reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Baaa... są też wina 0,0%, zamierzam w najbliższym czasie wypróbować. Jednak w żadnym stacjonarnym sklepie nie widziałam, nawet w Makro, więc muszę kupić przez internet :)
U mnie w Auchan jest pare rodzajów czerwonych, białych i różowych. Piłam cocotte bodaj - średnie, drugie białe której kupiłam było Niezle, ale nie pamietam nazwy :(

reklama
A ja od czerwca 2016 nie piłam innego piwa, już się chyba przyzwyczaiłam, najbardziej smakuje mi bavaria pszeniczna i owoce leśne:)
Dzięki dziewczyny, on trochę jak czołg wygląda, ma nadzieje, że będe zadowolona :)

Świetny!!! [emoji7] mam taki, ale pojedynczy [emoji16]z niebieskim [emoji5] na razie pożyczyliśmy bratu męża, co ma córeczkę [emoji16]

My też mamy niebieski i też jestem bardzo zadowolona :)
20180518_120846.jpg

Załączniki

• 20180518_120846.jpg
    20180518_120846.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 448
No nie tak fest, poczulam na palcu, nie przeszedl mi do drugiej reki, nie przewrocilam sie czy cos....moze panikuje.........
Będzie dobrze nic nie powinno się dtac
Hej, hej [emoji5]
U mnie sobota to robota [emoji5] ale tylko ranek [emoji28]
Na zewnątrz ciepło, ale chmury są. Albo będzie padać, albo tylko postraszy... mogłaby burza przejść [emoji16]
Ja nie śpię w dzień bo i nie mam jak i nie umiem [emoji53] nigdy nie potrafiłam, nawet jak z nóg leciałam 3m-ce po porodzie, po nieprzespanych nocach [emoji33]ale mi nie jest słabo ani źle się nie czuje. Dzisiaj spałam 6godzin bo dziecko mnie ściągnęło z łóżka [emoji23]i tez jakoś funkcjonuje, choć pewnie wieczorem będę ziewać jaj opętana, ale spać i tak pójdę koło 24, bo to moje ulubione weekendowe wieczory z mężem i lampka wina [emoji5][emoji3]tzn.on będzie miał lampkę wina Haha [emoji16]ja litr lodów co najwyżej [emoji846]

To my obie takie twarde Choć zdarzyło mi się zdrzemnąć gdy się bardzo źle czulam a tak to często szkoda mi czasu mimo że czasem i 6h tylko śpię .. ostatnio mniej śpiąca jestem także lepiej i widze se też od dnia zależy bo potrafię w nocy h dłużej przespać a potem i tak cały dzień ziewam moje 8 i 11 też czasem drzemki po szkole łapią ... Chyba zależy od intensywności nauczania

@MangoWawa
Ja też choruje na baby joggera[emoji23] postaram sie nie nastawiać i poszukać innych, żeby nie było, ale ciężko będzie [emoji5]No chyba ze sie zakocham w innym wózku, ale na razie Jogger wygrywa w przedbiegach [emoji106]

@piorunem
Jaj ty w pracy wymiotowałaś od 8tygodnia i oni się nie zorientowali..... to albo pracujesz z samymi chłopami i to niezbyt spostrzegawczymi[emoji23] albo z kobietami, które żyją we własnym świecie [emoji33][emoji23] jest też opcja, że świetnie udawali zaskoczenie [emoji8]
Moja siostra powiedziała właśnie wcześnie przez wymioty, tzn.babki się zorientowały i się jej spytały[emoji5]
Może czekali aż się pochwalisz [emoji5]u mnie w pracy biuro raczej wie, ale połowa udaje, że nie wie [emoji23]terenowi to może nie wiedza, jak im ktoś nie powtórzył, a przychodzą jak jestem w luźnej bluzce czy kiecce. Oczywiście tez może udają[emoji23] jeden mi nawet wczoraj w pracy sugerował, że może czas na Zosię? W sensie córkę... i że czas leci, ja oczy na niego, a on jeszcze do mnie- Bo teraz to też nie tak łatwo dziecko zrobić, takie czasy, wiec trzeba działać. Miałam mega minę a on wyszedł. Przyjaciółka na mnie tylko spojrzała i zaczęła sie śmiać. Ale on może niezorientowany, bo słabo sie kumpluje z biurem [emoji23] ale reszta udaje.. na bank [emoji5]

