reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja dziś zaczęłam 21 tydzień a ruchy czuje jakoś od tygodnia dopiero, wcześniej może coś tam czułam ale bardziej przypominało mi to jelita, kopniaków jeszcze nie odczuwam, także tatuś niezadowolony, musi czekać cierpliwie [emoji4]
U nas jutro połówkowe, mam nadzieje, ze córka będzie współpracować [emoji4]
Ja tez mam jutro polowkowe :) o 19.30 a Ty?
Ja nie wiem czemu ale ruchy czuję już od dawna,tych bąbelków w ogole nie kojarzę, od razu jakieś przesuwania miałam i wyczuwałam bobasa [emoji5]od dwóch tygodni to już solidne małe kopniaczki [emoji5][emoji16] i to równocześnie czasami w dwóch różnych miejscach [emoji28][emoji51]i w sumie w miarę regularnie, tak conajmniej trzy razy na dzień i jak zasypiam, czasami nawet więcej.. pod ręka już czuje tez od jakiegoś czasu, synkowi daję, bo to go zadziwia [emoji5][emoji16]
Ja tak samo, zadnego przelewania tylko od razu mega kopy [emoji23] Teraz to mam juz na brzuchu meksykanska fale, a i mezaty czuje jak reke przyklada ;)

reklama
Ja tez mam jutro polowkowe :) o 19.30 a Ty?Ja tak samo, zadnego przelewania tylko od razu mega kopy [emoji23] Teraz to mam juz na brzuchu meksykanska fale, a i mezaty czuje jak reke przyklada ;)
Ja mam o 9 mojego czasu, czyli 10 Waszego [emoji4]

A ja za to czekałam na jakieś motylki w brzuchu bo tak wszędzie pisali a właśnie zaczęło się od przelewania, dlatego nie wiedziałam czy to mała czy jelita [emoji3]

Kochana ja akurat jestem niskociśnieniowcem, ale w upały kiepsko się czuję.
Od marca leżę i olewam sprzątanie.
Ważniejsze dla mnie zdrowie dziecka.
Teraz jak mogę chodzić trochę robię, ale też szybko się męczę.
Jak brzuch mi stwardnieje od razu się kładę.
Jeżeli chodzi o ruchy to ja przy 5 ciąży poczułam delikatne od 17tygodnia i nie regularne.
2 tygodnie temu czyli w 18 tygodniu jednego dnia 3 kopniaczki a potem 3 dni nie czułam ruchów.
Ale nie ma co panikować.
Teraz nadal mam delikatne ruchy takie bąbelki. Przypuszczam, że młody leży w poprzek. Już za tydzień się dowiem, co i jak?
Nie przejmuj się, ruchy poczujesz.
Jeszcze nie raz Cię kopnie [emoji23]
Jeszcze pewnie bede narzekac ze kopie hehehe

Ja nie wiem czemu ale ruchy czuję już od dawna,tych bąbelków w ogole nie kojarzę, od razu jakieś przesuwania miałam i wyczuwałam bobasa [emoji5]od dwóch tygodni to już solidne małe kopniaczki [emoji5][emoji16] i to równocześnie czasami w dwóch różnych miejscach [emoji28][emoji51]i w sumie w miarę regularnie, tak conajmniej trzy razy na dzień i jak zasypiam, czasami nawet więcej.. pod ręka już czuje tez od jakiegoś czasu, synkowi daję, bo to go zadziwia [emoji5][emoji16]
Każda ciąża jest inna i dziecko też.
Między niektórymi z nas jest prawie mc różnicy. A to dużo.
Poza tym to zależy od budowy, wielkości dziecka, ułożenia i gdzie jest łożysko.
Moja druga córka była bardzo ruchliwa i kopiąca i mąż porównuje i mnie denerwuje, bo przykłada rękę i on nie czuje.
Ja czasem nie czuje cały dzień, ale ja głównie leżę, ewentualnie chodzę po domu.
A w tamtej ciąży i pracowałam dorywczo i po 10km robiłam spacery itd.
Więc nie ma co porównywać.
Cieszę się, że Twój dzieciaczek tak mocno kopie.
Moje starsze dzieci już się nie mogą doczekać.

Jejku to moja pierwsza ciąża, a ruchy już czuje od 15 czy 16tc. I to właśnie nie bąbelki tylko typowe przesuwanie się Maluszka. A w poniedziałek widziałam już jak brzuch się rusza w miejscu kopniaków [emoji16] co jakiś czas to się powtarza.

Co do tygodnia ciąży, ja mam wpisaną pierwszą datę z USG 17.11. i czasem to się przesuwa o dzień lub kilka w tą czy w tą. Ale w rozmowach mówię o 17.11. Żeby nie mieszać. Miałam nieregularną miesiączkę, dlatego Pani Doktor wpisała datę z Usg.

reklama
Do góry