reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej kobietki. Przepraszam za tamten wcześniejszy temat i cieszę się że już dawno odszedł w zapomnienie. Ja już po wizycie u gin. Krew ok, serduszko bije, bączek ma 8,5cm długości. Wszelkie sprawy wiązane z prenatalnymi i złymi wynikami papa kazał czekać i kierować się do kliniki gdzie mi je robili. I powiedział że trzyna kciuki żeby było zdrowe dzieciątko... Hm...
W moczu wyszły mi jakieś bakterie więc receptę tylko wypisał i wizyta za miesiąc. A spotkanie z genetyk w klinice gnoje mi przesuneli z 10.05 na 15.05 więc znów się wszystko przesunie. Grrrrrr się wkurzylam. A jak zalecą mi amniopunkcje to około 16.05 17.05 a na wyniki do 30 dni można czekać.... Nie powiem jakie słowa cisna mi się na język no ale cóż, nie pozostaje mi nic tylko czekać... Boję się tej amniopunkcji...

Ale jak mam tyle jeszcze czekać to stwierdziłam że nie ma się co zamarywiac i chce się cieszyć tą ciążą i na razie nie myślę o tym i już. Trzymam kciuki za wasze prenatalne i mam nadzieję że wszystkim pokolei wyjdą wspaniałe wyniki.
A my mocno trzymamy kciuki za Twoja ciaze i za to zebys urodzila zdrowiutkiego bobaska! Bedzie dobrze, musi!

reklama
Mam nadzieje że wszystko ok :sorry: a zanik dolegliwości to tylko oznaka wkraczania w 2 trymestr ten który ma być niby spokojniejszy ;) moje obawy raczej wynikają z tego że dawno mojego dzidziusia nie widziałam bo ostatnia wizyta była ponad miesiąc temu...i przypadki tu na forum że serduszka maluszków przestały bić.....:-( :( i jak mi coś do głowy wleci to tylko myślę i myślę o złych rzeczach i nawet po nocach mi się śnią taka już jestem dziwna.....

Rozumiem Cie dlatego przestan to czytac!
Mnie tez troszke nakrecaly owe fora . dawaly do myslenia ale nie w ta strone co trzeba i naprawde lepiej sie czuje kiedy juz nie zagladam na przykre tematy.
Np. W moim otoczeniu nie slyszalam o owych przypadkach takze staram sie myslec ze nie jest to az tak powszechne jak sie wydaje wzgledem forum gdzie jest duzo owych przypadkow ale ale na tym to polega .. Laczymy sie...i w radości i w smutku
Musisz byc dobrej mysli i nie zadreczac sie niepotrzebnie:) wlasnie tym bardziej ze wszedzie pisza jak to wszystko prawie odchodzi w 2 trymestrze:)

Dziewczyny a ile kupujecie ciuszki w tym najmniejszym rozmiarze ? Dziecko chyba szybko z nich wyrośnie? Dla mnie kupno rzeczy dla maluszka to czarna magia...

A i jeszcze jedno. Będziemy rodzić w listopadzie więc będzie zimno. Kupujecie same długie rękawki i nogawki czy coś cienkiego też?

Hej kobietki. Przepraszam za tamten wcześniejszy temat i cieszę się że już dawno odszedł w zapomnienie. Ja już po wizycie u gin. Krew ok, serduszko bije, bączek ma 8,5cm długości. Wszelkie sprawy wiązane z prenatalnymi i złymi wynikami papa kazał czekać i kierować się do kliniki gdzie mi je robili. I powiedział że trzyna kciuki żeby było zdrowe dzieciątko... Hm...
W moczu wyszły mi jakieś bakterie więc receptę tylko wypisał i wizyta za miesiąc. A spotkanie z genetyk w klinice gnoje mi przesuneli z 10.05 na 15.05 więc znów się wszystko przesunie. Grrrrrr się wkurzylam. A jak zalecą mi amniopunkcje to około 16.05 17.05 a na wyniki do 30 dni można czekać.... Nie powiem jakie słowa cisna mi się na język no ale cóż, nie pozostaje mi nic tylko czekać... Boję się tej amniopunkcji...

Ale jak mam tyle jeszcze czekać to stwierdziłam że nie ma się co zamarywiac i chce się cieszyć tą ciążą i na razie nie myślę o tym i już. Trzymam kciuki za wasze prenatalne i mam nadzieję że wszystkim pokolei wyjdą wspaniałe wyniki.
A nie myslalas że test Nifty byłby bezpieczniejszy? Chyba robią go z krwi i też ma wysoką wiarygodność.

Dziewczyny a ile kupujecie ciuszki w tym najmniejszym rozmiarze ? Dziecko chyba szybko z nich wyrośnie? Dla mnie kupno rzeczy dla maluszka to czarna magia...
Nie pamietam ile czego mialam, ale wiem ze zanim wyrosl z 56 to zdarzylo mi sie ubrac mlodego w cos za duzego, booooo sie osikiwal [emoji23] nie umielismy jeszcze rozpoznac kiedy bedzie fontanna [emoji23]
Ale napewno nie duzo tego bylo, bo faktycznie dziecko szybko rosnie i lepiej wiecej na 62 czy nawet 68 kupic :)
A i jeszcze jedno. Będziemy rodzić w listopadzie więc będzie zimno. Kupujecie same długie rękawki i nogawki czy coś cienkiego też?
Napewno kupie jakis bodziak z krotkim rekawkiem bo to aktualnie kroluje w sklepach a mi juz coraz ciezej sie powstrzymac przed zakupami [emoji85] No i pewnie dostane ubranka po rodzinie, a tu juz dzieci roznie sie rodzily i latem i jesienia :)

Ja mialam sporo 56 i troche uzywałam.
Ale wszystko zależy od firmy lupilu, h&m i nexy jest większe, pepco małe i po 2 praniach wygląda słabo.
Na poczatku najwygodniejsze były body i półśpiochy ze stópami - miałam z h&m chyba ze 4 zestawy takich spodenek, były super. Na noc zakładałam pajace, ale później.
Dobrze, że miałam więcej małych, bo często przebierałam przez siusiu czy kupę na plecach :/

Trzymam kciuki za Was!

reklama
Teraz mam do was pytanie. Ostatnio sie zacielam przy goleniu nog w jednym miejscu. No i glupia ze sobie strupka zdrapalam... bardzo kiepsko i powoli mi sie to goi :( jest cos do smarowania zeby to jakos przyspieszyc ?

Niestety to chyba normalne, że rany dłużej się goją. Więc odczekaj. Chyba, że będzie się babrało to idź do lekarza.

Ja już po prenatalnych. Wychodzi na to, że Maluszek zdrowy [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] czekam tylko na krew, ale to chyba tylko formalność [emoji4] oczywiście dzisiaj Dzidzia też zbyt ruchliwa nie była, ale po nosku się drapała uroczy widok [emoji16] narządy rozwijają się prawidłowo. Teraz tylko od wizyty do wizyty i trzeba czekać na Maluszka [emoji7]

Do góry