reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej, jestem Martyna mam 27 lat. O mojej ciąży wie tylko mąż, stąd pragnienie poddzielenia się odczuciami. Nie spieszymy się z info dla rodziny ponieważ rok temu miałam ciążę pozamaciczna... ostatni @ 06.02!!! @ miałam mieć 03.03. Której nie dostałam. Poczekalam aż 2 dni i zrobiłam test. Wyszły 2 grube czerwone krechy! :D radość i niepewność . Umówiłam się na wizytę na 14.03 bo zaczęłam plamić. Stres niesamowity. W tym samym dniu zrobiłam bete wyszło 7646 mlU/ml wg ponizszej info o normie +-4tydzien. Ginekolozka nie była zachwycona plamieniem (brazowe, niewiele) na usg odnalazła pęcherzyk... przepisała mi duphaston który mam brać do kolejnej wizyty. Od razu l4 zakaz ruszania się, leżenia odpoczywanie. Kolejna wizyta w środę 28.03. Wczoraj musiałam w końcu zrobić coś w domu, pojechaliśmy z mężem na zakupy i znów zaczęłam plamic... dziś od rana leżę w łóżku. Nie robię nic... Piersi mega urosły, ale już nie bolą. Natomiast nudności mam od poniedziałku tak nieznosne ze nie da się funkcjonować. Mam ochote ewentualnie na owoce. Dziś spróbuje wodę z cytryną bo nawet od wody chce mi się...

Witam wszystkie mamusie także te nowe dziś robiłam betę wyszła prawie 45000 to raczej super :) dokucza mi tylko mdłości bole zębów a dziś na dodatek złapał mnie ostry ból głowy masakra. Mam pytanie czy któraś z mam jest z okolic Gdańska?

Ja tak po sąsiedzku (mam termin na październik)
a u mnie TSH spadło do 0.4...masakra.
Nie mogę pisać na 100%, skoro nie wiem na jakim aparacie i w jakiej normie robili Ci badania, ale najprawdopodobniej takie TSH jest OK w I trym ciąży - nie masz na wyniku tabelki dla 3 trymestrów? To wysokie TSH jest niebezpieczne dla dziecka.

Hej, jestem Martyna mam 27 lat. O mojej ciąży wie tylko mąż, stąd pragnienie poddzielenia się odczuciami. Nie spieszymy się z info dla rodziny ponieważ rok temu miałam ciążę pozamaciczna... ostatni @ 06.02!!! @ miałam mieć 03.03. Której nie dostałam. Poczekalam aż 2 dni i zrobiłam test. Wyszły 2 grube czerwone krechy! :D radość i niepewność . Umówiłam się na wizytę na 14.03 bo zaczęłam plamić. Stres niesamowity. W tym samym dniu zrobiłam bete wyszło 7646 mlU/ml wg ponizszej info o normie +-4tydzien. Ginekolozka nie była zachwycona plamieniem (brazowe, niewiele) na usg odnalazła pęcherzyk... przepisała mi duphaston który mam brać do kolejnej wizyty. Od razu l4 zakaz ruszania się, leżenia odpoczywanie. Kolejna wizyta w środę 28.03. Wczoraj musiałam w końcu zrobić coś w domu, pojechaliśmy z mężem na zakupy i znów zaczęłam plamic... dziś od rana leżę w łóżku. Nie robię nic... Piersi mega urosły, ale już nie bolą. Natomiast nudności mam od poniedziałku tak nieznosne ze nie da się funkcjonować. Mam ochote ewentualnie na owoce. Dziś spróbuje wodę z cytryną bo nawet od wody chce mi się...

Ja z tym plamieniem...tez miałam masakrę, oby wszystko było oki :)
Odpoczywaj, ja też głupia ze stresu (tak mam jak nie jem, to sprzątam :D ) pomyłam wszystkie okna...no człowiek głupi.

Martyna piękna beta! Odpoczywaj i dbaj o siebie, chociaż ciężko pewnie leżeć jeśli na dodatek źle się czujesz. Trzymam kciuki !

Ja tak po sąsiedzku (mam termin na październik)

Nie mogę pisać na 100%, skoro nie wiem na jakim aparacie i w jakiej normie robili Ci badania, ale najprawdopodobniej takie TSH jest OK w I trym ciąży - nie masz na wyniku tabelki dla 3 trymestrów? To wysokie TSH jest niebezpieczne dla dziecka.

w ciązy powinno być w okolicach 1-1,5, dopuszczalna to 2,5 max

W ogóle kupiłyście już jakieś witaminy, czy coś? :confused:

No i jeszcze jedno pytanie, każdy kalkulator pokazuje inaczej...skoro miałam ostatnią @ 9 lutego, to który to tydzień ciązy, raz napisane 3, raz 6.
Cykle masz regularne? Ile trwaja?
Witam wszystkie mamusie także te nowe dziś robiłam betę wyszła prawie 45000 to raczej super :) dokucza mi tylko mdłości bole zębów a dziś na dodatek złapał mnie ostry ból głowy masakra. Mam pytanie czy któraś z mam jest z okolic Gdańska?
Zeby czy bardziej dziąsła? Ja mam mega wrazliwe, krwawia nawet jak jem :/

4c3tskjo983508q9.png

reklama
Dodam że też mam niedoczynność tarczycy hashimoto i liczne guzki. Następna wizyte mam 27.03 do gin mam nadzieję że będzie robione usg i usłyszę serduszko :)

Do góry