reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć dziewczyny,
w drodze dzidzioł nr 3
Mam dwóch synów ze związku małżeńskiego (13 i 11 lat) Teraz w drodze produkt uboczny wspaniałego romansu i miłości jakiej szukałam całe życie [emoji4]Chciałabym urodzić dziewczynkę, ale wolę się nie nakręcać [emoji41]
Zdaje się, że będę tu najstarsza [emoji16] W kwietniu kończę 41 lat.
To co dla mnie zaskakujące to objawy ciążowe. Z chłopcami nic takiego nie przeżywałam.
Mdłości, brak apetytu, wstręt do kawy, bolesne sutki.
Do tego brzuch wzdęty.
Wyglądam jak w 4 miesiącu. Problemy z odgazowaniem się i regularnym wypróżnianiem.
Odczucia jak przy kolce.
Wg. moich wyliczeń powinnam mieć termin porodu ok. 14 listopada.
Wizyta u lekarza 28 marca w ramach NFZ.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witam ja też jestem już nie taka młoda w październiku skończę 36 a planowalas ciążę ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej , ja juz od 7 nie śpię , dzieci przy niedzieli nie dały pospać :( cos mnie gardło zaczyna bolec [emoji24][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No moją core bolało gardło i od 4 rano już mnie budziła trochę przysnelam a ile masz dzieci i w jakim wieku

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej , ja juz od 7 nie śpię , dzieci przy niedzieli nie dały pospać :( cos mnie gardło zaczyna bolec [emoji24][emoji24]

Też nie śpię od 6:40 - co prawda nie mam dzieci, ale mam psa, który chyba ma zaprogramowany zegarek i bez spaceru ani rusz... ;p

mnie też gardło boli, już 3ci dzień chyba, ale tylko z rana, później jakoś przechodzi XD

nie wiem dziewczyny czy też wstajecie w nocy na sikanie, ale ja prawie co noc 1 lub 2. zapalenie swiatla tak mnie rozbudza, ze pozniej sie krece i zasnac nie moge :/ kupilam w Tigerze taka lampke na czujnik ruchu, ktora sie zaklada tak pod deske, powiedzmy jak kostki toaletowe :D malo tego, ona zmienia kolory :D :D :D

Mieszka może któraś z Was w Niemczech? [emoji4]

Co do sytuacji i podejścia lekarza..
W krajach anglosaskich w zasadzie ignoruje się ciążę do końca 12 tyg.
Uważają, że natura decyduje co i jak.
W Polsce przyzwyczajone jesteśmy do innego traktowania.
Też czułam się z tym dziwnie (rodziłam młodszego syna w USA) i nie wszystko mi się podobało.
Nawet jeśli lekarz ma takie podejście to tak czy owak powinien przebadać i udzielić porady.

Wybudzam się co trzy godziny.
Okropność.
Brzuch mnie ciągnie.
Od wczoraj w ogóle nie palę.
Ponoć niebezpiecznie jest rzucać raptownie. Słyszałyście coś o tym?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
mnie też gardło boli, już 3ci dzień chyba, ale tylko z rana, później jakoś przechodzi XD

nie wiem dziewczyny czy też wstajecie w nocy na sikanie, ale ja prawie co noc 1 lub 2. zapalenie swiatla tak mnie rozbudza, ze pozniej sie krece i zasnac nie moge :/ kupilam w Tigerze taka lampke na czujnik ruchu, ktora sie zaklada tak pod deske, powiedzmy jak kostki toaletowe :D malo tego, ona zmienia kolory :D :D :D

Ja czasem wstaję, ale wcześniej też wstawałam - jak dużo piję wieczorem to na bank będę się budzić. Nie mam jednak problemów z zaśnięciem ponownym ;)

Mam jakieś takie plamienie różowe, jadę do szpitala
duzo plamilas? ja prawie codziennie mam na wkladce taka 1-2cm jasnobrazowa plamke, raz na papierze jasnorozowa, ale podobno to jest normalne, Dzidzius sie mosci, macica sie rozszerza i troche to moze trwac. niektore kobiety w trakcie ciazy maja krwawienia w terminie gdy powinna byc miesiaczka. moja kolezanka dowiedziala sie o ciazy dopiero w 4tym miesiacu, wczesniej miala te "nibymiesiaczki". przeklete hormony ;) oczywiscie trzeba konsultowac wszystko co nas martwi, niczego nie bagatelizowac, kazda z nas jest inna. chce Cie tylko troche uspokoic. beta bardzo ladnie urosla :)

@gosiak317 a z lnem pijesz czy samą? Bo ja z lnem polubiłam. "Ziola mnicha" na prace jelit. Pomaga mi bardzo
@Płomyk* wiesz co, jak nie mam peoblemu z jelitami a miete pije dla smaka bo ją lubię zamiast herbaty sobie czasem zrobić :) kolezanka natomiast pije siemie lniane - takie zalewane do szklanki. A mojemu mężowi kupujemy znowu olej lniany w butelce, od znajomej więc zawsze świeżutki. Pije łyka codziennie rano albo np dodaje do twarogu :)

reklama
Dzień Dobry Dziewczyny
Ja nie mam dzieci ani psa a też obudziłam się o 6 i nie mogłam juz zasnąć. W ogóle to w nocy budzę sie kilka razy to na siku a to mam mdłości, kurcze nie myślałam że będą mnie męczyć nawet w nocy i tak mi jakoś ciężko później zasnąć jak nigdy :rolleyes2:

Do góry