reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Baaa... są też wina 0,0%, zamierzam w najbliższym czasie wypróbować. Jednak w żadnym stacjonarnym sklepie nie widziałam, nawet w Makro, więc muszę kupić przez internet :)
U mnie w Auchan jest pare rodzajów czerwonych, białych i różowych. Piłam cocotte bodaj - średnie, drugie białe której kupiłam było Niezle, ale nie pamietam nazwy :(

reklama
A ja od czerwca 2016 nie piłam innego piwa, już się chyba przyzwyczaiłam, najbardziej smakuje mi bavaria pszeniczna i owoce leśne:)
Dzięki dziewczyny, on trochę jak czołg wygląda, ma nadzieje, że będe zadowolona :)

Świetny!!! [emoji7] mam taki, ale pojedynczy [emoji16]z niebieskim [emoji5] na razie pożyczyliśmy bratu męża, co ma córeczkę [emoji16]

My też mamy niebieski i też jestem bardzo zadowolona :)
20180518_120846.jpg

Załączniki

• 20180518_120846.jpg
    20180518_120846.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 442
No nie tak fest, poczulam na palcu, nie przeszedl mi do drugiej reki, nie przewrocilam sie czy cos....moze panikuje.........
Będzie dobrze nic nie powinno się dtac
Hej, hej [emoji5]
U mnie sobota to robota [emoji5] ale tylko ranek [emoji28]
Na zewnątrz ciepło, ale chmury są. Albo będzie padać, albo tylko postraszy... mogłaby burza przejść [emoji16]
Ja nie śpię w dzień bo i nie mam jak i nie umiem [emoji53] nigdy nie potrafiłam, nawet jak z nóg leciałam 3m-ce po porodzie, po nieprzespanych nocach [emoji33]ale mi nie jest słabo ani źle się nie czuje. Dzisiaj spałam 6godzin bo dziecko mnie ściągnęło z łóżka [emoji23]i tez jakoś funkcjonuje, choć pewnie wieczorem będę ziewać jaj opętana, ale spać i tak pójdę koło 24, bo to moje ulubione weekendowe wieczory z mężem i lampka wina [emoji5][emoji3]tzn.on będzie miał lampkę wina Haha [emoji16]ja litr lodów co najwyżej [emoji846]

To my obie takie twarde Choć zdarzyło mi się zdrzemnąć gdy się bardzo źle czulam a tak to często szkoda mi czasu mimo że czasem i 6h tylko śpię .. ostatnio mniej śpiąca jestem także lepiej i widze se też od dnia zależy bo potrafię w nocy h dłużej przespać a potem i tak cały dzień ziewam moje 8 i 11 też czasem drzemki po szkole łapią ... Chyba zależy od intensywności nauczania

@MangoWawa
Ja też choruje na baby joggera[emoji23] postaram sie nie nastawiać i poszukać innych, żeby nie było, ale ciężko będzie [emoji5]No chyba ze sie zakocham w innym wózku, ale na razie Jogger wygrywa w przedbiegach [emoji106]

@piorunem
Jaj ty w pracy wymiotowałaś od 8tygodnia i oni się nie zorientowali..... to albo pracujesz z samymi chłopami i to niezbyt spostrzegawczymi[emoji23] albo z kobietami, które żyją we własnym świecie [emoji33][emoji23] jest też opcja, że świetnie udawali zaskoczenie [emoji8]
Moja siostra powiedziała właśnie wcześnie przez wymioty, tzn.babki się zorientowały i się jej spytały[emoji5]
Może czekali aż się pochwalisz [emoji5]u mnie w pracy biuro raczej wie, ale połowa udaje, że nie wie [emoji23]terenowi to może nie wiedza, jak im ktoś nie powtórzył, a przychodzą jak jestem w luźnej bluzce czy kiecce. Oczywiście tez może udają[emoji23] jeden mi nawet wczoraj w pracy sugerował, że może czas na Zosię? W sensie córkę... i że czas leci, ja oczy na niego, a on jeszcze do mnie- Bo teraz to też nie tak łatwo dziecko zrobić, takie czasy, wiec trzeba działać. Miałam mega minę a on wyszedł. Przyjaciółka na mnie tylko spojrzała i zaczęła sie śmiać. Ale on może niezorientowany, bo słabo sie kumpluje z biurem [emoji23] ale reszta udaje.. na bank [emoji5]

