reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mój brat podobnie stracił kasę . Tez tysiaka..a dentystka nie była pierwsza lepsza. Wyklucał się o swoje ale zarobiła i miała w d.
Tak to wygląda..wyciągnąć kasę dlatego warto zasięgać różnych opinii wpierw zanim się człek zdecyduje wtopić kasę w coś co z góry będzie skazane na porażkę lol

Keylana to twoje pierwsze dzieciacZki? Fajnie z tym pokojem jak mówisz. Będą razem :)

U mnie też takie przygody, a nawet gorsze z dentystka. Niestety u mnie kwota, która wydalam jest masakryczna. Za zle zrobione 3 zeby zaplacilam 3000.00 zl. Zeby je naprawic pojdzie lacznie 3 razy tyle :(
W lipcu jestem umowiona z prawniczka i nie zamierzam tego jednak odpuszczac :(

Współczuję Wam... ja mam to szczęście, że i ginekologa i stomatologa mam za darmo. Na szczęście, bo mam trochę zębów do leczenia.

Ja byłam mega szczesliwa, bo wyleczylam ten rok temu wszystkie zeby i udalam sie zadowolona do ortodonty po aparat.

Tam zrobili mi pantomogram i sie zaczelo :/ Jeden zab ledwo uratowany, wszedzie przebicia materialem do wypelniania kanalowego do kosci, koronka oczywiscie do wyrzucenia bo trzeba ja bylo sciagac.
Drugi zab, ktory lepiej wygladal na zdjeciu nie dotrwal do leczenia - wyszedl ropien, ktory nawet mnie nie bolal, ale po tomografii okazalo sie, ze kosc zdazyla zaniknac [emoji20] Takze koronka poszla, odbudowa kosci plus teraz bedzie konieczny implant. Modle sie, zeby trzeci - ktory nie budzil watpliwosci, nie odezwal sie teraz w czasie ciazy...
I to wszystko w odstepie pol roku do roku od kiedy poprzednia dentystka powiedziala mi ze wszystko jest wyleczone i naprawione :/
Tesciowa mi polecila taka specjalistke [emoji849] mojemu mezowi na dodatek wyrwala 2 zeby i teraz juz zawsze bedziemy miec watpliwosci czy bylo to sluszne. Wszystko w eleganckim gabinecie w Warszawie [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny Gratulacje za Wasze córeczki i synków ;)
U mnie był chłopak,dziewczynka wczoraj chłopak mąż się śmieje czekamy do następnej wizyty bo jeszcze w 100% nie wierzy to co pokazała Nam doktor to myśleliśmy że to noga bo taka długa a doktor mówi nie to siusiak:) Za dwa tygodnie następna wizyta zobaczymy czy będzie synuś ;)Zapamiętałam tętno 150,waga 330 g a tak poza tym wszystko ok.Tydzień do przodu prawie ale myślę że do końca się ustabilizuje do terminu miesiączki.Połówkowe 11 lipiec 21t5d będzie.
Super coraz więcej potwierdzeń płci;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
Miłego dnia;)

Udało mi się Was nadrobić! A ja tydzień po II genetycznych poszłam do mojego lekarza na połówkowe i mi pani na usg wypatrzyła jakąś dysproporcje serducha Małego i coś tam jeszcze i wysłała na echo serca płodu. Tak się zestresowałam aż mi się spocił tyłek na leżance. Na kolejnym badaniu na fajnym nowym sprzęcie pani doktor w ogóle w sumie dysproporcji nie widziała. Echo w porządku wszystkie przepływy eleganckie. Punkty hiperechogeniczne jakieś minimalne są ale nie mają wpływu na działanie serduszka. Powiedziała, że mogłam przechodzić jakąś infekcję. A tak chwaliłam ten okres ciąży a tu taki stres choć tylko dwudniowy... Trzymam kciuki za Wasze połówkowe ;) i poznanie płci i braku zamieszania z nią związanego. Mój synek pokazuje sprzęcior na prawo i lewo xP a i czuję i nawet widzę ruchy! Ale jestem już w 22 tygodniu i to moja pierwsza ciąża.
Chciałam też zapytać Łodzianki i dziewczyny z okolic co myślą o szpitalu Madurowicza w Łodzi.

Gratuluję Wam udanych wizyt i płci, mniej lub bardziej pewnych [emoji6]

Powiedzcie mi, czy też borykacie się z tzw ciążowym nieżytem nosa?
Cześć dziewczyny [emoji8]
Jejku okropnie, szczególnie rano, nie wiem czy to przez ciąże czy przez alergię bo jestem uczulona na trawy a podobno przełom czerwca i lipca jest najgorzej[emoji29] ale smarkam od prawie początku ciąży z różnym nasileniem
Miłego dnia [emoji16]

A i jeszcze takie głupie pytanie. Często mi się zatykają uszy podczas zakupów, spacerów. Czytałam, że może być to spowodowane skokami ciśnienia i że to normalne. Czy nie przesadzę jak się umówię jednak na wizytę kontrolną i te uszy mi obejrzą?

reklama
Jestem i ja [emoji14]
Córa w domu to i czasu nie ma na forum ale już nadrobilam heh
Jutro młoda ma znowu pokaz z akrobatyki to jej kupiłam w prezencie piękny strój :D

Fajnie że już znacie płeć, ja może w przyszłym tygodniu na połówkowych się wreszcie dowiem ;)
ja też w przyszłym tygodniu mam połówkowe to może się dowiem [emoji4]

Do góry