reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Tak wspominacie o tych wózkach i wydaje mi się, że macie na myśli tylko nowe. A co myślicie o kupnie używanego? Stan wózka po jednym dziecku wydaje mi się całkiem w porządku, a używany model dobrej marki można kupić np. na Olx za naprawdę dobre pieniądze. Jakiś czas temu koleżanka kupiła w ten sposób wózek od znanego, przystojnego aktora... ;) Jeżeli już to wolałabym inwestować pieniądze w inne rzeczy, gdzie jakość, bezpieczeństwo, higiena idą w parze i często związane są z pierwszym użytkowaniem przedmiotu.

Właśnie eee Mąż zobaczył jak mlody się rozkopał raz za razem!! ! I poczuł ręką !!! Pierwszy raz!! Zachwycony leżał na łonie mym:p wpatrujac sie w brzuszek jakby przeżywał to pierwszy raz hahaha
Super, zazdroszczę wrażeń :) Ja coś tam u siebie czuję, ale jest to mega delikatne... Masz fajnego męża, że tak przeżywa ciążę. Zresztą jak tak opowiadasz o Waszej relacji, to wydaje mi się, że świetnie współgracie ze sobą.

Mi też karmi nie smakuje, ale jak karmiłam kilka razy pilam Carlsberg Non Alcoholic i on chyba najbardziej przypomina smakiem piwo:)
Carlsberg Non Alcoholic oczywiście też ma 0,5% alkoholu :D Te nazwy są tak mylące...

Tak wspominacie o tych wózkach i wydaje mi się, że macie na myśli tylko nowe. A co myślicie o kupnie używanego? Stan wózka po jednym dziecku wydaje mi się całkiem w porządku, a używany model dobrej marki można kupić np. na Olx za naprawdę dobre pieniądze. Jakiś czas temu koleżanka kupiła w ten sposób wózek od znanego, przystojnego aktora... ;) Jeżeli już to wolałabym inwestować pieniądze w inne rzeczy, gdzie jakość, bezpieczeństwo, higiena idą w parze i często związane są z pierwszym użytkowaniem przedmiotu.

Super, zazdroszczę wrażeń :) Ja coś tam u siebie czuję, ale jest to mega delikatne... Masz fajnego męża, że tak przeżywa ciążę. Zresztą jak tak opowiadasz o Waszej relacji, to wydaje mi się, że świetnie współgracie ze sobą.

Carlsberg Non Alcoholic oczywiście też ma 0,5% alkoholu :D Te nazwy są tak mylące...

Tak, ale jak mały był starszy i nie karmiłam go czesto to mogłam zaszaleć z 0.5% :D

Ja pierwsza gondole kupuje używkę, spacerówkę dziadek obiecał kupić wiec będzie nowa. Gdybym sama płaciła pewnie bym brała używane. Jak ogólnie sporo rzeczy chce używanych kupić, oczywiście w dobrym stanie. Już teraz mam pare ciuszków od dziewczyn z grup bliźniaczych, na ciuchach upolowalam katanke nexta za 7 pln:) przy dwójce musiałabym wydać grube tysiące. Np dostawa do łóżka kosztuje okolo 600-700 pln a potrzebuje dwie... zestaw fotel i isofix koło 1000 wiec kolejne 2 tys (ale foteliki tak czy siak nowe, tu nie będę ryzykować). No i laktator nowy bo jakoś używany nie wiem, nie chce po kimś :)

Szczerze gdybym po raz drugi miała kupywać wózek to również kupiłabym używany.
Ja przy pierwszym nawet nie dopuszczałam myśli że coś mogę mieć używane ale teraz z perspektywy czasu myślę że to był błąd bo warto poszukać i kupić super np.wózki w dobrych cenach.
Co do ruchów u mnie jeszcze nic :no2:

Ja pierwsza gondole kupuje używkę, spacerówkę dziadek obiecał kupić wiec będzie nowa. Gdybym sama płaciła pewnie bym brała używane. Jak ogólnie sporo rzeczy chce używanych kupić, oczywiście w dobrym stanie. Już teraz mam pare ciuszków od dziewczyn z grup bliźniaczych, na ciuchach upolowalam katanke nexta za 7 pln:) przy dwójce musiałabym wydać grube tysiące. Np dostawa do łóżka kosztuje okolo 600-700 pln a potrzebuje dwie... zestaw fotel i isofix koło 1000 wiec kolejne 2 tys (ale foteliki tak czy siak nowe, tu nie będę ryzykować). No i laktator nowy bo jakoś używany nie wiem, nie chce po kimś :)
Też planuję fotelik nowy, tak samo jak laktator. Już zresztą kupiłam elektryczny Philips Avent z serii Natural. Są też wypożyczalnie laktatorów, ale myśl o korzystaniu z tak prywatnego sprzętu po kimś mnie odstrasza, tak jak i Ciebie. Swoją drogą podziwiam Cię, bo ogrom pracy i wydatków przed Tobą :) Mój mąż tak mówi, że ciąża bliźniacza to najlepsze rozwiązanie, bo to 2+2 czyli marzenie większości rodziców za jednym zamachem. Ale jakoś chyba nie bierze pod uwagę ile trzeba mieć na to siły.

Szczerze gdybym po raz drugi miała kupywać wózek to również kupiłabym używany.
Ja przy pierwszym nawet nie dopuszczałam myśli że coś mogę mieć używane ale teraz z perspektywy czasu myślę że to był błąd bo warto poszukać i kupić super np.wózki w dobrych cenach.
Co do ruchów u mnie jeszcze nic :no2:
Wydaje mi się, że przemysł dziecięcy to niezły interes, jednak staram się nie ulec i nie zwariować z powodu tego nadmiaru kolorów i funkcji na sklepowych półkach. I tak z większości rzeczy dziecko ekspresowo wyrośnie. Łóżeczko mam używane, ale z nowym materacykiem - po przebrnięciu przez setki opinii kupiłam dwustronny kokosowo-lateksowy :) Jeszcze planuję kupić nowe gniazdko dla niemowlaka plus może rzuci mi się w oczy jakaś używana huśtawka lub bujaczek.
A ruchy pewnie poczujesz w najbliższym czasie jeśli to kolejne dziecko :-) :)

Ja wózek też będę kupowała używany. Wolę zaoszczędzone pieniądze zainwestować np. w lepszy fotelik :)
U nas niestety tylko narzeczony zarabia, bo ja jestem świeżo po szkole i właśnie w marcu miałam szukać pracy, ale zaszłam w ciążę :) Więc musimy patrzeć też pod kątem oszczędności.

reklama
Hej mamusie[emoji6]

Jak najbardziej jeżeli coś jest w dobrym stanie to ok.Też przeglądam używane modele które mnie interesują, to różnica cenowa nie jest taka wielka i czasami już są po gwarancji. Wczoraj znalazłam mój espiro niby 8 miesieczny ale już poprzecierany, na pewno wyglądał na większy przebieg[emoji39] dużo rzeczy będę miała używanych ale kupno wózka sprawia mi największą frajde[emoji4]

Do góry