reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Co i o której jesz od obiadu? o której mierzysz cukier rano i jakie masz wyniki?
ja też w 1 ciąży i teraz na diecie jestem. w obu ciążach mam cukry rano na granicy, a ketonów nie mam. Co ile jesz posiłki? ja co 2 godz jem kanapki, posiłki. Kolacje ok 18, kanapkę o 20 i potem serek wiejski o 22 i ostatnio cukry mam poniżej 90.
Współczuje zatok, wiem jakie to nieprzyjemne:(

Jem co 2-3 godziny. Teraz zaczęłam jeść bardziej „tradycyjne” obiady - ryba, sałatka, ziemniaki. Zmieniłam też pieczywo na normalne, wcześniej jadłam głównie probody stąd pewnie za mała ilość węglowodanów. Generalnie moja diabetolog mówi, że ketonów muszę się pozbyć nawet kosztem cukrów i póki co udało się. Po jedzeniu mam zwykle do 120, czasem 130, ale nigdy nie przekraczam 140. Rano - mimo insuliny - wyniki niestety wróciły do ok. 100 (wcześniej było już poniżej 90). Zwiększona dawka na razie nie pomaga, jutro wysyłam znowu wyniki do diabetolog i zobaczymy co dalej...

reklama
Warka 0,0% nie ma alkoholu. Jest wyraźnie w składzie napisane, że jest 0,0%. Na etykiecie Karmi jest napisane, że może zawierać do 0.5% (o czym uświadomiłam ostatnio moją karmiącą piersią przyjaciółkę :o ). Wystarczy czytać etykietki, dziewczyny :)
A w ogóle to dzisiaj poczułam mojego malucha przez brzuch No meeeega uczucie. Najpierw kilka razy poczułam jak się rusza, a za chwie położyłam rękę i dostałam kopniaczka. Jeeejku. Od razu zawołałam narzeczonego i on też tak delikatnie poczuł. Normalnie maaaagia! Mam dopiero 17+5tc dzisiaj :D

U mnie było tak samo z przeczuciem a teraz wydaje mi się jakbym od początku miała na dziewczynkę, bo już się przyzwyczailiśmy i mówimy do NIEJ a nie do niego [emoji2]

Z tego co widzę to raczej wszystkie wózki 3w1 są masywne, ten nasz ma ponad 13kg z gondola a ponad 14 jako spacerówka, pewnie i tak za jakiś czas kupimy lekką spacerówke. My mieszkamy na 2 piętrze, więc wozek będzie trzeba znosić ale gondolę łatwo się zdejmuje ze stelaża i można przenieść w dwóch częściach.

Właśnie przejrzałam eBay i są wozeczki w takiej cenie 3in one podobne jak nie identyczne:) z pompowanymi kołami rowniez:) 250-300f
Ja też nie nastawiam się że na długo będę mieć ten wózek który planuje kupic

Warka 0,0% nie ma alkoholu. Jest wyraźnie w składzie napisane, że jest 0,0%. Na etykiecie Karmi jest napisane, że może zawierać do 0.5% (o czym uświadomiłam ostatnio moją karmiącą piersią przyjaciółkę :o ). Wystarczy czytać etykietki, dziewczyny :)
A w ogóle to dzisiaj poczułam mojego malucha przez brzuch No meeeega uczucie. Najpierw kilka razy poczułam jak się rusza, a za chwie położyłam rękę i dostałam kopniaczka. Jeeejku. Od razu zawołałam narzeczonego i on też tak delikatnie poczuł. Normalnie maaaagia! Mam dopiero 17+5tc dzisiaj :D

Karmi ble sam cukier blee
... Jakie to piwo hihi już wolałabym łyk piwa zrobic:p
Dziś byłam na grillu u koleżanki i nalalam sobie Ala soku :/ ..o jeju ledwo przelklam... a cukier i coś sztucznego ... Odzwyczaiłem się cholernie pić takie coś w różnych kolorach ...smakowych (+_+)
To już wolę wodę pić :-[

Kopniaczki są the best!!!
Mój dalej kopie i się rozpycha LOL

Jem co 2-3 godziny. Teraz zaczęłam jeść bardziej „tradycyjne” obiady - ryba, sałatka, ziemniaki. Zmieniłam też pieczywo na normalne, wcześniej jadłam głównie probody stąd pewnie za mała ilość węglowodanów. Generalnie moja diabetolog mówi, że ketonów muszę się pozbyć nawet kosztem cukrów i póki co udało się. Po jedzeniu mam zwykle do 120, czasem 130, ale nigdy nie przekraczam 140. Rano - mimo insuliny - wyniki niestety wróciły do ok. 100 (wcześniej było już poniżej 90). Zwiększona dawka na razie nie pomaga, jutro wysyłam znowu wyniki do diabetolog i zobaczymy co dalej...
Ja kupuje i kupowałam zwykły chleb razowy putki, ten probody mi sie smakował w 1 ciąży, tylko czasami go jadłam na śmiadanie Ale po 3-4 kanapkach dalej byłam głodna i cukier ok 90, więc coś w tym może być.
Te cukry na czczo są straszne i nieprzewidywalne, ale ja zauważyłam, że im więcej mniejszych posilków wieczorem rano jest niższy. Trzymam kciuki, żeby udało się je opanować!

My też będziemy mieć baby design ale najprawdopodobniej model dotty ale one wszystkie są bardzo podobne, husky super na zimę bo ma jakieś tam dodatki zimowe. Z tego co widzę to zmienili torbę na bardziej klasyczna a reszta chyba bez zmian [emoji4] ja kierowałam się głównie opiniami, widzę ze mamy sobie go chwalą w wersji głębokiej i również spacerowej. A Wam jak się wózeczek prowadziło? [emoji4]
Paulaaa25 wózek zdaje egzamin na 100%. Łatwe wyjmowanie gondoli czy spacerówki.Spacerówka jeszcze u Nas na chodzie u dziadków jest i czasem jeszcze syn jeździ sobie i dupcie wozi.Serwis bez problemu w spacerówce daszek które wystaje(ten malutki)miał skazę(takie zagięcie)nie mieli mojego koloru aby wymienić zgodziłam się na brąz i wysłali wszystko w tym kolorze(daszek,siedzisko,wkładki folie itp.). Co do Huskiego faktycznie jest to wersja zimowa w gondoli ma materiał bardziej cieplutki a dodatki można kupić osobno,spacerówka materiał jak wszystkie wózki.
Teraz nowe kolory torba ma lepsze zawieszki i troszkę inny desing ale mnie się bardzo podoba;)

reklama
Do góry