reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Gratuluję Wszystkim za udane badania zdjęcia super:)
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny aby wszystko było jak być musi.
Troszkę postów napisanych czytam na bieżąco choć czasem nie mam kiedy napisać.
Ubranek nie za dużo ja urodziłam syna 52 cm a w domu najmniejsze 56 cm nosił chwilę i już trzeba większe ubranka zakładać.Dłuższy czas były 68 cm zanim przeskoczyłam na 74 :D

reklama
Nie zaopatrywalam sie w te najmniejsze jak 52 . raczej troszkę większe. Syn mial 60cm a cora 52
Ja z poczatku lubilam body . pajace z zawijanym materialem na rekawkach. a z czasem zaczelam stroic w rozne komplety :p

Ostatnia edycja:
Koka 27 powodzenia [emoji16]

No ja staram się omijać regały z ciuszkami dla dzieci [emoji16] ale planuje od czerwca już powolutku kupować, bo bardzo dużo tego jest do kupienia. We wrześniu wózek będę chciała zamówić. Łóżeczko i komodę na ciuszki kupujemy od znajomych tylko materacyk chce nowy.

Z ciuszkami nie mam pojęcia jak się do tego zabrać [emoji23] dużo nie chce kupować bo szybko wyrośnie no i pewnie dużo od rodzinki dostaniemy bo wszyscy już się doczekać Dzidzi nie mogą [emoji16]

Ja wczoraj zrobilam liste potrzebnych rzeczy posciagalam linki porobilam zdjecia i dzis planuje rozpisac to na miesiace co kiedy kupimy wozek to dopiero w pazdzierniku. Czesc rzeczy bede miec z bshower tak sie umowilismy ze znajomymi ze dostaniemy rzeczy z listy wiec super a ubranka jesli to bedzie dziewczynka bede miec od koleżanki
Ale juz mam konkretny zarys stylistyczny jak co bedzie wygladac.

Ja dziewczyny wlasnie ruszam na prenatalne. Mamy 100 km, ale jedziemy wcześniej, bo wiadomo na drodze moze byc roznie, a lepiej byc wcześniej niz się spoznic.

Paulinna89 ciesze sie, ze z maluszkiem wszystko ok :)[/QUOTE

O to ja bede w tym samym dniu ciazy co ty na prenatalnych
Powodzenia

Z ciuszków jeżeli ktoś ma ciepłe mieszkanie to krótki rękawem może się przydać. Fakt że szybko z 56 bączki wyrastają a moja córa urodziła się 56 a ciuszki 56 przez kilka dni miała za duże.

Z dolegliwości to mnie każdego dnia głowa pobolewa ale pewnie dlatego że jak chodziłam do pracy to piłam rano zieloną herbatę na pobudzenie a od tygodnia już na L4 jestem i nie widzę takiej potrzeby rano ale jak głową zaczyna boleć to sobie przypominam migiem o zielonej herbacie. Dotychczas piłam w ciągu dnia dwie bardzo mocne sypane czarne kawy ale odkąd dowiedziałam się o ciąży to przezucilam się na herbatę bo bezpieczniejsza. No i niestety tak jak w pierwszej ciąży wieczorami i nocą męczy mnie zgaga... Oj uciążliwoś do której muszę się przyzwyczaić, po za ciążą nie mam takiej przypadłości.

Ja kilka rzeczy tych najmniejszych mam po córci bo na pamiątkę trzymałam i chyba się przydadzą a z zakupami jak się pewnie domyślacie poczekam Jeszce trochę. Na pewno nie kupię tyłu rzeczy co córką bo się nie przydały a laktatory i różne dziwne akcesoria kupię po porodzie w końcu sklepy będą otwarte i wszystko jest dostępne nie. A i po córci mam dwie chusty do noszenia więc i z wózkiem spokojnie mogę poczekać hehe ale na pewno męża muszę urobic na jakąś nową jeszcze.

Dziewczyny wpadłam na pomysł by robić zdjęcie brzuszka co miesiąc :biggrin2:
Bądź co bądź różnica jest na prawdę duża... w porównaniu do innych kobiet w 13 tygodniu.
Jak myślicie mogę mieć bardzo duży brzuch w kolejnych miesiącach prawda? To moja 1 ciąża nie wiem na co się przygotować :errr:

Załączniki

• 123 - Kopia.jpg
    123 - Kopia.jpg
    900,9 KB · Wyświetleń: 161
Paulina89
Super, że z dzidziolkiem wszystko ok[emoji5]

Koziunia
Śliczny brzusio[emoji846][emoji106]
A wielkości nie da się przewidzieć... będzie jaki ma być [emoji5] zakładam, że teraz będę mieć brzuch większy niż w 1.ciąży, ale to się okaże [emoji846]

Co do ciuszków to zobaczę ile mam tych 56w domu. Ba pewno 4komplety mi nie wystarcza, chyba ze będę prac co chwila... Młodego co rusz przebierałam,a to się ulalo, a to sie spocił -lato było, a to posilał i to podczas zmiany pampersa -wiec od razu dwa komplety out[emoji16] [emoji23]
Wiadomo, tony tego mieć nie będę, ale tyle, żeby nie prac codziennie po pare razy [emoji51][emoji5]

reklama
Dziewczyny wpadłam na pomysł by robić zdjęcie brzuszka co miesiąc :biggrin2:
Bądź co bądź różnica jest na prawdę duża... w porównaniu do innych kobiet w 13 tygodniu.
Jak myślicie mogę mieć bardzo duży brzuch w kolejnych miesiącach prawda? To moja 1 ciąża nie wiem na co się przygotować :errr:
Fajny brzuszek już:) ja w 12 i mało co widać tez robię co jakiś czas zdjęcia. Sama doświadczeń nie mam ale mysle ze to na prawdę kwestia osobista. Teraz możesz mieć większy, później stanie. Ja się nastawiam na ogromny i może się uda ze nie będzie tak źle.

Do góry