reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Paula25
A ty już byłaś czy dopiero pójdziesz do lekarza a jak to kiedy? Pytam bo mamy na ten sam dzień wyliczony poród hehe:laugh2:
Oo to witaj w klubie :)
Ja nie byłam ale mieszkam w UK i tutaj troszke inaczej to wygląda. Jestem umówiona na piątek do lekarza rodzinnego, bo u nas ginekolog nie prowadzi ciąży tylko położna. Dopiero po wizycie u rodzinnego dadzą moje papiery do położnej i ona ma się ze mną skontaktować ok 10tyg jakoś :)
Jakbym była w Polsce to już bym się pewnie umówiła do ginekologa :)

reklama
A jaka masz??:)
Ja znalazlam to info na necie i mysle jaka apke zainstalowac choc tak sobie mysle ze ten czas by mi szybciej uplynal gdybym sie calkowicie wylaczyla o mysleniu o ciąży haha

Ja w poprzedniej ciazy mialam "moja ciaza" i bardzo mi pasowala. Ona pokazuje dokladnie ktory tydz i dzien ciazy co dla mnie pylo super bo pozniej z tym moim ciazowym mozgiem nie moglam sie doliczyc :p
Teraz skończony 4 i zaczęty 5. Wizytę mam w 5 tygodniu i 4 dni. Właśnie się też zastanawiam czy może przesunąć o tydzien. A wy w którym tygodniu ciąży macie wizyty ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja planuje jakos tak na 7-8 ustawic. Musze sprawdzic kiedy bylam w poprzedniej jak bylo wodac serducho. :)
Z synkiem byłam w 5 tygodniu i 6 dniu i miałam już zdjęcie z usg. Ale też właśnie się zastanawiam. Mówią że w 6 tyg ale nie wiem czy zaczętym czy skonczonym

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Skonczonym zdecydowanie jak sie chce serduszka posuchac.

Dziewczyny, w skończony szóstym tygodniu i dalej, czyli rozpoczętym siódmym serduszko powinno być,ale niekoniecznie na 100%. Im póżniej, tym pewność ujrzenia serduszka jest większa. Czyli w 6+1 może już być, a może nie być,a w 6+5 jest większa szansa... Zależy ile tez wytrzymacie nerwowo:)8-):p

Siedze w osrodku. Lekarz przyjmuje od 13 a jeszcze go nie ma [emoji85] przede mna 3 osoby a ja na 14 musze byc juz po, zeby malego odebrac [emoji85]

Dziewczyny ja z wlasnego doświadczenia i w sumie nie tylko z wlasnego powiem wam ze lepiej sie wstrzymac i isc gdzies tak pod koniec 6 albo w 7 lub nawet w 8 tyg. Bo pamietam jak ja poszlam w poprzedniej ciazy jakos tak kolo 5 i byl oczywiście tylko pecherzyk to pozniej sie denerwowalam. Pamoetam tez ze dziewczyny na moim poprzednim watku szly tak kolo 6 albo 6 i kilka dni i w wiekszosxi serduszek jeszcze nie bylo... Pozniej lekarze kazali im odczekac tydzien lub nawet 2 i one mowily ze to byly najgorsze tygodnie w ich zyciu.... Wiec ja wole teraz siedziec grzecznie na dupce hehe :p

reklama
Dziewczyny ja z wlasnego doświadczenia i w sumie nie tylko z wlasnego powiem wam ze lepiej sie wstrzymac i isc gdzies tak pod koniec 6 albo w 7 lub nawet w 8 tyg. Bo pamietam jak ja poszlam w poprzedniej ciazy jakos tak kolo 5 i byl oczywiście tylko pecherzyk to pozniej sie denerwowalam. Pamoetam tez ze dziewczyny na moim poprzednim watku szly tak kolo 6 albo 6 i kilka dni i w wiekszosxi serduszek jeszcze nie bylo... Pozniej lekarze kazali im odczekac tydzien lub nawet 2 i one mowily ze to byly najgorsze tygodnie w ich zyciu.... Wiec ja wole teraz siedziec grzecznie na dupce hehe :p

No właśnie, bo serduszko może być, ale nie musi... Tylko, że ja jak byłym w szóstym tygodniu, czyli 5+2 i zobaczyłam pęcherzyk ciążowy, to mi to wystarczyło. Lekarz powiedział, ze na tym etapie wszystko jest w porządku, przyjść za dwa tygodnie na serduszko i tyle. I ja przez te dwa tygodnie spokojnie czekałam i nawet do głowy mi nie przyszło,że jest coś nie tak :rolleyes2:Ale rozumiem, że jak ktoś idzie 6+ i nie ma tego serduszka to może się denerwować...to lepiej iść później w takim razie :tak:

Do góry