reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

No wlasnie wiem, ale to jest silniejsze ode mnie. Kiedys mialam odciety internet I nie tylko I tak to nie poskutkowalo.

Kochana, wierząc w to co piszą w internecie to w 8tc powinnam poronić. Miałam straszne bóle brzucha, plamienia, bóle w odcinku lędźwiowym. Spanikowałam, poszłam do lekarza, byłam na skraju wyczerpania psychicznego, a Pani doktor powiedziała, że to normalne, szczególnie że mam nadżerkę. Po tygodniu przeszły plamienia, a ja się cieszyłam, że z dzidzią ok [emoji4]I tak z bólami brzucha męczyłam się cały I trymestr, teraz mam co kilka dni.
Także, internet nie jest najlepszym miejscem na czerpanie wiedzy. Przede wszystkim wyluzuj i zajmij sobie głowę czymś innym, nie wiem, zacznij czytać, oglądać seriale, jak możesz to jakaś aktywność fizyczna. [emoji4]

reklama
Ja identycznie. Byłam przekonana, że będę w skończonym 21 na połówkowym, a okazuje się że 20. Ogarnięcie kalendarza przerasta moje możliwości... W ciąży często mam jakieś zaćmienia umysłu.

Ojjj ta pamięć masakra [emoji85] ostatnio narobiłam hałasu, że portfel zgubiłam, panika, już chcieliśmy szukać, spojrzałam do szuflady w której w życiu bym go nie schowała i oooo... znalazł się! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85][emoji85] Mój się ze mnie śmiał.

A ja właśnie wróciłam z wizyty. Nie pisałam że idę bo byłam pewna że omówimy tylko ostatnie badania z labo a tu taki psikus heh. Zbadała mi szyjke i powiedziała że jest wszystko super pięknie a później posluchalysmy serduszka mojego maleńkiego i też fajnie 150/min
Pozegnalysmy się bo mi się ten pakiet kończy i 25 idę do nowego lekarza ;)
Ach i nawodnienie jest ok czyli to nie przez to mam migreny na które nic mi nie mogła poradzic

Ja też dziś wizytowałam! :)
Jestem w 18w6d ale Dzidzia duża jak na 25w1d :o prawie 300 gram a termin porodu przesunął się na 30 września według USG ;)
Widziałam jak sobie macha nóżkami, śmiesznie to wyglądało [emoji14]
Prawdopodobnie chłopak więc pomału przyzwyczajam się do Imienia Adaś :)
Pozdrawiam!

A ja właśnie wróciłam z wizyty. Nie pisałam że idę bo byłam pewna że omówimy tylko ostatnie badania z labo a tu taki psikus heh. Zbadała mi szyjke i powiedziała że jest wszystko super pięknie a później posluchalysmy serduszka mojego maleńkiego i też fajnie 150/min
Pozegnalysmy się bo mi się ten pakiet kończy i 25 idę do nowego lekarza ;)
Ach i nawodnienie jest ok czyli to nie przez to mam migreny na które nic mi nie mogła poradzic
Super że wszystko ok.Trzymam kciuki za resztę Waszych wizyt.Ja jednak w środę bo doktor mój w czwartek wyjeżdża.Na połówkowe będzie 21t5d na 11 lipca ale teraz się dowiem czy nie będzie szybciej bo ostatnio dzidziuś tydzień był do przodu. Ciśnienie u mnie ostatnio 100/50 zawsze mam w tych granicach :)

Jestem w 18w6d ale Dzidzia duża jak na 25w1d :o prawie 300 gram a termin porodu przesunął się na 30 września według USG ;)
Pozdrawiam!
Super czyli jeszcze na 100% nie wiadomo ?
Termin ładnie do przodu ale szczerze trzeba czekać do końca, ja w pierwszej ciąży tak miałam z początku rósł mówili że szybciej urodzę itp.a potem syn powolutku przestał szaleć ze wzrostem i urodziłam w terminie.

Super czyli jeszcze na 100% nie wiadomo ?
Termin ładnie do przodu ale szczerze trzeba czekać do końca, ja w pierwszej ciąży tak miałam z początku rósł mówili że szybciej urodzę itp.a potem syn powolutku przestał szaleć ze wzrostem i urodziłam w terminie.
Nie na 100% bo kręcił się wiercił i Dobrze nie było widać ;)
Z 13 Listopada na 30 września to ładnie się przesunął ale jeszcze zobaczymy czy dalej będzie tak szybko rósł ;)
Lekarz sobie zapisał że będzie kontrolował wagę na USG ;)

A lech 0.0% nie smakuje jak piwo? Nie pilam, ale ponoc ma normalny smak piwa. Maz ostatnio w zabce dostal zdrapke i wygral heinekena 0.0%, wiec dziabne go do meczu jutro i dam znac jak smakuje ;)
Piłam przed ciążą i dla mnie szału nie ma, więc wolę pamiętać ten dobry smak browarka i nie psuć go zamiennikami [emoji6]

reklama
Pozdrawiam!
Też z om mam termin porodu na 13, a na usg dziecko wazyło ok 330g. Nic mi nie mówił o przesunięciu terminu. Wydaje mi się dziwne przesunięcie terminu aż o półtora miesiąca. Nigdy z czymś takim się nie spotkałam, ciekawe.

Do góry