reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A właśnie chciałam zapytac czy pijecie w ciąży piwo bezalkoholowe są teraz te lechy 0 % i inne ewentualnie karmi?
Ja sobie czasami pozwolę na Lecha 0.0, ale trzeba patrzeć na etykiety bo nie które mają do 0.5%.

Ja będę na połówkowym 21t2d, a w ogóle czy na to usg idziecie do swoich gin czy zapisuje się gdzieś indziej?

reklama
Jakie tyle:)
Ślub zaraz wakacje 10 dni i powrot, lipca wizyta i tydzień i już polowkowe zleci nam jak nic :)
Zobaczysz :)

Ty masz pełno atrakcji, a ja i moje nisko położone łożysko to tylko jakieś spacery i porządki w komodzie :D Gdzie spędzacie wakacje?

Dzień dobry, ja dziś jadę na 12.25 na usg połówkowe, trzymajcie kciuki by wszystko było w porządku i by Michalina pozostała Michaliną. Ktoś jeszcze dziś wizytuje? Jeśli tak to powodzenia :)

O, już pierwsze połówkowe! Powodzenia :)

A właśnie chciałam zapytac czy pijecie w ciąży piwo bezalkoholowe są teraz te lechy 0 % i inne ewentualnie karmi?

Karmi ma niewielki procent alkoholu. Bezpieczne są piwa 0,0%.

Jak dla mnie piwo to piwo [emoji4] więc nie piję. I jakoś specjalnie mnie nie ciągnie.

Góraleczka89 ja na pewno ode do szpitala gdzie miałam robione prenatalne. I myślę, że moja już nie będzie musiała robić, bo tam są bardzo dokładni.

U mnie połówkowe ma być w 21t 5d - jeszcze miesiąc czekania!
Z moją datą porodu na koniec listopada wydaje mi sie, ze jestem lata świetlne za Wami! :(

pytanie do dziewczyn ktore farbowaly wloski w ciazy
ja jakies 2tygodnie temu kupilam farbe bez amoniaku zmywalna do 24 myc.
teraz mi schodzi juz kolorek i troszke to nie estetycznie wyglada wiec chcialam teraz sobie taki sam kolorek zrobic ale juz z farba. Moze wiecie jakie sa dobre farby? ja ostatnio rzadko farbowalam wlosy sama bo albo fryzjer albo mialam swoj naturalny kolorek :) jak byscie mogly mi doradzic bylo by super :):):)
Ja zazwyczaj używam farb z Garniera. Wydaje mi się że są w miarę cenowo i dobrej jakosci. Nie śmierdzą. Ja farbuje wlosy czerwienią. Każda farba się zmywa na to nic nie poradzisz. Może kup sobie jakąś odżywkę albo maskę do włosów koloryzujacą:)

W którym tygodniu i dniu idziecie na polowkowe? :)
21+2
Dzień dobry, ja dziś jadę na 12.25 na usg połówkowe, trzymajcie kciuki by wszystko było w porządku i by Michalina pozostała Michaliną. Ktoś jeszcze dziś wizytuje? Jeśli tak to powodzenia :)
Kciuki!
Piwo 0.0% bo w tych 0% jest jakis gram alkoholu a juz napewno jest w karmi [emoji85]

Obiadki same pyszności ja wczoraj u rodziców byłam rosołek,kluski, młoda kapusta i kaczka :)
Dziś w domku i trzeba coś pomyśleć ale coś gulasz po głowie mi chodzi.
Piorunem piękne ubranka zakochałam się w sukienkach :D
Miłego dnia :tak:
Ja wczoraj rosół i gołąbki. Takie pyszności :D dzisiaj to samo odgrzewane :D

W którym tygodniu i dniu idziecie na polowkowe? :)
Mnie zapisali od razu po prenatalnych na 20 tydzień 0 dni. Więc na szczęście nie muszę już nigdzie dzwonić :)

Hej dziewczyny ! Ja wczoraj świętowałam rocznicę ślubu i poczułam pierwszego prawdziwego kopniaka [emoji7] (19+3), a dziaiaj wyjeżdżamy już do Chorwacji i mam nadzieję,że tam już bede czuła małego częściej [emoji6] już chwile czułam delikatne ruchy, potem mineły i aż do wczoraj, oby takie kopniaki już pojawiały sie cześciej [emoji7]
Wszystkiego dobrego :) Mnie w weekend Mała pierwszy raz wypychała na brzuchu różne kulki i nierówności kiedy leżałam płasko na plecach (16t 6d). Pojawiało się na chwilę i znikało kiedy postanowiła się przesunąć :) I czułam małe kopniaczki, ale tylko od wewnątrz :)
Ja kilka razy wypilam radlera 0,0%. Bo to tak fajnie gasi pragnienie... Ale staram się jak najmniej gazowanego.

Tylko chodzi o to, ze ja lekarzowi I tak nie ufam. Co z tego, ze on mi powie, ze jest okej jak ja mam swoja teorie I nie uwierze w to co mi mowi.

Jakbym o sobie czytała. Ja często chodzę do kilku lekarzy z tym samym problemem, żeby zweryfikować opinię pierwszego... kosztuje to kupę kasy, energii i stresu. Teraz już staram się tak nie robić, bo mąż mnie hamuje. Tylko ja bardziej fiksuję psychicznie, nie mam takich somatycznych objawów.

reklama
Do góry