reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A ja bym bardzo chciała długo pracować, ale jak tak dalej pójdzie to wezmę L-4, bo mam ostatnio wrażenie, że wszyscy się przyzwyczaili, że najlepiej dać temat do mnie to szybko ogarnę i z dnia na dzień mi dowalają co raz to gorsze „zadania” i nie wiem jak to jest, że ostatnio co jakiś projekt to mnie tam wciskają i zaczyna mnie to wkurzać. Chciałam o ciąży poinformować dopiero po prenatalnych, a najlepiej w czerwcu, ale jak tak dalej pójdzie to wezmę L-4, a jakieś zajęcie sobie znajdę, żeby nie oszaleć.
Mam już dwa projekty z terminem zakończenia na listopad i jeden na luty przyszłego roku i wkurza mnie to, że to dopiero 5ty tydzień i nie mogę powiedzieć, żeby od razu dali to komuś innemu... a u nas projekty równają się siedzeniu po godzinach, więc mnie to strasznie irytuje.

reklama
To i ja się przywitam.. co prawda termin @ wypada na środe ale dzis na tescie wyszla mi blada kreska, poprzednia moja blada kreska w sierpniu skończy 3 lata
Czuję jakbym miała dostać okres więc się nie nakręcam choć gdzieś w środku się po mału cieszę
Jutro rano powtórzę test. Dam znać.
Wszystkim listopadowym mamom gratuluję ☺ milej nocy dla Was

Czy wy też w nocy macie problem ze spaniem? Ja się co chwilę budzę... A w ciągu dnia bym spała cały czas. Trochę mnie zaczyna mulić... I cycochy bolą
Ukochany nadal bardzo spanikowany

Czy wy też w nocy macie problem ze spaniem? Ja się co chwilę budzę... A w ciągu dnia bym spała cały czas. Trochę mnie zaczyna mulić... I cycochy bolą
Ukochany nadal bardzo spanikowany

Ja niestety bym spała i w dzień i w nocy :) ale w nocy minimum 3 razy wstaje do toalety więc też się nie wysypiam bo jak już wstane to potem ciężko zasnąć

Niestety tak... przed ciążą mogłam położyć się o 21 i spałam do rana bez żadnej pobudki a teraz conajmniej kilka razy w nocy sie budzę i nie mogę zasnąć.

Dita 333
Ja staram się myśleć pozytywnie:) po prostu nie nakręcam się się póki co na maksa tylko tak no z umiarem z tą moją ciążą :-) :) Mojego też uspokajam bo on to by już wszystkim powiedział...:rolleyes2:

A jak tam koleżanki wasze dolegliwości ciążowe? bo u mnie dalej nic...prócz tego że piersi mam obolałe niebieskie od żyłek zwłaszcza jak się kąpie i czasem mnie poboli brzuch to nic mi się nie dzieje nawet apetyt mam chyba mniejszy niż przedo_O

To tak jak u mnie

No jakieś objawy mamy. Niektóre kobitki nie mają żadnych przez całą ciąże i dzieci zdrowe się rodzą :) mdłości nie polecam ale niestety nie mam na to wpływu :(
A ile kobieta przytyje to zależy tez od masy wyjściowej. Te z większa startową mogą mniej przytyć, te chudziutkie trochę więcej. Niby tak do 15kg :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kilo... Do porodu ważyłam 100 k... Dramat... Zbyt dużo sobie folgowałam z jedzeniem głównie słodyczy. Mam nadzieję że teraz w miarę się opanuje. Na jesień byłam na diecie i zaczęłam spadać z wagi a teraz ciąża i znów pójdę w górę ale mam nadzieję że tylko tyle ile trzeba a nie tak nadprogramowo. Wzrostu mam 170 ale byłam ogromną do porodu.

Hej, hej, witam się z rana :)

Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do dnia porodu :D Jak mnie skurcze złapały, to mówiłam, że przepowiadające, bo do głowy mi nie przyszło, że rodzę z dwóch powodów: byłam trzy tygodnie przed terminem, a dwa: moje dwie siostry urodziły tydzień po, wiec też tak się nastawiałam :-D:p A tu zonk! Teraz też chcę jak najdłużej, ale tylko pod warunkiem, że będę się dobrze czuć i z bobasem będzie dobrze :) :tak:Ja nadłużej bez pracy byłam niespełna pół roku, bo pracowałam do końca, a macierzyński był pięć miesięcy plus zaległy urlop. I teraz jak myślę, że miałabym być rok w domu plus jeszcze parę m-cy L4..........:o:szok: Ciężko to sobie wyobrazić 8-)
Któraś z was pisała (Żaneta?), że jak się ma mdłości to raczej dziewczynka, ale to chyba zabobony, albo niepsrawdzone info :dry: W poprzedniej ciąży też miałam mdłości okrutne i synek jak talala, siostra jedna mdłości i wymioty i synek, druga siostra ciąża bezobjawowa i dziewczynka :laugh2: I znajome różnie, na krzyż: mdłości dziewczynka, bez chłopak, itd. Bez szablonu niestety, no :unsure:
Ja skromnie mówiąc ładnie wyglądam :D Może jakiś jeden zabładzony syfek na twarzy, ale ogólnie ładna cera, mocne paznokcie i lśniące włosy - tak miałam w ciąży z synkiem i ponoć (wg zabobonów) tak jest z chłopcami, bo niby dziewczynki zabierają urodę hahahahaa:-D

Juzuu Piorunem, Ty to naprawde jestes piorunem! [emoji23]
Ja jak zwykle zle spalam, 3 spacerki w nocy na siku, pobudka chwile po 7 :(
Moj syn dzis mnie zabil pytaniem [emoji23] jadl kanapki z szyneczka i zapytal mnie czy ta szyneczka jest ze swinki Peppy bo pyszna [emoji23]

4c3tskjoppjijysx.png
Hahahaha ha megaaaaa dzieci mają pomysły

reklama
Do góry