reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny wpadłam na pomysł by robić zdjęcie brzuszka co miesiąc :biggrin2:
Bądź co bądź różnica jest na prawdę duża... w porównaniu do innych kobiet w 13 tygodniu.
Jak myślicie mogę mieć bardzo duży brzuch w kolejnych miesiącach prawda? To moja 1 ciąża nie wiem na co się przygotować :errr:
Piekny brzuszek! [emoji7]

reklama
Ach, to twój dzidziolek był wczoraj, nie Sary:) Przepraszam haha Tak to jest jak się pisze z głowy z telefonu, a nie cytuje na komputerze :laugh2: Skleroza ciężarnej :p

To może przepowiedziałam ci dużego dzidziolka już :) Ja też mam dzisiaj wizytę :) Kciukam! :tak:

Gratuluję dziewczynki! :tak: Te przeczucia to wiesz... 50% szansy jest, że się trafi :D

Witamy :) podasz dane do tabelki? Został wiek, bo imię Olga? ;)

Ja prenatalne miałam przez brzuch - 12+1, a dzisiaj u swojego gina, zobaczę,gdzie mnie zmaca :rofl2::laugh2:

Dita czy możesz i mnie dopisać? Termin mam na 11/11

Koziunia, bardzo fajne zdjęcia, pozazdrościć. I nie ma co się porównywać, bo wielkość brzucha zależy np. od wyćwiczonych mięśni, przebytych porodów, czy wzrostu (wyższa osoba = więcej miejsca dla dziecka).

Przy okazji, właśnie odebrałam wyniki badań krwi i mam pewne odchylenie. Za bardzo się tym nie przejmuję, bo czytałam, że aby mieć prawidłowy pogląd trzeba interpretować cztery wskaźniki razem (P-LCR, PLT, MPV i PDV), a dwa z nich mam prawidłowe. Jednak zastanawiam się z czego wynikają takie odchylenia, czy to normalne w ciąży? Czy jest to związane ze zwiększoną ilością krwi u ciężarnej?
P-LCR - wynik: 18,8% (norma 19,1%-46,6%) - odsetek dużych płytek krwi
MPV - wynik: 9,3 fl (norma 9,4-12,5) - średnia objętość płytki krwi

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy, bo nie wiem co o tym wszystkim myśleć ;(
23 kwietnia miałam usg prenatalne, z którego wynikało, że wszystko jest ok, że dzidziuś rozwija się prawidłowo. 25 kwietnia miałam pobierana krew do testu pappa i dzisiaj zadzwonił lekarz i kazał mi przyjść na 19 po odbiór wyników mówiąc, że są one złe bo białko i betahcg są bardzo niskie i że jest wysokie ryzyko ( nie wiem czego bo nic nie powiedział poza tm, że da zalecenie żebym udała się do genetyka). WTF ? Cały dzień swiruje, z nerwów boli mnie brzuch. Mąż jest wściekły na te statystyki i lekarza, twierdząc że robią wodę z mózgu ;(

Hej dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy, bo nie wiem co o tym wszystkim myśleć ;(
23 kwietnia miałam usg prenatalne, z którego wynikało, że wszystko jest ok, że dzidziuś rozwija się prawidłowo. 25 kwietnia miałam pobierana krew do testu pappa i dzisiaj zadzwonił lekarz i kazał mi przyjść na 19 po odbiór wyników mówiąc, że są one złe bo białko i betahcg są bardzo niskie i że jest wysokie ryzyko ( nie wiem czego bo nic nie powiedział poza tm, że da zalecenie żebym udała się do genetyka). WTF ? Cały dzień swiruje, z nerwów boli mnie brzuch. Mąż jest wściekły na te statystyki i lekarza, twierdząc że robią wodę z mózgu ;(
Evi ja też mam kiepski wynik 1:12 i też narazie wizytę u genetyka na rozmowę a skończy się pewnie na amniopunkcji lub NiFTY. Oprócz statystyki czyli min wieku u mnie przezierność wyszła też kiepsko. Daj znać jaki wynik i jak co to Pisz na priv pogadamy sobie. Ja już się nie przejmuję.

Evi ja też mam kiepski wynik 1:12 i też narazie wizytę u genetyka na rozmowę a skończy się pewnie na amniopunkcji lub NiFTY. Oprócz statystyki czyli min wieku u mnie przezierność wyszła też kiepsko. Daj znać jaki wynik i jak co to Pisz na priv pogadamy sobie. Ja już się nie przejmuję.

Dzięki;* jak odbiorę wyniki i usłyszę coś więcej niz to co przez telefon, to napisze do Ciebie. Myślę, że kiedyś było łatwiej... teraz te testy nie wiem, co mają na celu chyba tylko wyciągnięcie kasy i zniszczenie psychiki. Jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego- zobaczę, co on powie.

A i jeszcze jedno. Będziemy rodzić w listopadzie więc będzie zimno. Kupujecie same długie rękawki i nogawki czy coś cienkiego też?
Ja będę miała kilka bodziaków z krótkim rękawem do założenia pod pajacyk. Jeśli chodzi o rozmiary to raczej 62 ale mam też kilka pajacyków na 56 [emoji5]

Ja będę miała kilka bodziaków z krótkim rękawem do założenia pod pajacyk. Jeśli chodzi o rozmiary to raczej 62 ale mam też kilka pajacyków na 56 [emoji5]
Ja przy pierwszym synku tez używałam bodziaki z kr rękawem pod pajacyki.
Przeglądałam teraz aptekę gemini i widzę, że dużo rzeczy można kupić w jednym miejscu.

reklama
Hej dziewczyny dzisiaj bylam na uzg z mezem normalnie raczke do gory podnioslo hehe 9t i 3d. A jak serduszko pieknie pukalo w rytmie czacza [emoji4][emoji4]
20180508_183742.jpg

Załączniki

• 20180508_183742.jpg
    20180508_183742.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 437
Do góry