reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie też chęci są a sił brak[emoji57] myślę że możesz położyć normalna farbę bez wyrzutów sumienia, ostatnio nawet był artykuł od mamy ginekolog na ten temat, polecam jeżeli ma Cię to ma uspokoić [emoji6] ja jestem w 18t2d i tylko czuje ruchy tak od środka, a kopniaków na razie można zliczyć na palcach u jednej ręki [emoji16] też nie mogę się doczekać aż poczuje Małego pod ręką [emoji7]
no to mnie uspokoilas :) a co do tej farby to masz racje :):)

reklama
Wrocilam juz niewiem co myslec ten lekarz az sie smial ze swoich kolegow po fachu w holandii zrobil mi dopochwowe rzeczywiscie jest bardzo nisko dziecko ale lozysko niby sie przesunelo w gore

Plci nie powiedzial bo niebyl pewny w poniedzialek polowkowe usg

Super, że łożysko się przesunęło w gore! Tak trzymać [emoji106][emoji5]

Dzień dobry:) ja po wizycie i chyba jednak będą dwie panienki. Już się jakoś oswoiłam z ta myślą i cieszę się ze zdrowo rosną. Obie po 200 gr i wyglada na to ze wszystko w porządku. Wyniki moje tez Ok. Brzucha ponoć nie mam bo macica idzie mi w górę a nie w przód, chyba dlatego jak tylko coś zjem to czuje jakby mnie miało rozwalić od środka :)

Gratuluję dwóch córeczek [emoji5] skoro nie jednojajowe to nie musza być do siebie bardzo podobne, prawda? Ale fajnie będziesz mieć [emoji16][emoji5]jedna może do raty podobna będzie, a druga do mamy[emoji3] dziewczynki nam rosną w sile na forum [emoji846]

Ja i tak będę się sugerować data z os. Miesoaczki tym bardziej że wiem kiedy mniej więcej była ovu. Tutaj tak chyba też robia..z USG niektóre parametry na 3 dni starsze a inne idealne z datą ale to jest sprawa indywidualna dziecka też.

Myślę pozytywnie kochana. Źle się ułożył ... I to co chciała dojrzeć (wszystko inne w serduszku co widziala ok) nie wychodzilo na zdjęciu ( wiesz jak ten obraz znika i się pojawia a serce z każdej strony pokazuje inny obraz i jego strukture przeplywy takzr przez ułożenie dziecka jedno widać drugie nie. Tym bardziej jeśli coś wychodzi źle to przecież miałabym USG nast. Dnia a nie tyle czasu później . Jestem dobrej myśli:) zobaczę bąbla drugi raz i tym razem napije się coli:p albo nie wiem aby nie spał!!!

Ja mam łożysko przednie ale mówiła że ok jest
Mimo wszystko czuję mlodego wyraznie choć faktycznie po bokach i na dole a wyraźniej. Ma dodatkowy amortyzator i jeszcze leży plecakami do moich pleców lol
Mówiłam że chce rodzic naturalnie i jeszcze 4 o to dopytam

Pewnie, że w porządku [emoji5] moze zjedz coś słodkiego przed scanem.. tylko, żeby wtedy za mocno nie fikał [emoji23]

U nas dzisiaj gorąco, przynajmniej dla mnie. Ciężko na plazy było wytrzymać, schładzałam się co chwila wodą z Bałtyku [emoji51][emoji5] moje dziecko nie chciało z wody wyjsć...

Hej dziewczyny wróciłam! :D nie bylo mnie pare dni, bo mi konto zbanowali, w sumie nie wiem czemu. Nim mi sie udalo skontaktowac z administracja itd troche to potrwalo. Mnie w poniedziałek zaczął pobokewac ząb przy jedzeniu, wiec nie czekalam tylko smigiem do dentysty i co sie okazalo, boli mnie ząb który teoretycznie jest martwy, bo mialam robiony kanalowo w listopadzie i na ktorego wybulilam tysiaka :/ cos tam mi porobila i mowi, ze jak nie przejdzie to kanalowo powtorka albo rwanie :/ jako tako mnie nie boli, ale jeść ta strona dalej nie moge, bo wtedy go czuje. No mam ochote tamta dentystke jechac i zrypac. Eh, zobaczymy jeszcze kilka dni a jak nie to musze wrocic spowrotem i zobaczymy.
A poza tym badalam sobie powtornie TSH i spadlo ale nadal jest troszke ponad norme wiec mam zwiekszona dawke lekow.

Ostatnia edycja:
Hejka! No, wiec doszly do mnie te paseczji I zrobilam sobie dzisiaj niby, dla swietego spokoju I nie zabarwily sie na cale szczescie, ale mam niewyleczona infekcje, te globulki nie daly rady wiecej, bo dzisiaj mi brzydki zolty sluz wylecial :(

reklama
czesc dziewczyny
sorki ze mnie nie bylo kilka dni ale cisnienia 103/70 105/60 a ja przy takim sie fatalnie czuje... ale powiedzcie mi jak tam u was z ruchami maluszka ?? bo ja w piatek bede miec 16t i nic :( moze jak sie wycisze to cos tam mi wydaje sie ze rusza pod brzuszkiem :) ale do kopniakow bym tego nie porownywala :) jutro ide na badania a w piatek mam lekarza i zakonczenie roku syna na ktore musze isc :)
niewiem jak wy ale ja przed ciaza cale mieszkanko w 2 godzinki oprzatnelam a teraz kurcze jeden pokoj ogarne i zmeczona jestem musze chwile odpoczac a poniej to jak mi sie nie chce to przekladam to na nastepny dzien i tak 2 godzinki zamieniaja sie na 2 dni :) chociaz czasem mam zapal do roboty ale wieczorem mam brzuch twardy i zastanawiam sie czy nie przesadzilam :( powiedzcie mi jeszcze cos na temat farby do wlosow w 12 tc farbowalam wlosy farba zmywalna do 24 myc teraz bym chciala miec kolorek taki sam na dluzej wiecie moze jaka farbe kupic ???
Jestem w 18 + 6 tc i od jakiś 3 dni dopiero czuje ruchy dziecka. Czuje je od środka także tylko ja wiem że są. Jak przykładamy rękę do brzucha to tego nie czuć.

Do góry