reklama
Evi_88
Zaciekawiona BB
Nie wiem jak premie, ale u mnie trzynastke chyba wliczyli i dodatek nocny, bo mam te ponad stowke wiecej niz jak chodzilam do pracy.
Oki. Dzięki. Czyli muszę to wyjaśnić, bo moja pensja została mocno okrojona.
majacyr
Fanka BB :)
Ja akurat dostaję mniej niż ostatnio, ale to z tego powodu, że miałam 1/2 etatu. Dopiero od 1 października mam cały etat. W związku z tym dostaje około 200zł mniej niż w miesiącach z premią.Premie też wchodzą do wynagrodzenia 100% na ciążowym. Ja dostaje 700 zł więcej niż jakbym chodziła do pracy bo wliczają mi wszystko z ostatnich 12stu m-cy przepracowanych
Ale i tak się cieszę.
Dziewczyny poradźcie coś. Mam już dość braku energii i zmęczenia. Cały czas lecę z nóg. Jak mam chwilowy przypływ energii i coś zaczynam robić to trwa to do pół godziny góra. Potem czuje że muszę się położyć. Jestem już zmęczona ciągłym zmęczeniem.
Kelyana
Musisz się dowiedzieć z jakich miesięcy biorą średnia, jeśli miałaś tam premie to jak najbardziej będzie się wliczać. Jeśli brałaś sobie L4 ostatnio to tez ma to znaczenie. W moim wcześniejszym wpisie opisywałam jaki ma to wpływ. W razie wątpliwości dzwon na infolinie ZUS ale przygotuj sobie informacje odnośnie ostatnich 12 mies poprzedzających L4 ciążowe. Czy i w jakich miesiącach w trakcie miałas zwykle L4 chorobowe npA premie się w to wliczają ?
Paulianna89
Hejka, mam pytanie do dziewczyn które są na l4 i dostały wynagrodzene za kwiecień, bo u mnie księgowa chyba coś spieprzyla ;(
W kwietniu przebywałam 16 dni na l4 z literka B, a moje wynagrodzenie jest sporo niższe... A nie powinno wynosić 100% ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
W takim razie idź do księgowej i to wyjaśnij. Bo musisz dostać 100% za ten okres.
Dziewczyny w liczą się wszystko od czego jest odprowadzany podatek i składki.
Paulianna89
Ja pracuje od środy do piątku a później na L4 dziś zakupiłam sadzonki i będę obsadzała balkon mam begonię, pelargonie fuksje groszki sroszki będzie pięknie
Fajnie macie, ja będę musiała sama sobie ziemię przytaczać a mam takie śliczne bratki! Może siostra ze mną pojedzie...
Miłego dnia [emoji8][emoji8][emoji8]
reklama
Mama Zuzi i Antosia
Średnia z 12 miesięcy jest liczona do wypłaty przez ZUS, pracodawca płaci 33 lub 30 dni L4 100% pensji. Zaniosłaś zaświadczenie że jesteś w ciąży? Bo u mnie bez tego nie wypłacą 100% mimo literki B na zwolnieniu. Wszystko zależy od kadrowej