reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzięki;* jak odbiorę wyniki i usłyszę coś więcej niz to co przez telefon, to napisze do Ciebie. Myślę, że kiedyś było łatwiej... teraz te testy nie wiem, co mają na celu chyba tylko wyciągnięcie kasy i zniszczenie psychiki. Jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego- zobaczę, co on powie.
Evi mnie dziś lekarz powiedział że to klinika już się tym zajmuje i on trzyma kciuki żeby było wszystkie ok. Oni nie mają już wpływ na to bo kliniki robiąc prenatalne tą część badań realizują i gin nic do tego nie ma. Daj znać jaki Ci wynik wyszedł.

reklama
To ciężki wybór, ja syna przełożyłam jak miał prawie 6 miesięcy, nie chciał leżeć w gondoli, podciągał się, próbował wyjść nogami z wozkaa, bo chciał widzieć wiecej.
Od kilku lat kwiecień jest już cieplutki więc jak spacerowka na plasko się rozkłada można zmianić. Listopad to dobry miesiąć :)
A co do długiści, syn od poczatku jest bardzo długi i miał jeszcze trochę zapasu jak zmienialiśmy ( używaliśmy gondoli x landera )Zobacz załącznik 853986
My juz wozek wybralismy i nawet juz kupilismy[emoji2]
IMAG0203.jpg

Załączniki

• IMAG0203.jpg
    IMAG0203.jpg
    99,6 KB · Wyświetleń: 440
No ja juz po prenatalnych. Ogolem mialam robione przez brzuch, bo dopochwowo tak sie ulozylo ze nie dalo sie nic zobaczyc. Przez brzuch tez widocznosc byla kiepska, ale Pani dr robila co mogla. Nt mamy w normie, 1.7. Kosc nosowa widoczna, rece, nozki wszystko jest. Malenstwo ma 6.86 cm i teraz wedlug usg ma 13+0 a z miesiaczki 12+3. Zawszw bylo do przodu z usg o jeden dzien a teraz hulnęło, ze ho. Chlop sie smieje, ze chlopak bedzie jak tak rosnie ;) a plci nie bylo nawet szans dojrzec. Najwazniejsze, ze poki co jest ok :) ryzyko zespolu downa mam 1:5751.
Super :) mnie czeka w czwartek prenatalne

No ja juz po prenatalnych. Ogolem mialam robione przez brzuch, bo dopochwowo tak sie ulozylo ze nie dalo sie nic zobaczyc. Przez brzuch tez widocznosc byla kiepska, ale Pani dr robila co mogla. Nt mamy w normie, 1.7. Kosc nosowa widoczna, rece, nozki wszystko jest. Malenstwo ma 6.86 cm i teraz wedlug usg ma 13+0 a z miesiaczki 12+3. Zawszw bylo do przodu z usg o jeden dzien a teraz hulnęło, ze ho. Chlop sie smieje, ze chlopak bedzie jak tak rosnie ;) a plci nie bylo nawet szans dojrzec. Najwazniejsze, ze poki co jest ok :) ryzyko zespolu downa mam 1:5751.

Super wieści . teraz juz sie nie moge doczekac soboty

Wiecie moze gdzie w lodzi mozna zrobic prenatalne uzg i czy prywatnie czy na fundusz i ile kosztuje ?

reklama
Ja przy pierwszym synku tez używałam bodziaki z kr rękawem pod pajacyki.
Przeglądałam teraz aptekę gemini i widzę, że dużo rzeczy można kupić w jednym miejscu.
Ja na gemini zamierzam kupic wszystko [emoji41] jeszcze dorzuce pewnie leki, ktorych czesto uzywamy typu paracetamol itp
Hej dziewczyny dzisiaj bylam na uzg z mezem normalnie raczke do gory podnioslo hehe 9t i 3d. A jak serduszko pieknie pukalo w rytmie czacza [emoji4][emoji4]Zobacz załącznik 854817
Na kiedy termin? Sliczny dzidziol
Super! [emoji7]

Do góry