reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
To raczej nie możliwe dziecko jest za malutkie plus plyn owodniowy i to ze dopiero uklad kostny sie formuje w drugiej ciazy najwczesniej jest to mozliwe w 17 tygodniu takze to raczej co innego
Kochana możliwe ;) ja w pierwszej ciąży czułam w 17 tc. Teraz od tyg jestem pewna że to Nikos. Znam to uczucie i wiem że to on :)

Jak ja powiedziałam wczoraj mojej ginekolog że chyba już czuje ruchy, bo mam takie wrażenie to powiedziała że za wcześnie . A ja czuje :D

Jak ja powiedziałam wczoraj mojej ginekolog że chyba już czuje ruchy, bo mam takie wrażenie to powiedziała że za wcześnie . A ja czuje :D
Ciesze się że to czytam bo wczoraj miałam wrażenie ze zglupialam[emoji28] ale maleństwo znów odezwało się rano wiec wszystko ok. Tez mówiłam lekarzowi ze pewnie do następnej wizyty (17tc) będę czuć ruchy to powiedział ze być może a jak sobie przypomniał ze w pierwszej było tak szybko to stwierdził że faktycznie teraz tez mogę czuć wcześniej już dość często więc po prostu u mnie tak jest[emoji4] miłego dnia! Ktoś dziś ma wizytę? Powodzenia [emoji6]

Różnie to bywa. Dla niektórych lekarzy 17 tydzień to za wcześnie na ruchy a mnie polożna pytała ostatnio czy juz czuje i miałam wtedy 17 tydzień ale u mnie jeszcze nic albo nie potrafię odróżnić Maluszka od jelit [emoji3]

Czytałam u Mamaginekolog, że choć z medycznego punktu widzenia nie ma takich opracowań ma pacjentki, które czuły ruchy 15-16tygodniu. Choć podchodziła do tego ostrożnie to pacjentka mówiła, że czuje ruchy i było je widać na usg.
Także to jest możliwe choć nie udowodnione naukowo.

Czytałam u Mamaginekolog, że choć z medycznego punktu widzenia nie ma takich opracowań ma pacjentki, które czuły ruchy 15-16tygodniu. Choć podchodziła do tego ostrożnie to pacjentka mówiła, że czuje ruchy i było je widać na usg.
Także to jest możliwe choć nie udowodnione naukowo.
O tym samym mowila ostatnio na swoim story, doslownie kilka dni temu, ze prawidlowy przedzial to miedzy 15-25 tc :) ja w pierwszej czulam na poczatku 21 tc, a teraz w 15+5 :)

Ech, a mi przyszedł wczoraj ten detektor tętna i znajduje tylko moje, próbowałam znaleźć już trzeci raz i nic... No nic, może się jeszcze uda.

Miłego dnia :)

reklama
Ja jestem 16tydzien i to moja druga ciaza ale nie potrafie jeszcze rozroznic malaca od wzdec ;) ciagle mam rewolucje w brzuchu ;) cale dnie bulgocze mi i sie przelewa ;) a brzuszek mam juz fajny :-) :-D

Załączniki

• 20180529_145855.jpg
    20180529_145855.jpg
    869,3 KB · Wyświetleń: 99
Do góry