reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
no byłam na usg, ciąża młodsza niż OM. Kartę założyłam, a lista badań tak długa, że w 300 zł się nie zamknę. Musze iśc do ginekologa za 10 dni na NFZ. Martwi mnie, że nie widziałam serduszka, a pęcherzyk ma 12,2 mm. Duże miałyście rozbieżności w usg i OM?
teraz na 20 listopada chyba będzie termin:(

Nie zawsze owulacja przypada na 14 dzień cyklu.
Ja w lutym byłam na usg w 17dc i byłam przed owulacją, także wiem, że moja ciąża jest młodsza.
W pierwszej ciąży była aż 6 dni starsza, teraz młodsza o 4-5 dni.

Czy na Twoim usg, w pecherzyku było ciałko żółte?

Nie zawsze owulacja przypada na 14 dzień cyklu.
Ja w lutym byłam na usg w 17dc i byłam przed owulacją, także wiem, że moja ciąża jest młodsza.
W pierwszej ciąży była aż 6 dni starsza, teraz młodsza o 4-5 dni.

Czy na Twoim usg, w pecherzyku było ciałko żółte?
Pani ginekolog nic nie mowiła. Niby serduszka nie było widac, a potem pokazała mi na ekranie jakieś pulsowanie i powiedziała, ze w sumie to może być to. CRL "zarodka" 4,4 mm.

Kochane Wstępnie chciałabym wam złożyć gorące życzenia wielkanocne ...

Gdy nadejdzie Wielkanocny poranek
Niech spełnią się życzenia tęczowych pisanek...
Mazurków kajmakowych, bazi srebrzystych
Bogatego zająca i kurczaczków puszystych.
Świątecznego nastroju, biesiady obfitej
Lukrowego baranka, oraz mokrego śmingusa dyngusa. WESOŁEGO ALLELUJA

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Pani ginekolog nic nie mowiła. Niby serduszka nie było widac, a potem pokazała mi na ekranie jakieś pulsowanie i powiedziała, ze w sumie to może być to. CRL "zarodka" 4,4 mm.

Myśle, ze wszystko jest ok. Masz to wszystko w opisie badania. Kiedy masz nastepne usg?
Ja też na usg widziałam zarodek i pulsowanie.

Kochane Wstępnie chciałabym wam złożyć gorące życzenia wielkanocne ...

Gdy nadejdzie Wielkanocny poranek
Niech spełnią się życzenia tęczowych pisanek...
Mazurków kajmakowych, bazi srebrzystych
Bogatego zająca i kurczaczków puszystych.
Świątecznego nastroju, biesiady obfitej
Lukrowego baranka, oraz mokrego śmingusa dyngusa. WESOŁEGO ALLELUJA

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Dziekujemy i rownież życzę Wesołych Świąt!

W końcu wzięłam ten antybiotyk. To jest mniejsze zło niż infekcja nie leczona. Teraz troszkę lepiej się czuję przynajmniej synuś mój był z moimi rodzicami cały dzień więc ja mogłam sobie odpocząć . Cały dzień spędziłam w łóżku.
A u mnie na USG też było tylko widać pulsowanie

reklama
Do góry