reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny wróciłam! :D nie bylo mnie pare dni, bo mi konto zbanowali, w sumie nie wiem czemu. Nim mi sie udalo skontaktowac z administracja itd troche to potrwalo. Mnie w poniedziałek zaczął pobokewac ząb przy jedzeniu, wiec nie czekalam tylko smigiem do dentysty i co sie okazalo, boli mnie ząb który teoretycznie jest martwy, bo mialam robiony kanalowo w listopadzie i na ktorego wybulilam tysiaka :/ cos tam mi porobila i mowi, ze jak nie przejdzie to kanalowo powtorka albo rwanie :/ jako tako mnie nie boli, ale jeść ta strona dalej nie moge, bo wtedy go czuje. No mam ochote tamta dentystke jechac i zrypac. Eh, zobaczymy jeszcze kilka dni a jak nie to musze wrocic spowrotem i zobaczymy.
A poza tym badalam sobie powtornie TSH i spadlo ale nadal jest troszke ponad norme wiec mam zwiekszona dawke lekow.
Wydaje mi się że ząb jest na gwarancji. Skoro leczyła kanałowo i wypełniła to powinna naprawić swój błąd za darmo.

reklama
czesc dziewczyny
sorki ze mnie nie bylo kilka dni ale cisnienia 103/70 105/60 a ja przy takim sie fatalnie czuje... ale powiedzcie mi jak tam u was z ruchami maluszka ?? bo ja w piatek bede miec 16t i nic :( moze jak sie wycisze to cos tam mi wydaje sie ze rusza pod brzuszkiem :) ale do kopniakow bym tego nie porownywala :) jutro ide na badania a w piatek mam lekarza i zakonczenie roku syna na ktore musze isc :)
niewiem jak wy ale ja przed ciaza cale mieszkanko w 2 godzinki oprzatnelam a teraz kurcze jeden pokoj ogarne i zmeczona jestem musze chwile odpoczac a poniej to jak mi sie nie chce to przekladam to na nastepny dzien i tak 2 godzinki zamieniaja sie na 2 dni :) chociaz czasem mam zapal do roboty ale wieczorem mam brzuch twardy i zastanawiam sie czy nie przesadzilam :( powiedzcie mi jeszcze cos na temat farby do wlosow w 12 tc farbowalam wlosy farba zmywalna do 24 myc teraz bym chciala miec kolorek taki sam na dluzej wiecie moze jaka farbe kupic ???
Ja żadnych ruchów nie czuje :) ani łaskotania ani miziania ale ja należę do niewrazliwcow i Wogole nastawiłam się ze dopiero koło 20 tc będą wiec się nie przejmuje.

Ja na pierwsze farbowanie poszłam do fryzjera w 13 tc. Ufam ze użyła bezpiecznych farb, teraz poczekam trochę ale w sumie czytałam ze farbowanie jest uznane za bezpieczne wiec jakoś strasznie bym się nie przejmowała.

Super, że łożysko się przesunęło w gore! Tak trzymać [emoji106][emoji5]

Gratuluję dwóch córeczek [emoji5] skoro nie jednojajowe to nie musza być do siebie bardzo podobne, prawda? Ale fajnie będziesz mieć [emoji16][emoji5]jedna może do raty podobna będzie, a druga do mamy[emoji3] dziewczynki nam rosną w sile na forum [emoji846]

Pewnie, że w porządku [emoji5] moze zjedz coś słodkiego przed scanem.. tylko, żeby wtedy za mocno nie fikał [emoji23]

U nas dzisiaj gorąco, przynajmniej dla mnie. Ciężko na plazy było wytrzymać, schładzałam się co chwila wodą z Bałtyku [emoji51][emoji5] moje dziecko nie chciało z wody wyjsć...
Tak dzieciaki dwujajowe wiec mogą być kompletnie różne :) z plusów mogą mieć dłużej pokoj razem, z parka trzeba by myśleć o osobnych po jakimś czasie. Super już się cieszę i chciałabym żeby były ze mną. Wczoraj odwiedzilam koleżankę, która rodziła miesiąc temu i jak widziałam jak karmi i przewija to chyba pierwszy raz mi sie taki instynk obudził ze już bym chciała swoje tulić. Ogólnie jakiejś takiej pozytywnej energii nabrałam i mogłabym góry nosić.

Jestem i ja :p
Córa w domu to i czasu nie ma na forum ale już nadrobilam heh
Jutro młoda ma znowu pokaz z akrobatyki to jej kupiłam w prezencie piękny strój :D

Fajnie że już znacie płeć, ja może w przyszłym tygodniu na połówkowych się wreszcie dowiem ;)
Ja tez licze, ze w przyszlym tyg na tych drugich prenatalnych sie dowiem. Bede juz miec 19+6 takze ostatni dzień pierwszej polowy ciazy :)

Wydaje mi się że ząb jest na gwarancji. Skoro leczyła kanałowo i wypełniła to powinna naprawić swój błąd za darmo.

Mój brat podobnie stracił kasę . Tez tysiaka..a dentystka nie była pierwsza lepsza. Wyklucał się o swoje ale zarobiła i miała w d.
Tak to wygląda..wyciągnąć kasę dlatego warto zasięgać różnych opinii wpierw zanim się człek zdecyduje wtopić kasę w coś co z góry będzie skazane na porażkę lol

Keylana to twoje pierwsze dzieciacZki? Fajnie z tym pokojem jak mówisz. Będą razem :)

reklama
Mój brat podobnie stracił kasę . Tez tysiaka..a dentystka nie była pierwsza lepsza. Wyklucał się o swoje ale zarobiła i miała w d.
Tak to wygląda..wyciągnąć kasę dlatego warto zasięgać różnych opinii wpierw zanim się człek zdecyduje wtopić kasę w coś co z góry będzie skazane na porażkę lol

Keylana to twoje pierwsze dzieciacZki? Fajnie z tym pokojem jak mówisz. Będą razem :)
Pierwsze i pewnie ostatnie :)

Do góry