Ja mam dylemat między espiro next Manhattan a maxi cosi nova, różnica paru stowek. Maxi ładniejszy a droższy i trzeba będzie dokupić akcesoria. Espiro ma wszystkie akcesoria typu śpiworek na zimę, moskitiere i folie przeciwdeszczowa w zestawie. Na razie przewaga na espiro. Poprzednio też miałam espiro i miejsca był dużo w gondoli i w spacerówce. Siostra męża miała mutsy 4rider i synek z listopada na wiosnę już im się nie mieścił w gondoli ale duży z niego chłopak był. Spacerówka była ładna i praktyczna .
Oooo Maxi Cosi Nova podoba mi się mój styl..lubię takie dodatki u Mnie poza funkcjonalnościa ma być zgrabny i mieć to cos haha nie nastawiam się na niewiadomo jak długie używanie
mieszkam w mieście
Dobry pomysł, Dita. Niby mam już wybrany wózek ale też chętnie popatrze na inne.
a jaki??

Dziewczyny!!!!

No a u Nas będzie chłopak ^_^ hihihi najlepsze jest to że ledwo głowice przystawiła a on idealnie z profilu z długim wystającym siusiakiem nad udem...i się zaśmiałam..no chłopak także w 30 s było wiadomo a ja się nastawiałam na łażenie po korytarzu:-D
porobiła fotki z różnych profilu dla pewności i w ramach czasu który mial być poświęcony dla Mnie pokazywała jego narządy i wszystko . Oczywiście bez pomiarów . Ale cudny..taki kształtny juz .wszystko tak pięknie widać a fotki to troszkę niektore zamazane ale mały się ruszał itp. to co się dziwić
Córeczka z początku zawiedziona ale już jej przeszło na szczęście i się cieszy
Za to syn urósł w sił hahaha bo jest tak jak mówił B-)

Będzie dobrze nic nie powinno się dtac

Oooo Maxi Cosi Nova podoba mi się mój styl..lubię takie dodatki u Mnie poza funkcjonalnościa ma być zgrabny i mieć to cos haha nie nastawiam się na niewiadomo jak długie używanie
mieszkam w mieście
a jaki??

Dziewczyny!!!!

No a u Nas będzie chłopak ^_^ hihihi najlepsze jest to że ledwo głowice przystawiła a on idealnie z profilu z długim wystającym siusiakiem nad udem...i się zaśmiałam..no chłopak także w 30 s było wiadomo a ja się nastawiałam na łażenie po korytarzu:-D
porobiła fotki z różnych profilu dla pewności i w ramach czasu który mial być poświęcony dla Mnie pokazywała jego narządy i wszystko . Oczywiście bez pomiarów . Ale cudny..taki kształtny juz .wszystko tak pięknie widać a fotki to troszkę niektore zamazane ale mały się ruszał itp. to co się dziwić
Córeczka z początku zawiedziona ale już jej przeszło na szczęście i się cieszy
Za to syn urósł w sił hahaha bo jest tak jak mówił B-)
Gratulacje! Jednak sprawdza się tu od kilku dni, że chłopcy pokazują się bez problemu a dziewczynki wstydliwe [emoji2] no to mężczyźni będą mieć przewagę u Was w domu [emoji3] a jakie miałaś przeczucie?

Co do wózka, my będziemy zamawiać z Polski bo jakoś tutaj średnio mi się podobają a do tego są drogie. Wybraliśmy taki baby design model dotty
Screenshot_2018-06-09-20-52-17-1.jpg
Screenshot_2018-06-09-20-52-43-1.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-06-09-20-52-17-1.jpg
    Screenshot_2018-06-09-20-52-17-1.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 429
  • Screenshot_2018-06-09-20-52-43-1.jpg
    Screenshot_2018-06-09-20-52-43-1.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 418
Hej Dziewczyny,

Nie zaglądałam tu ponad tydzień i nadrabiałam teraz chyba z godzinę [emoji16]

Gratuluje wszystkim pomyślnych wizyt!

