reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja juz na polskiej ziemi, jestem przeszczęśliwa, bo nie miałam dziś mdłości pierwszy raz od nie pamiętam kiedy [emoji3] a takie ciepełko czułam ostatnio we wrześniu na wakacjach w Grecji [emoji5]

reklama
Ka majówkę spędzam bez specjalnego planu. Na pewno jakieś ognisko albo grill. Ale i tak humor mi nie dopisuje przez wyniki. Cały czas mam myśli, że to już koniec. Papa nie daje wielkich nadzieji 1:12 kość nosowa wg opisu brak/hipoplastyczna, przezierność 4,15mm mój lekarz też powiedział że wolałby przynajmniej milimetr mniejszą przezierność. A czekanie do 10.05 na genetyka trochę przeraża. A 26.05 lecimy go Gracji na dwa tygodnie do kuzynki na urodziny i zamiast cieszyć się to jestem cały czas zdołowana.

Aj u mnie zapowiada się nie przespana nocka a rano ruszamy ... Coś Czuje że będzie ciężko :-( już nie wiem co tej mojej córci jest [emoji24]

Ja na iprezie urodzinowej przyjaciółki
35 to jakby druga 18 :)
Impreza z grillem i tancami nawet przytupalam nóżkami:) ale tez dziwnie patrzec na wszystkich wstawionych znajomych

Haha ale ja jutro przynajmniej nie bede miala kaca:)))

W pracy masakra ciezko bylo
Ale powiem wam ze ja juz cos tam serio czuje teraz jak potanczylam i usiadlam serio znajome laskotki z pierwszej ciazy

Średnia z 12 miesięcy jest liczona do wypłaty przez ZUS, pracodawca płaci 33 lub 30 dni L4 100% pensji. Zaniosłaś zaświadczenie że jesteś w ciąży? Bo u mnie bez tego nie wypłacą 100% mimo literki B na zwolnieniu. Wszystko zależy od kadrowej
Nie zaniosłam, ale z nią rozmawialam osobiscie i nic nie wspomniała o jakimkolwiek zaświadczeniu. Przyjęła l4 i wiadomość, że jestem w ciazy. W takim razie będę to wyjaśniać mailowo.
Dzięki!

Ka majówkę spędzam bez specjalnego planu. Na pewno jakieś ognisko albo grill. Ale i tak humor mi nie dopisuje przez wyniki. Cały czas mam myśli, że to już koniec. Papa nie daje wielkich nadzieji 1:12 kość nosowa wg opisu brak/hipoplastyczna, przezierność 4,15mm mój lekarz też powiedział że wolałby przynajmniej milimetr mniejszą przezierność. A czekanie do 10.05 na genetyka trochę przeraża. A 26.05 lecimy go Gracji na dwa tygodnie do kuzynki na urodziny i zamiast cieszyć się to jestem cały czas zdołowana.
Współczuje bardzo tego przez co właśnie przechodzisz, wysyłam dużo pozytywnych myśli i ściskam.

Bardzo Ci współczuję [emoji17] nie wyobrażam sobie tego co musisz przezywać....
Ja mam usg genetyczne 8.05.

A możesz mnie oświecić co te wyniki znaczą? Bo ja się nie znam.
Dlaczego mówisz, że koniec?
A dzieciaczek ile ma długości?
Może za wcześnie poszłaś na prenatalne?

Średnia z 12 miesięcy jest liczona do wypłaty przez ZUS, pracodawca płaci 33 lub 30 dni L4 100% pensji. Zaniosłaś zaświadczenie że jesteś w ciąży? Bo u mnie bez tego nie wypłacą 100% mimo literki B na zwolnieniu. Wszystko zależy od kadrowej
Ja nie zanosiłam zaświadczenia, gin wysłał L4 e-zwolnienie i mam na pasku płac 100%.
Pytałam mojej Pani Kierownik czy mam przynieść zaświadczenie, to powiedziała, że nic kadrowa nie chciała.

reklama
Ja nie zanosiłam zaświadczenia, gin wysłał L4 e-zwolnienie i mam na pasku płac 100%.
Pytałam mojej Pani Kierownik czy mam przynieść zaświadczenie, to powiedziała, że nic kadrowa nie chciała.

Od lipca mają byc obowiazkowe te ezwolnienia, ciekawe jak to wyjdzie w praniu, czy panie z kadr (starej daty) beda wiedziały co i jak. Bedzie zamieszanie :(

Do góry