Ja mam dylemat między espiro next Manhattan a maxi cosi nova, różnica paru stowek. Maxi ładniejszy a droższy i trzeba będzie dokupić akcesoria. Espiro ma wszystkie akcesoria typu śpiworek na zimę, moskitiere i folie przeciwdeszczowa w zestawie. Na razie przewaga na espiro. Poprzednio też miałam espiro i miejsca był dużo w gondoli i w spacerówce. Siostra męża miała mutsy 4rider i synek z listopada na wiosnę już im się nie mieścił w gondoli ale duży z niego chłopak był. Spacerówka była ładna i praktyczna .
Oooo Maxi Cosi Nova podoba mi się mój styl..lubię takie dodatki u Mnie poza funkcjonalnościa ma być zgrabny i mieć to cos haha nie nastawiam się na niewiadomo jak długie używanie
mieszkam w mieście
Dobry pomysł, Dita. Niby mam już wybrany wózek ale też chętnie popatrze na inne.
a jaki??

Dziewczyny!!!!

No a u Nas będzie chłopak ^_^ hihihi najlepsze jest to że ledwo głowice przystawiła a on idealnie z profilu z długim wystającym siusiakiem nad udem...i się zaśmiałam..no chłopak także w 30 s było wiadomo a ja się nastawiałam na łażenie po korytarzu:-D
porobiła fotki z różnych profilu dla pewności i w ramach czasu który mial być poświęcony dla Mnie pokazywała jego narządy i wszystko . Oczywiście bez pomiarów . Ale cudny..taki kształtny juz .wszystko tak pięknie widać a fotki to troszkę niektore zamazane ale mały się ruszał itp. to co się dziwić
Córeczka z początku zawiedziona ale już jej przeszło na szczęście i się cieszy
Za to syn urósł w sił hahaha bo jest tak jak mówił B-)

Będzie dobrze nic nie powinno się dtac

Oooo Maxi Cosi Nova podoba mi się mój styl..lubię takie dodatki u Mnie poza funkcjonalnościa ma być zgrabny i mieć to cos haha nie nastawiam się na niewiadomo jak długie używanie
mieszkam w mieście
a jaki??

Dziewczyny!!!!

No a u Nas będzie chłopak ^_^ hihihi najlepsze jest to że ledwo głowice przystawiła a on idealnie z profilu z długim wystającym siusiakiem nad udem...i się zaśmiałam..no chłopak także w 30 s było wiadomo a ja się nastawiałam na łażenie po korytarzu:-D
porobiła fotki z różnych profilu dla pewności i w ramach czasu który mial być poświęcony dla Mnie pokazywała jego narządy i wszystko . Oczywiście bez pomiarów . Ale cudny..taki kształtny juz .wszystko tak pięknie widać a fotki to troszkę niektore zamazane ale mały się ruszał itp. to co się dziwić
Córeczka z początku zawiedziona ale już jej przeszło na szczęście i się cieszy
Za to syn urósł w sił hahaha bo jest tak jak mówił B-)
Gratulacje! Jednak sprawdza się tu od kilku dni, że chłopcy pokazują się bez problemu a dziewczynki wstydliwe [emoji2] no to mężczyźni będą mieć przewagę u Was w domu [emoji3] a jakie miałaś przeczucie?

Co do wózka, my będziemy zamawiać z Polski bo jakoś tutaj średnio mi się podobają a do tego są drogie. Wybraliśmy taki baby design model dotty
Screenshot_2018-06-09-20-52-17-1.jpg
Screenshot_2018-06-09-20-52-43-1.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-06-09-20-52-17-1.jpg
    Screenshot_2018-06-09-20-52-17-1.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 436
  • Screenshot_2018-06-09-20-52-43-1.jpg
    Screenshot_2018-06-09-20-52-43-1.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 424
Hej Dziewczyny,

Nie zaglądałam tu ponad tydzień i nadrabiałam teraz chyba z godzinę [emoji16]

Gratuluje wszystkim pomyślnych wizyt!

