reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny! Zdrowych i przede wszystkim spokojnych Świąt Nam wszystkim życzę! [emoji213][emoji239][emoji213]

5djy9jcgcl8we52f.png

Hej nie mam siły was odczytać
Dziś z pracy musiałam się zwolnić bo gorączka i cała reszta nie dała mi w ogóle ustać na nogach. Gardło uszy zatoki koszmar no i kaszel duszący
O 19 byłam na nie planowanej wizycie u ginekologa prywatnie bo myślałam że zejdę z tej gorączki . No i miałam nie planowane USG
Bałam się strasznie aż się popłakałam że stresu na dopochwowym haha
No i ku mojemu zdumieniu po pierwsze krwiak się wchlonol a no i już nie mam samego pęcherzyka tylko mała dzidzię 2 mm ciałko żółte i nawet w tym maleństwie pięknie było widać pikajace serduszko .... Coś niesamowitego
!!!!!:))))
Ale niestety mam anginę i dostałam zalecenia i muszę leżeć w łóżku z resztą nic nie jestem w stanie zrobić tak się czuje jutro rano moi rodzice wpadną po mego syna bo ja nie ogarnę tego tematu a sama pozostanę pod kołdrą ... Słuchajcie mam tak płukać gardło woda utleniona pryskać tamtum verde . Mam też ssać cholinex Apap 4razy dziennie Rutinoscorbin 3* dziennie po 3 tabletki. Syrop z cebuli na kaszel jak nie będzie pomagać to mam łykać flegamine i się nie bać oczywiście czosnek imbir cytryna miód maliny mam :) przepisał mi też antybiotyk jak nie zacznie odpuszczać za 5 dni to mam wykupić zinnat .
Lutke mam brać dalej mimo wszystko
Zwolnienie mam na dwa tygodnie w pracy mnie zabija chyba. Chyba będę musiała powiedzieć wcześniej o ciąży aha no i do tych wszystkich dramatów mam też biegunkę jak woda .... Koszmar! Ale serce jest i to tak wcześnie i to tak wyraźnie było widać wspaniałe choć umieram na katar itp szok
Nie tak to sobie wyobrażałam
Ja mam tak brzuch wywalony że dziś spodnie zapiekanka na gumkę :)

Zdrówka życzę , oby się obyło bez antybiotyku. Super że krwiak się wchłonął i dzidziuś się pokazał z serduchem dla mamuśki :) żeby szybciej zdrowiala :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no byłam na usg, ciąża młodsza niż OM. Kartę założyłam, a lista badań tak długa, że w 300 zł się nie zamknę. Musze iśc do ginekologa za 10 dni na NFZ. Martwi mnie, że nie widziałam serduszka, a pęcherzyk ma 12,2 mm. Duże miałyście rozbieżności w usg i OM?
teraz na 20 listopada chyba będzie termin:(

U mnie 4 dni mniej niż z om. Pózniej pewnie mialas owu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W pierwszej ciąży miałam różne terminy wyznaczane. Z miesiączki było co innego niż z usg. Ze zwykłego usg był inny termin niż z usg genetycznego. Rozbieżność była aż 2 tygodnie.
Lekarz w szpitalu stwierdził, że najbliższym terminem porodu jest ten z pierwszego usg. I u mnie się to stwierdziło. Termin miałam na 14.02. I w walentynki pojawiła się moja córcia [emoji173]️

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wesolych swiat kochane!!!

Balonsbalons a jak zdrowko. Lepiej?

Pamietajcie ze usg a usg to tez roznica .. I tak w 100% nie wiem czy to jest takie miarodajne..z synem mi tez roznie wychodziło

reklama
Witajcie listopadowe mamusie
U mnie 1test pozytywny wyszedł tydzień po spodziewanej @ ost. 12.02.18 (zrobiłam elektroniczny clearblue i pokazało pięknie "preagnant 1-2.") przypuszczalny termin porodu to 20listopada to moja 2 ciąża mam 28 lat obecnie mieszkam w uk. Z racji iż byłam za wcześnie u gin ( niestety pomimo objawów wczesnej ciąży, pozytywnych testach i lekko powiększonej macicy nic jeszcze nie było widac) miałam ten sam przypadek w 1 ciąży a po 2 tyg widziałam już bijące serduszko teraz będę miała usg potwierdzające już wszystko na 100% w ten piątek nie mogę się doczekać ale oczywiście prywatnie u pl gina. Pozdrawiam wszystkie mamusie

Do góry