Asis7
Fanka BB :)
Moze musisz nizej szukacEch, a mi przyszedł wczoraj ten detektor tętna i znajduje tylko moje, próbowałam znaleźć już trzeci raz i nic... No nic, może się jeszcze uda.
Miłego dnia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moze musisz nizej szukacEch, a mi przyszedł wczoraj ten detektor tętna i znajduje tylko moje, próbowałam znaleźć już trzeci raz i nic... No nic, może się jeszcze uda.
Miłego dnia
Ślicznie wyglądaszJa jestem 16tydzien i to moja druga ciaza ale nie potrafie jeszcze rozroznic malaca od wzdec ciagle mam rewolucje w brzuchu cale dnie bulgocze mi i sie przelewa a brzuszek mam juz fajny :-)
Spróbuj na spokojnie, nisko od spojenia łonowego powoli przesuwaj do góry głowicę.Ech, a mi przyszedł wczoraj ten detektor tętna i znajduje tylko moje, próbowałam znaleźć już trzeci raz i nic... No nic, może się jeszcze uda.
Miłego dnia
Fajny masz brzuszek.Ja jestem 16tydzien i to moja druga ciaza ale nie potrafie jeszcze rozroznic malaca od wzdec ciagle mam rewolucje w brzuchu cale dnie bulgocze mi i sie przelewa a brzuszek mam juz fajny :-)
Dziekuje no czasami tez tak mysle ze w pewnych momentach to maluch ale nie jestem pewna. Wydaje mi sie ze jak zmieniam pozycje z boku na bok to mi daje znaki ze tam jestFajny masz brzuszek.
Mnie też się przelewa i trudno odróżnić ruchy malucha.
Choć czasem jak czuję takie smyranie i rozciąganie to wiem, że to maluszek.
Ech dziewczyny chyba hormony mi buzują, mam jakiś straszny dołek. Smutno mi i nawet nie wiem czemu[emoji853]
Dita gratuluję synka i udanej wizyty.
A co do imion, to u nas w rodzinie jest faza na nadawanie nietypowych imion.
Mnie jak zapisywał mój Ojciec był problem.
Nie chceli zapisać imienia Maja w urzędzie 40 lat temu a teraz co chwila słyszę Maja.
Mój brat miał kolegę w wojsku, który imię miał Gracjan i jak urodził mu się syn dał mu takie imię.
Siostra ma córkę Adriannę.
A wnuki mojego rodzeństwa to np Nadia, Natan- to imię proroka z Biblii.
Poza tym jest Aurelia, Borys, Julia, Gabriel.
Ja chciałam nazwać kiedyś syna Martyn, ale mąż powiedział, że po jego trupie i jest Marek, Angela i Daria.
A teraz Mateusz
U nas Ada jest jednym z typów , gdyby byla dziewczynka generalnie podoba mi sie skrocona wersja czyli Ada a nie Adrianna, ale znow sie bedzie dziecko musialo w urzedach tlumaczyc, ze jest Ada. A znowu pelna wersja jest dluga i zgeywajac sie z nazwiskiem moze dziecku byc ciezko wymowic ale zobaczymy, mi siw jeszcze Olga podoba, ale chlop jak to chlop, kreci nosem xD
Przeglądam ten ranking i jeszcze Mikołaj mi się bardzo podoba, ale mój najmłodszy kuzyn tak ma ;p
Mój Mąż proponował kiedyś Julian - widzę, że jest nisko ;p ale mi średnio się podoba ;p
Aleksander mi się kiedyś podobało, ale długie ;p
Ciężka sprawa z tymi imionami ;p
Co do imion to u nas się toczą dyskusje między Adą (właśnie nie Adrianną, tylko Adą ), Alą, Jagódką i Hanią. Bardzo chciałam Gaję, ale mąż niestety nie .
Ja fasolką i kalafiorem się objadłam, jutro młoda kapusta duszona z pomidorami i koperkiem
Ze smutkiem stwierdzam, że imię Jan jest na trzecim miejscu rankingu. Nie zmienia to faktu, że na pewno ono zostanie. Jest krótkie, w pełnym brzmieniu poważne, zaś zdrobnienia są przesłodkie (Janek, Januś, Janko ach!). Imię to miałam upatrzone od dawna, mąż podobnie (jeszcze zanim mnie poznał hihi), więc na pewno zostanie. Obraliśmy następującą taktykę: pierwsze imię ma być ładne, w miarę krótkie, zaś drugie ma się wyróżniać i winno być związane z jakimś świętym lub męczennikiem. Tak oto będą: Jan Pius, Leon Wawrzyniec
Dla dziewczynki chcieliśmy Julia, ze względu na świętą Julię (to moja patronka z bierzmowania), jednocześnie jest to ładne, urocze imię. Niemniej, jak słusznie zauważyłyście Julek jest teraz tyle, że będę próbowała namówić męża na zmianę zdania. Inne typy na dziewczynę to była Rozalia, Róża, Anastazja, Aniela (niestety też popularne, choć wywodzi się od Anioła, więc jest nawet w genezie jest przepiękne).
O! Wybrałam wózek dla Janka - espiro next. Niestety aktualnie nie można dostać samej gondoli (chyba, że jakieś retro, ale jestem otoczona lasami, więc się nie sprawdzi), ale spacerówka ma dobre opinie, choć ciężka (około 15 kg:O) Tak więc plan jest taki: kupimy ten wózek oraz dodatkowo spacerówkę typu parasolka, które są lekkie, łatwo się składają i mieszczą w aucie. Solidna spacerówka będzie do lasu, a lekka na wyjazdy do miasta i podróże.
PS Czy to prywatne forum już istnieje?
Ciesze się że to czytam bo wczoraj miałam wrażenie ze zglupialam[emoji28] ale maleństwo znów odezwało się rano wiec wszystko ok. Tez mówiłam lekarzowi ze pewnie do następnej wizyty (17tc) będę czuć ruchy to powiedział ze być może a jak sobie przypomniał ze w pierwszej było tak szybko to stwierdził że faktycznie teraz tez mogę czuć wcześniej już dość często więc po prostu u mnie tak jest[emoji4] miłego dnia! Ktoś dziś ma wizytę? Powodzenia [emoji6]
Na 16 listopada wedlug OM a wedlug USG 14 listopad a Ty?Ślicznie wyglądasz
Wielkosciowo chyba wszystkie te nasze brzuszki podobne a mi się wydawało że jakoś tak mega szybko
Na kiedy masz termin?
Ja na 18 listopada wg usg chociaż na prenatalnych wychodził właśnie 16 idziemy równiutkoNa 16 listopada wedlug OM a wedlug USG 14 listopad a Ty?