reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tam wole zostac tu
Bez przesady zawsze mozna z kims pisac w prywatnych. Jak bylam na sierpniowkach 2012 to mialysmy chyba z 15 watkow a grupa byla otwarta. Jedyne zdjecia naszych pociech byla zamknieta

reklama
Juz po! Wszystko dobrze[emoji7] badanie trwało jakieś 50 minut bo maleństwo odwrócone pleckami i rączki przy buzce - w efekcie nie wiem co z kością nosowa bo nie miał pewności że ją widzi ale z racji tego że wszystkie inne parametry są książkowe to mówił że nie ma żadnych nieprawidłowości i nie ma się czym przejmować. Jutro pobranie krwi ale powiedział że to formalność a ja mu ufam[emoji4] maleństwo ma 6,1 cm i może być tak że to dziewczynka - niby istnieje możliwość że coś tam między nogami urośnie? Co myślicie? Ja widziałam dziewczynkę ale mam się na nic nie nastawiać. Za miesiąc kontrola ale bez usg i pewnie kolejna to już polowkowe i wtedy płeć potwierdzimy. Dostałam L4 wiec jestem szczęśliwa a pani położna powiedziała ze "ładnie tyje"[emoji23] nie mam żadnych zdjęć i opisu usg bo wszystko sklei jak będzie miał wyniki krwi wiec dostane to za miesiąc. Ale napatrzylam się na kruszynke [emoji7] cudownie! Teraz jakieś 8 tygodni bez usg![emoji58] dzięki za wsparcie! [emoji9]

Wróciłam z wizyty. Na szczęście z dzidziusiem wszystko ok. Serduszko bije, jest kość nosowa, przezierność karkowa też w porządku :) Kamień spadł mi z serca. A krwawienia i plamienia to znowu krwiak... Jutro kładę się do szpitala na kilka dni. Ale to nic, najważniejsze, że maluch ma się świetnie :)
Super - odpoczywaj, szpital nic fajnego ale dla dobra maluszków czego się nie zrobi. Ja dziś w końcu jakoś lepiej się poczułam, myślałam ze coś porobie i tez pare godzin lekkie plemienie... już przeszło ale leżę plackiem :)

Juz po! Wszystko dobrze[emoji7] badanie trwało jakieś 50 minut bo maleństwo odwrócone pleckami i rączki przy buzce - w efekcie nie wiem co z kością nosowa bo nie miał pewności że ją widzi ale z racji tego że wszystkie inne parametry są książkowe to mówił że nie ma żadnych nieprawidłowości i nie ma się czym przejmować. Jutro pobranie krwi ale powiedział że to formalność a ja mu ufam[emoji4] maleństwo ma 6,1 cm i może być tak że to dziewczynka - niby istnieje możliwość że coś tam między nogami urośnie? Co myślicie? Ja widziałam dziewczynkę ale mam się na nic nie nastawiać. Za miesiąc kontrola ale bez usg i pewnie kolejna to już polowkowe i wtedy płeć potwierdzimy. Dostałam L4 wiec jestem szczęśliwa a pani położna powiedziała ze "ładnie tyje"[emoji23] nie mam żadnych zdjęć i opisu usg bo wszystko sklei jak będzie miał wyniki krwi wiec dostane to za miesiąc. Ale napatrzylam się na kruszynke [emoji7] cudownie! Teraz jakieś 8 tygodni bez usg![emoji58] dzięki za wsparcie! [emoji9]
Mi tez przepowiedział dziewczynki i widziałam leżące wyrostki ale ciagle mysle ze może się to zmienić :) mysle ze na następnym usg jak się dobrze ułożą to cos się potwierdzi. Nie ukrywam, ze chciałabym parke i jakoś nie wiem czułam ze jakiś siusiak tam jest

A ile kg macie na plusie?
+2,3 kg :D 16+1 tc wiec nie jest zle ;)
Mi tez przepowiedział dziewczynki i widziałam leżące wyrostki ale ciagle mysle ze może się to zmienić :) mysle ze na następnym usg jak się dobrze ułożą to cos się potwierdzi. Nie ukrywam, ze chciałabym parke i jakoś nie wiem czułam ze jakiś siusiak tam jest
Zycze Ci siusiaka :D

Kochana dzieciaki śpią o różnych dziwnych godzinach także nie martw się. Gdy było coś nie tak to by Ci lekarz powiedział. A co do ruchów to Twoja pierwsza ciąża? Troszkę wcześnie żebyś czuła ruchy ;)

Tak, to moja pierwsza ciąża :) lekarz pytał, czy coś czułam w ostatnim czasie - to mu powiedziałam, że bulgotanie, z czasem jakieś śmieszne stukanie. Jestem w takim stresie że ojej :hmm: ja zawsze muszę wszystko wiedzieć, każdy szczegół :laugh2: ale z reguły jak coś jest źle, to on zawsze mówi I zawsze jest pod telefonem, kiedy coś się dzieje, więc staram się sobie wytłumaczyć, że za bardzo się przejmuję tym wszystkim...

reklama
Do góry