reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej,
Wow, nie spodziewałam się, że są takie fora. W zasadzie niechcący tutaj trafiłam :-D, szukając odpowiedzi czy to, co czuje to ruchy dziecka. Mam nadzieję, że nie za późno piszę, ale również jestem listopadową mamą. Mam termin 23.11, może któraś z Was coś już czuje, bo ja mam wrażenie, że moje bobo to diabeł tasmański :biggrin2:

Rok temu gdybym nie zmądrzała, to byłabym żoną innego i pewnie ma ciążę bym się nie zdecydowała teraz, a jeśli by się zdarzyło, to wiem, że też nue byłby zadowolony z dziewczynki, bo miał porąbane poglądy i chore ambicje. Co prawda było trochę zachodu z odwołaniem wesela i innych, znalezionia pary na nasze miejsce, ale dzięki temu jestem teraz szczęśliwa. Wtedy nie byłam. (Taka mała dygresja ;))
Jeśli mogę zapytać, jak do tego doszło, że tak w ostatniej chwili zapadła decyzja, że jednak nie? :confused:
Ja tak mam [emoji5] z siostra i kolega i nie wiem czy jeszcze ktoś, ale mam premium HD i płace 13zl za miesiąc [emoji23]a multum seriali i filmie w jakości HD[emoji51][emoji106]
Ja teraz też się dzielę abonamentem, ale wydaje mi się, że to co fajne to już obejrzałam na Netflixie. Może czas przerzucić się na Showmax.

Hej,
Wow, nie spodziewałam się, że są takie fora. W zasadzie niechcący tutaj trafiłam :-D, szukając odpowiedzi czy to, co czuje to ruchy dziecka. Mam nadzieję, że nie za późno piszę, ale również jestem listopadową mamą. Mam termin 23.11, może któraś z Was coś już czuje, bo ja mam wrażenie, że moje bobo to diabeł tasmański :biggrin2:
Cześć. Fajnie to brzmi "diabeł tasmański"... Ten diabełek dopiero rośnie w siłę, ciekawe jak bardzo da czadu później ;)

Też z om mam termin porodu na 13, a na usg dziecko wazyło ok 330g. Nic mi nie mówił o przesunięciu terminu. Wydaje mi się dziwne przesunięcie terminu aż o półtora miesiąca. Nigdy z czymś takim się nie spotkałam, ciekawe.

Też mam termin na 13.11 z OM, z usg za każdym razem wychodzi 10.11... myślałam, że moje dziecko jest spore, bo 263g i stwierdził, że masa słuszna ;p

Ja byłam na wizycie i jestem załamana.
Prawdopodobnie dziewczynka.
Jutro idę potwierdzić jeszcze raz bo doktor mówi że tam lepszy sprzęt ...
Szok i nie do wierzenie, popłakałam sie i odechciało mi się wszystkiego w jednej chwili...poprostu...
Pewnie pomyślcie że zwariowwlam bo to nie ważne to tylko płeć i że zdrowe itp ale nie chce córki ,nie biorę tego pod uwagę kompletnie, śliczne ubranka mam dla chłopca i wogole (załamuje się) .
W pewnym momencie przez moja głowę przeleciała mysl że ta ciąża to pomyłka ...
Nie wiem czy się z tym oswoje, ale to zajęło mi chęć do wszystkiego co z ciąża związane:(((((

Spokojnie. Jeszcze sprawdzisz, a córeczka też super ;)
Ja zawsze chciałam mieć starszego brata, bo miałam młodszego... okazało się ostatnio, że córka, choć na początku inna ginekolog mówiła, źe chłopiec - i bardzo fajnie ;) przynajmniej będę miała komu włosy pleść ;p a super ciuszków dla dziewczynek jest jeszcze więcej niż dla chłopców ;)
Będzie dobrze!

reklama
A z tymi usg to jest tak, że aparat powinien być dobrej jakości, a lekarz doświadczony ;) Do 16tc płeć tak naprawde może się zmienić. Dziewczynkom zanikają wyrostki płciowe, a niektóre mają taki obrzęk warg sromowych, że są mylone z chłopcami. Ale wyrostek płciowy jeśli jest dobrze uwidoczniony raczej powinien być wyznacznikiem przyszłej płci. Jak ja zobaczyłam, że u mojej niuni wyrostek jest równolegle do kręgosłupa, to zaczęłam szaleć z ciuszkami dla dziewczynki ;)
Tak piszecie o tej płci, że się zaczęłam zastanawiać. 2 razy widziałam płeć .
W 15tym tygodniu mój gin chciał zobaczyć szyjkę dopochwowo i wtedy widziałam normalnie worek mosznowy z siusiakiem.
To raczej z worka się wargi nie zrobią.
Potem w 17tym tygodniu profilowo też odstawał siusiak.
Teraz idę 27ego w 20+1 ale najważniejsze, aby dziecko było zdrowe.
Po tym co przeszłam w zeszłym roku i leżeniu od 19 marca to zdrowie bobasa dla mnie najważniejsze.

Do góry