72-F12346B16E1F.jpeg
    504EC78E-957F-4CE0-9A72-F12346B16E1F.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 98
reklama
Ja wreszcie dotarła do domu.
Dzidzilka 240g, łożysko poza ryzykiem przodowania 4cm od ujścia :)
Wszystkie pomiary udało się zrobić z każdej strony się maleństwo zaprezentowało ;)
Nóżki rozkraczone na żabkę więc też pez wątpliwości moje przeczucia się sprawdziły i będzie druga panienka :laugh2:

A w ogóle byłam dzisiaj na cytologii i położna miała problem z pobraniem wymazu że względu na dużą ilość wydzieliny. Powiedziała że pewnie jakaś infekcja i lekarz gin mi jakieś globulki przepisze. Ja osobiście nic nie czuje, w sensie jakiegoś dyskomfortu i się zastanawiam czy tamtum Rosa coś pomoże gdyby coś się działo. Lekarza mam 11.07 i nie wiem czy wybrać się wcześniej czy na razie obserwować. Brr nieprzyjemne to było.. [emoji37]
U mnie tez zdarza się duuuzo wydzieliny, pozatym żadnych objawów-według mojej gin Ok.

Chodzę cała w skowronkach :p chociaż bałam się że za bardzo jestem nastawiona na chłopca cieszę się strasznie i aż się wzruszam jak sobie wyobrażam radość mojej Wiki jak się dowie.
Naszykowalam już prezenciki
IMG_20180628_154523.jpg

Załączniki

• IMG_20180628_154523.jpg
    IMG_20180628_154523.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 121
Cześć dziewczyny:) dopiero znalazłam to forum i pomyślałam że spróbuję się przyłączyć do wspólnych oczekiwań. mam nadzieję, że mnie przyjmiecie mimo że tak późno. Sam temat postaram się nadrobić od początku, żeby Was wszystkie poznać :) Ja 9 listopada spodziewam się córeczki. Mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża. Ciążę prowadzę na NFZ i jak dotąd jestem (o dziwo;)) zadowolona.We wtorek miałam USG połówkowe (u lekarki poleceonej przez moją prowadzącą) - malutka rozwija się ok, wszystko jest jak trzeba, ale okazało się ze mam pępowinę dwunaczyniową :hmm: trochę się zmartwiłam, tym bardziej że lekarz na pierwszym badaniu prenatalnym nie stwierdził tej nieprawidłowości, twierdził że jest trójnaczyniowa czyli prawidłowa. Sama lekarka (dość niemiła zresztą i wyjątkowo oszczędna w odpowiedziach na wątpliwości :oo2:) stwierdziła, że tak wcześnie tego się nie ocenia i po badaniu skierowała nas na echo serduszka w 24 tygodniu, powiedziała, że zazwyczaj wszystko jest ok jeśli nie ma (a u nas nie ma) dodatkowych wad. Dziś idziemy jeszcze na prywatna wizytę do ginekologa, mam nadzieję, że mnie uspokoi. uff, tyle na razie o mnie i mojej malutkiej Lili...

Cześć dziewczyny:) dopiero znalazłam to forum i pomyślałam że spróbuję się przyłączyć do wspólnych oczekiwań. mam nadzieję, że mnie przyjmiecie mimo że tak późno. Sam temat postaram się nadrobić od początku, żeby Was wszystkie poznać :) Ja 9 listopada spodziewam się córeczki. Mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża. Ciążę prowadzę na NFZ i jak dotąd jestem (o dziwo;)) zadowolona.We wtorek miałam USG połówkowe (u lekarki poleceonej przez moją prowadzącą) - malutka rozwija się ok, wszystko jest jak trzeba, ale okazało się ze mam pępowinę dwunaczyniową :hmm: trochę się zmartwiłam, tym bardziej że lekarz na pierwszym badaniu prenatalnym nie stwierdził tej nieprawidłowości, twierdził że jest trójnaczyniowa czyli prawidłowa. Sama lekarka (dość niemiła zresztą i wyjątkowo oszczędna w odpowiedziach na wątpliwości :oo2:) stwierdziła, że tak wcześnie tego się nie ocenia i po badaniu skierowała nas na echo serduszka w 24 tygodniu, powiedziała, że zazwyczaj wszystko jest ok jeśli nie ma (a u nas nie ma) dodatkowych wad. Dziś idziemy jeszcze na prywatna wizytę do ginekologa, mam nadzieję, że mnie uspokoi. uff, tyle na razie o mnie i mojej malutkiej Lili...
Witam nowa mamusie

A ja dzis kupilam mega wielkie czeresnie ale sie objadlam zaraz wam zdjecie wrzuce [emoji1] [emoji1]
1530194360635.jpg

Załączniki

• 1530194360635.jpg
    1530194360635.jpg
    338,5 KB · Wyświetleń: 355
Witaj w naszym gronie!
Trzymam kciuki, żeby echo serca wyszło ok:)

Ja wreszcie dotarła do domu.
Dzidzilka 240g, łożysko poza ryzykiem przodowania 4cm od ujścia :)
Wszystkie pomiary udało się zrobić z każdej strony się maleństwo zaprezentowało ;)
Nóżki rozkraczone na żabkę więc też pez wątpliwości moje przeczucia się sprawdziły i będzie druga panienka :laugh2:

Gratuluję drugiej córeczki [emoji3] a pierwsza córeczka chciała siostrzyczkę?[emoji5]

Witam i zapraszam [emoji3] gratuluję córeczki [emoji6]a co do tej pępowiny to jakaś poważna sprawa? Trzymam kciuki, żeby twój ginekolog cię uspokoił [emoji6]

Odnośnie szkoły rodzenia - ja właśnie zaczęłam chodzić, jestem "najmłodsza stażem" (21.tydz.) ale nie żałuję; większość mam jest między 23-33tyg. a tematy jakie są w harmonogramie to np. dieta w ciąży, wyposażenie i sprzęt dla noworodka, oglądanie sali porodowej plus oczywiście ćwiczenia. Sądzę że warto to wszystko wiedzieć już teraz, w połowie ciąży, skoro i tak będziemy wkrótce kupować sprzęty, podejmować decyzje odnośnie tego gdzie chcemy rodzić etc.. Dowiedzieć się o diecie po 30tyg. to troszkę za późno na skorygowanie ew.błędów, to samo ćwiczenia - im wcześniej się zacznie, tym lepszą kondycję się zdobędzie (a podobno poród jest jak maraton, wg pani prowadzącej ćwiczenia :)) Więc podsumowując, myślę że połowa ciąży to najlepszy czas żeby szkołę zacząć, potem może być już różnie z samopoczuciem (wiadomo - drugi trymestr to "miesiąc miodowy"). U mnie zajęcia są 2x w tyg. po 1,5h więc i tak przez miesiąc.

reklama
Do góry