U mnie trochę przebojowo - od tygodnia niestety męczy mnie ból zatok. Od lat z nimi walczę, jestem już po operacji - niestety w ciąży wszystko się u mnie pogarsza :( Dużo przemywania, okłady i jakoś jestem w stanie egzystować, ale nie jest łatwo - nawet na L4...
Dodatkowo męczę się dalej z cukrzycą ciążową - udało mi się w końcu pozbyć ketonów z moczu, ale znowu poranne cukry wzrosły za dużo :/ Mam wrażenie, że ta walka nie ma końca...

My jeszcze wstrzymujemy się z zakupami, bo niedługo zaczynamy remont w mieszkaniu i nie widzę sensu trzymania rzeczy w tym kurzu [emoji6]
Na razie cieszę się z rogala do spania - to najlepsza poducha ever [emoji173]️

Hej Dziewczyny,

Nie zaglądałam tu ponad tydzień i nadrabiałam teraz chyba z godzinę [emoji16]

Gratuluje wszystkim pomyślnych wizyt!

U mnie trochę przebojowo - od tygodnia niestety męczy mnie ból zatok. Od lat z nimi walczę, jestem już po operacji - niestety w ciąży wszystko się u mnie pogarsza :( Dużo przemywania, okłady i jakoś jestem w stanie egzystować, ale nie jest łatwo - nawet na L4...
Dodatkowo męczę się dalej z cukrzycą ciążową - udało mi się w końcu pozbyć ketonów z moczu, ale znowu poranne cukry wzrosły za dużo :/ Mam wrażenie, że ta walka nie ma końca...

My jeszcze wstrzymujemy się z zakupami, bo niedługo zaczynamy remont w mieszkaniu i nie widzę sensu trzymania rzeczy w tym kurzu [emoji6]
Na razie cieszę się z rogala do spania - to najlepsza poducha ever [emoji173]️

Co i o której jesz od obiadu? o której mierzysz cukier rano i jakie masz wyniki?
ja też w 1 ciąży i teraz na diecie jestem. w obu ciążach mam cukry rano na granicy, a ketonów nie mam. Co ile jesz posiłki? ja co 2 godz jem kanapki, posiłki. Kolacje ok 18, kanapkę o 20 i potem serek wiejski o 22 i ostatnio cukry mam poniżej 90.
Współczuje zatok, wiem jakie to nieprzyjemne:(

Ostatnia edycja:
Gratulacje! Jednak sprawdza się tu od kilku dni, że chłopcy pokazują się bez problemu a dziewczynki wstydliwe [emoji2] no to mężczyźni będą mieć przewagę u Was w domu [emoji3] a jakie miałaś przeczucie?

Co do wózka, my będziemy zamawiać z Polski bo jakoś tutaj średnio mi się podobają a do tego są drogie. Wybraliśmy taki baby design model dottyZobacz załącznik 865705Zobacz załącznik 865706

Przeczucie na chłopaka ale wiadomo że gdzieś tam w tyle tliła się myśl o dziewczynce Hihi

A wózek bardzo fajny ..podoba mi się choć wydaje mi się masywny

Właśnie eee Mąż zobaczył jak mlody się rozkopał raz za razem!! ! I poczuł ręką !!! Pierwszy raz!! Zachwycony leżał na łonie mym:p wpatrujac sie w brzuszek jakby przeżywał to pierwszy raz hahaha

reklama
Przeczucie na chłopaka ale wiadomo że gdzieś tam w tyle tliła się myśl o dziewczynce Hihi

A wózek bardzo fajny ..podoba mi się choć wydaje mi się masywny

Właśnie eee Mąż zobaczył jak mlody się rozkopał raz za razem!! ! I poczuł ręką !!! Pierwszy raz!! Zachwycony leżał na łonie mym:p wpatrujac sie w brzuszek jakby przeżywał to pierwszy raz hahaha
U mnie było tak samo z przeczuciem a teraz wydaje mi się jakbym od początku miała na dziewczynkę, bo już się przyzwyczailiśmy i mówimy do NIEJ a nie do niego [emoji2]

Z tego co widzę to raczej wszystkie wózki 3w1 są masywne, ten nasz ma ponad 13kg z gondola a ponad 14 jako spacerówka, pewnie i tak za jakiś czas kupimy lekką spacerówke. My mieszkamy na 2 piętrze, więc wozek będzie trzeba znosić ale gondolę łatwo się zdejmuje ze stelaża i można przenieść w dwóch częściach.

Do góry