reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

My w środę w nocy ruszamy nad morze do niedzieli bo M we wtorek musi być w pracy. Ja kocham morze i niestraszna mi zła pogoda. ;)

reklama
Hej.
Ja tez planuje ogarnac balkon tylko musze małżona zabrać na zakupy zeby mi ziemie przytargal no i kwiatki dokupic musze.
A tak to planujemy plazowanie w miescie hehe akurat dzisiaj otwierają sezon :)

Premie też wchodzą do wynagrodzenia 100% na ciążowym. Ja dostaje 700 zł więcej niż jakbym chodziła do pracy :) bo wliczają mi wszystko z ostatnich 12stu m-cy przepracowanych

Premie też wchodzą do wynagrodzenia 100% na ciążowym. Ja dostaje 700 zł więcej niż jakbym chodziła do pracy :) bo wliczają mi wszystko z ostatnich 12stu m-cy przepracowanych
Ja akurat dostaję mniej niż ostatnio, ale to z tego powodu, że miałam 1/2 etatu. Dopiero od 1 października mam cały etat. W związku z tym dostaje około 200zł mniej niż w miesiącach z premią.
Ale i tak się cieszę.

Dziewczyny poradźcie coś. Mam już dość braku energii i zmęczenia. Cały czas lecę z nóg. Jak mam chwilowy przypływ energii i coś zaczynam robić to trwa to do pół godziny góra. Potem czuje że muszę się położyć. Jestem już zmęczona ciągłym zmęczeniem.

A premie się w to wliczają ?
Musisz się dowiedzieć z jakich miesięcy biorą średnia, jeśli miałaś tam premie to jak najbardziej będzie się wliczać. Jeśli brałaś sobie L4 ostatnio to tez ma to znaczenie. W moim wcześniejszym wpisie opisywałam jaki ma to wpływ. W razie wątpliwości dzwon na infolinie ZUS ale przygotuj sobie informacje odnośnie ostatnich 12 mies poprzedzających L4 ciążowe. Czy i w jakich miesiącach w trakcie miałas zwykle L4 chorobowe np

Hejka, mam pytanie do dziewczyn które są na l4 i dostały wynagrodzene za kwiecień, bo u mnie księgowa chyba coś spieprzyla ;(
W kwietniu przebywałam 16 dni na l4 z literka B, a moje wynagrodzenie jest sporo niższe... A nie powinno wynosić 100% ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

W takim razie idź do księgowej i to wyjaśnij. Bo musisz dostać 100% za ten okres.

Dziewczyny w liczą się wszystko od czego jest odprowadzany podatek i składki.

Ja pracuje od środy do piątku a później na L4:) dziś zakupiłam sadzonki i będę obsadzała balkon mam begonię, pelargonie fuksje groszki sroszki:) będzie pięknie

Fajnie macie, ja będę musiała sama sobie ziemię przytaczać a mam takie śliczne bratki! Może siostra ze mną pojedzie...

Miłego dnia [emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Do góry