U mnie trochę przebojowo - od tygodnia niestety męczy mnie ból zatok. Od lat z nimi walczę, jestem już po operacji - niestety w ciąży wszystko się u mnie pogarsza :( Dużo przemywania, okłady i jakoś jestem w stanie egzystować, ale nie jest łatwo - nawet na L4...
Dodatkowo męczę się dalej z cukrzycą ciążową - udało mi się w końcu pozbyć ketonów z moczu, ale znowu poranne cukry wzrosły za dużo :/ Mam wrażenie, że ta walka nie ma końca...

My jeszcze wstrzymujemy się z zakupami, bo niedługo zaczynamy remont w mieszkaniu i nie widzę sensu trzymania rzeczy w tym kurzu [emoji6]
Na razie cieszę się z rogala do spania - to najlepsza poducha ever [emoji173]️

Hej Dziewczyny,

Nie zaglądałam tu ponad tydzień i nadrabiałam teraz chyba z godzinę [emoji16]

Gratuluje wszystkim pomyślnych wizyt!

U mnie trochę przebojowo - od tygodnia niestety męczy mnie ból zatok. Od lat z nimi walczę, jestem już po operacji - niestety w ciąży wszystko się u mnie pogarsza :( Dużo przemywania, okłady i jakoś jestem w stanie egzystować, ale nie jest łatwo - nawet na L4...
Dodatkowo męczę się dalej z cukrzycą ciążową - udało mi się w końcu pozbyć ketonów z moczu, ale znowu poranne cukry wzrosły za dużo :/ Mam wrażenie, że ta walka nie ma końca...

My jeszcze wstrzymujemy się z zakupami, bo niedługo zaczynamy remont w mieszkaniu i nie widzę sensu trzymania rzeczy w tym kurzu [emoji6]
Na razie cieszę się z rogala do spania - to najlepsza poducha ever [emoji173]️

Co i o której jesz od obiadu? o której mierzysz cukier rano i jakie masz wyniki?
ja też w 1 ciąży i teraz na diecie jestem. w obu ciążach mam cukry rano na granicy, a ketonów nie mam. Co ile jesz posiłki? ja co 2 godz jem kanapki, posiłki. Kolacje ok 18, kanapkę o 20 i potem serek wiejski o 22 i ostatnio cukry mam poniżej 90.
Współczuje zatok, wiem jakie to nieprzyjemne:(

Ostatnia edycja:
Gratulacje! Jednak sprawdza się tu od kilku dni, że chłopcy pokazują się bez problemu a dziewczynki wstydliwe [emoji2] no to mężczyźni będą mieć przewagę u Was w domu [emoji3] a jakie miałaś przeczucie?

Co do wózka, my będziemy zamawiać z Polski bo jakoś tutaj średnio mi się podobają a do tego są drogie. Wybraliśmy taki baby design model dottyZobacz załącznik 865705Zobacz załącznik 865706

Przeczucie na chłopaka ale wiadomo że gdzieś tam w tyle tliła się myśl o dziewczynce Hihi

A wózek bardzo fajny ..podoba mi się choć wydaje mi się masywny

Właśnie eee Mąż zobaczył jak mlody się rozkopał raz za razem!! ! I poczuł ręką !!! Pierwszy raz!! Zachwycony leżał na łonie mym:p wpatrujac sie w brzuszek jakby przeżywał to pierwszy raz hahaha

reklama
Przeczucie na chłopaka ale wiadomo że gdzieś tam w tyle tliła się myśl o dziewczynce Hihi

A wózek bardzo fajny ..podoba mi się choć wydaje mi się masywny

Właśnie eee Mąż zobaczył jak mlody się rozkopał raz za razem!! ! I poczuł ręką !!! Pierwszy raz!! Zachwycony leżał na łonie mym:p wpatrujac sie w brzuszek jakby przeżywał to pierwszy raz hahaha
U mnie było tak samo z przeczuciem a teraz wydaje mi się jakbym od początku miała na dziewczynkę, bo już się przyzwyczailiśmy i mówimy do NIEJ a nie do niego [emoji2]

Z tego co widzę to raczej wszystkie wózki 3w1 są masywne, ten nasz ma ponad 13kg z gondola a ponad 14 jako spacerówka, pewnie i tak za jakiś czas kupimy lekką spacerówke. My mieszkamy na 2 piętrze, więc wozek będzie trzeba znosić ale gondolę łatwo się zdejmuje ze stelaża i można przenieść w dwóch częściach.

Do góry