reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej ja jak byłam na wizycie to lekarz stwierdził że coś tam zaczyna się dziać i dał też globulki na infekcje. Już wzięłam 2i ok . A dziś sen miałam maskara. Śniło mi się że jak gdyby wyjęłam bobasa z brzucha a to dopiero połowa ciąży . Ubierałam go i stwierdziłam że jest duży już przecież . Po jakimś czasie stwierdziłam że może być chore bo nie wszystko jeszcze się wykształciło i zastanawiałam się co zrobić czy schować dziecko spowrotem czy zostawić. Masakra

reklama
Mnie wczoraj bolal brzuch plecy az chodzic niemoglam wzielam paracetamol polozylam sie i niemoglam zasnac poszlam pod prysznic i wylecial mi skrzep wielkosci piesci odrazu panika zadzwonilam do poloznej kazala przyjsc zrobila mi usg niby nic niezobaczyla zadzwonila do szpitala kazali przyjechac
Znowu godzine czekalam na wizyte usg dopochwowe i przez brzuch czysto w macicy bez krwi ustalila lekarka ze to od lozysko kazala zrobic mocz i wyszlo ze bardzo duzo cukru
Dzis na krzywa cukrowa

Powiem wam ze juz mnie psychicznie wszystko przytlacza dlaczego te plamienia oni nic niewidza [emoji26][emoji26]

Witajcie dziewczyny Gratulacje za pomyślne badania i już mamy następne córeczki i synów ;)
Połówkowe za Wami super że wszystko z bobasami dobrze;)
Jak to mówili ci że chłopiec potem dziewczyna i znowu chłopiec?
Sandrus tak ale zmieniałam przy tym lekarza teraz jest syn pokazał dokładnie siusiaka i worek wszystko w komplecie ;)U mnie drugi syn będzie śmiejemy się z mężem że pewnie następny tez byłby syn(nie planuję latka swoje mam ale w życiu nigdy nie mów nigdy) :tak:U męża same chłopaki się rodzą marzą o dziewczynce którą Ty może masz w brzuszku;) ale nie tym razem :-) :) Najważniejsze Sandrus zdrowe aby było jak nie teraz to następnym razem może się uda ;)
Piekłaś ciasto drożdżowe z owocami podaj proszę przepis :wink:

Pisaliście o różnicy wieku między rodzeństwem ja mam brata 2 lata starszy i siostrę 8 lat starszą.Z bratem kontakt od małego a ze siostrą tak naprawdę jak ja miałam ok 20 lat to coś zaczęłyśmy wspólnie organizować wcześniej to smarkula byłam :angry: Jeden plus dla rodziców że zajmą się małym bobasem ale tak na wspólne tematy to muszą poczekać aż będą dorosłe ;)

Miłego dnia życzę i kto dziś wizytuje trzymam kciuki ;)

Ja tez miałam słaba noc, obudziłam się po godzinie z masakryczny bólem pod prawym żebrem, aż mi niedobrze było. Przemęczylam cała noc, w końcu zjadłam No spe i paracetamol i chyba puszcza. Jak nie przejdzie na dłużej to czeka mnie lekarz, bo może być to kolka nerkowa czy ucisk wątroby. Chyba coraz mniej miejsca w brzuszku :(

Tylko zalezy jaka ta infekcje mialam, bo ja nie wiem czy przypadkiem nie mam bakteryjnej, a bakteryjna jest gorsza. W poniedzialek zuzylam ostatnia globulke I we wtorek juz nic I w srode tez nic I dzisiaj tez.. no I dzisiaj czuje dziwne pobolewania brzucha I bardzo sie boje, ze ta infekcja juz jest w macicy czy cos, a no ma sorze kiedys chcieli mi usunac dziecko, wiec nie pojde, a jutro wizyta.
Spokojnie. Wejście do macicy masz zamknięte, dodatkowo czop chroni dziecko przed wszystkim z zewnątrz.
Zaraz będziesz miała wizytę, a lekarz przecież Cię zbada.
Miłego dnia

Wiem wlasnie. Odczuwam, dzisiaj mocniej kopal I wiecej. Postaram sie obiecuje, tylko naczytalam sie w internecie, ze nieleczone infekcje szkodza I ja chodze pozniej I sie martwie non stop ;/

Ale przecież leczysz, tylko nie ustępuje tak szybko jak powinno.

Ja dzisiaj o 13:20 mam wizytę. Już się doczekać nie mogę.

Jak pogoda u Was? U mnie baaardzo zimno [emoji17]

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie wczoraj bolal brzuch plecy az chodzic niemoglam wzielam paracetamol polozylam sie i niemoglam zasnac poszlam pod prysznic i wylecial mi skrzep wielkosci piesci odrazu panika zadzwonilam do poloznej kazala przyjsc zrobila mi usg niby nic niezobaczyla zadzwonila do szpitala kazali przyjechac
Znowu godzine czekalam na wizyte usg dopochwowe i przez brzuch czysto w macicy bez krwi ustalila lekarka ze to od lozysko kazala zrobic mocz i wyszlo ze bardzo duzo cukru
Dzis na krzywa cukrowa

Powiem wam ze juz mnie psychicznie wszystko przytlacza dlaczego te plamienia oni nic niewidza [emoji26][emoji26]
Ojej. Jesteś w szpitalu?

Do góry