reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Miałam dokładnie tak samo!
Tylko słyszałam, że pannica by sie przydała itd.a ja uparcie, że moze jednak drugi synek? [emoji23] oczywiście jakby była córka tez bym się cieszyła, ważne, żeby zdrowe było, a po urodzeniu, jak się weźmie na ręce to sobie już nie można wyobrazić ze nasz syn/córka mógłby /mogłaby być kimś innym [emoji5][emoji3]

Tez nie mam żadnego imienia... moze Michaś, Ignaś, Adaś albo Bartuś? Ale żadne jeszcze mi serca nie skradło [emoji57]

Och, tez uwielbiam lody!!!!![emoji5]
Haha no cudowne sa dzien bez loda dzien stracony

reklama
Ja zawsze tylko na bezplatnych stronach, skapa jestem [emoji23]Oooo wlasnie kiedys ktos mi to polecal a tytul zapomnialam :)
Co do Netflixa jest o tyle fajnie, że miesiąc jest za darmo. Co prawda podajesz numer karty debetowej, ale przed upływem miesiąca usuwasz konto i nie naliczają Ci opłat. Jeśli masz dwie karty (np. swoją i partnera), to po wykorzystaniu swojego konta zakładasz drugie i w sumie masz dwa miesiące za free. Zawsze jakaś rozrywka w czasie ciąży ;)

To super, że tak dokładnie zostałaś zbadana.
Nadal jesteś w szpitalu czy w domu?
Jestem w szpitalu, jutro przyjedzie z dyżuru mój najdroższy ;) I zabierze mnie do domku. Do piątku będę w domu odpoczywać. Wszystko jest dobrze tylko macica mi się stawia. Ale z tego co rozmawiałam ze znajomymi, to wiele kobiet tak ma.

Pytanie nie ciazowe...
Polecicie jakis serial fajny? Najlepiej taki trzymajacy w napieciu
emoji14.png
Breaking bad ;)

Ja byłam na wizycie i jestem załamana.
Prawdopodobnie dziewczynka.
Jutro idę potwierdzić jeszcze raz bo doktor mówi że tam lepszy sprzęt ...
Szok i nie do wierzenie, popłakałam sie i odechciało mi się wszystkiego w jednej chwili...poprostu...
Pewnie pomyślcie że zwariowwlam bo to nie ważne to tylko płeć i że zdrowe itp ale nie chce córki ,nie biorę tego pod uwagę kompletnie, śliczne ubranka mam dla chłopca i wogole (załamuje się) .
W pewnym momencie przez moja głowę przeleciała mysl że ta ciąża to pomyłka ...
Nie wiem czy się z tym oswoje, ale to zajęło mi chęć do wszystkiego co z ciąża związane:(((((

To bardzo niedojrzałe co piszesz. Ja będę mieć dziewczynkę i akurat tak czułam od początku, mój niedługo już mąż miał kiedyś sny, że mamy córeczkę i tak się trafiło, że dziewczynka. Mamy szczęście. Nie wiedząc jeszcze jaka będzie płeć ryzykowałam i nakupowałam bardzo dużo ciuszków, głównie dla dziewczynki. Kilka stówek lekko poszło, ale cały czas myślałam, że jeśli będzie jednak chłopiec to nic, odłożę ubranka na strych i dziewczynka będzie następna, że ciuszki poczekają ;) Bo tak jak każda z nas tu pisze, to jest moje dziecko, mój cud, a właściwie to nasz- mój i kogoś kogo kocham najbardziej na świecie, a dziecko będzie dopełnieniem naszej miłości. Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze z maleństwem i Tobą w ciąży :) A jeśli uważasz, że tata dziecka będzie zawiedziony i boisz się mu to powiedzieć, to sorry że to pisze, ale jesteście głuptasami ;) Chyba sami wzajemnie się nakręciliście na chłopca co? Twój facet chce pierworodnego do przedłużenia rodu? ;)

Co do Netflixa jest o tyle fajnie, że miesiąc jest za darmo. Co prawda podajesz numer karty debetowej, ale przed upływem miesiąca usuwasz konto i nie naliczają Ci opłat. Jeśli masz dwie karty (np. swoją i partnera), to po wykorzystaniu swojego konta zakładasz drugie i w sumie masz dwa miesiące za free. Zawsze jakaś rozrywka w czasie ciąży ;)

Jest to jakiś pomysł:) albo wiele osób kupuje pakiety na kilka ekranów wspólnie ze znajomymi/rodziną i dzieli się kosztami. Nam nie jest szkoda tych 43 zł, bo i tak wychodzi nas taniej niż telewizja, z której już rok temu zrezygnowaliśmy[emoji4]

A z tymi usg to jest tak, że aparat powinien być dobrej jakości, a lekarz doświadczony ;) Do 16tc płeć tak naprawde może się zmienić. Dziewczynkom zanikają wyrostki płciowe, a niektóre mają taki obrzęk warg sromowych, że są mylone z chłopcami. Ale wyrostek płciowy jeśli jest dobrze uwidoczniony raczej powinien być wyznacznikiem przyszłej płci. Jak ja zobaczyłam, że u mojej niuni wyrostek jest równolegle do kręgosłupa, to zaczęłam szaleć z ciuszkami dla dziewczynki ;)

Rok temu gdybym nie zmądrzała, to byłabym żoną innego i pewnie ma ciążę bym się nie zdecydowała teraz, a jeśli by się zdarzyło, to wiem, że też nue byłby zadowolony z dziewczynki, bo miał porąbane poglądy i chore ambicje. Co prawda było trochę zachodu z odwołaniem wesela i innych, znalezionia pary na nasze miejsce, ale dzięki temu jestem teraz szczęśliwa. Wtedy nie byłam. (Taka mała dygresja ;))

reklama
Jest to jakiś pomysł:) albo wiele osób kupuje pakiety na kilka ekranów wspólnie ze znajomymi/rodziną i dzieli się kosztami. Nam nie jest szkoda tych 43 zł, bo i tak wychodzi nas taniej niż telewizja, z której już rok temu zrezygnowaliśmy[emoji4]

Ja tak mam [emoji5] z siostra i kolega i nie wiem czy jeszcze ktoś, ale mam premium HD i płace 13zl za miesiąc [emoji23]a multum seriali i filmie w jakości HD[emoji51][emoji106]

Do góry