reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja dziś zaczęłam 21 tydzień a ruchy czuje jakoś od tygodnia dopiero, wcześniej może coś tam czułam ale bardziej przypominało mi to jelita, kopniaków jeszcze nie odczuwam, także tatuś niezadowolony, musi czekać cierpliwie [emoji4]
U nas jutro połówkowe, mam nadzieje, ze córka będzie współpracować [emoji4]
Ja tez mam jutro polowkowe :) o 19.30 a Ty?
Ja nie wiem czemu ale ruchy czuję już od dawna,tych bąbelków w ogole nie kojarzę, od razu jakieś przesuwania miałam i wyczuwałam bobasa [emoji5]od dwóch tygodni to już solidne małe kopniaczki [emoji5][emoji16] i to równocześnie czasami w dwóch różnych miejscach [emoji28][emoji51]i w sumie w miarę regularnie, tak conajmniej trzy razy na dzień i jak zasypiam, czasami nawet więcej.. pod ręka już czuje tez od jakiegoś czasu, synkowi daję, bo to go zadziwia [emoji5][emoji16]
Ja tak samo, zadnego przelewania tylko od razu mega kopy [emoji23] Teraz to mam juz na brzuchu meksykanska fale, a i mezaty czuje jak reke przyklada ;)

reklama
Ja tez mam jutro polowkowe :) o 19.30 a Ty?Ja tak samo, zadnego przelewania tylko od razu mega kopy [emoji23] Teraz to mam juz na brzuchu meksykanska fale, a i mezaty czuje jak reke przyklada ;)
Ja mam o 9 mojego czasu, czyli 10 Waszego [emoji4]

A ja za to czekałam na jakieś motylki w brzuchu bo tak wszędzie pisali a właśnie zaczęło się od przelewania, dlatego nie wiedziałam czy to mała czy jelita [emoji3]

Kochana ja akurat jestem niskociśnieniowcem, ale w upały kiepsko się czuję.
Od marca leżę i olewam sprzątanie.
Ważniejsze dla mnie zdrowie dziecka.
Teraz jak mogę chodzić trochę robię, ale też szybko się męczę.
Jak brzuch mi stwardnieje od razu się kładę.
Jeżeli chodzi o ruchy to ja przy 5 ciąży poczułam delikatne od 17tygodnia i nie regularne.
2 tygodnie temu czyli w 18 tygodniu jednego dnia 3 kopniaczki a potem 3 dni nie czułam ruchów.
Ale nie ma co panikować.
Teraz nadal mam delikatne ruchy takie bąbelki. Przypuszczam, że młody leży w poprzek. Już za tydzień się dowiem, co i jak?
Nie przejmuj się, ruchy poczujesz.
Jeszcze nie raz Cię kopnie [emoji23]
Jeszcze pewnie bede narzekac ze kopie hehehe

Ja nie wiem czemu ale ruchy czuję już od dawna,tych bąbelków w ogole nie kojarzę, od razu jakieś przesuwania miałam i wyczuwałam bobasa [emoji5]od dwóch tygodni to już solidne małe kopniaczki [emoji5][emoji16] i to równocześnie czasami w dwóch różnych miejscach [emoji28][emoji51]i w sumie w miarę regularnie, tak conajmniej trzy razy na dzień i jak zasypiam, czasami nawet więcej.. pod ręka już czuje tez od jakiegoś czasu, synkowi daję, bo to go zadziwia [emoji5][emoji16]
Każda ciąża jest inna i dziecko też.
Między niektórymi z nas jest prawie mc różnicy. A to dużo.
Poza tym to zależy od budowy, wielkości dziecka, ułożenia i gdzie jest łożysko.
Moja druga córka była bardzo ruchliwa i kopiąca i mąż porównuje i mnie denerwuje, bo przykłada rękę i on nie czuje.
Ja czasem nie czuje cały dzień, ale ja głównie leżę, ewentualnie chodzę po domu.
A w tamtej ciąży i pracowałam dorywczo i po 10km robiłam spacery itd.
Więc nie ma co porównywać.
Cieszę się, że Twój dzieciaczek tak mocno kopie.
Moje starsze dzieci już się nie mogą doczekać.

Jejku to moja pierwsza ciąża, a ruchy już czuje od 15 czy 16tc. I to właśnie nie bąbelki tylko typowe przesuwanie się Maluszka. A w poniedziałek widziałam już jak brzuch się rusza w miejscu kopniaków [emoji16] co jakiś czas to się powtarza.

Co do tygodnia ciąży, ja mam wpisaną pierwszą datę z USG 17.11. i czasem to się przesuwa o dzień lub kilka w tą czy w tą. Ale w rozmowach mówię o 17.11. Żeby nie mieszać. Miałam nieregularną miesiączkę, dlatego Pani Doktor wpisała datę z Usg.

reklama
Do góry