reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Paula25
A ty już byłaś czy dopiero pójdziesz do lekarza a jak to kiedy? Pytam bo mamy na ten sam dzień wyliczony poród hehe:laugh2:
Oo to witaj w klubie :)
Ja nie byłam ale mieszkam w UK i tutaj troszke inaczej to wygląda. Jestem umówiona na piątek do lekarza rodzinnego, bo u nas ginekolog nie prowadzi ciąży tylko położna. Dopiero po wizycie u rodzinnego dadzą moje papiery do położnej i ona ma się ze mną skontaktować ok 10tyg jakoś :)
Jakbym była w Polsce to już bym się pewnie umówiła do ginekologa :)

reklama
A jaka masz??:)
Ja znalazlam to info na necie i mysle jaka apke zainstalowac choc tak sobie mysle ze ten czas by mi szybciej uplynal gdybym sie calkowicie wylaczyla o mysleniu o ciąży haha

Ja w poprzedniej ciazy mialam "moja ciaza" i bardzo mi pasowala. Ona pokazuje dokladnie ktory tydz i dzien ciazy co dla mnie pylo super bo pozniej z tym moim ciazowym mozgiem nie moglam sie doliczyc :p
Teraz skończony 4 i zaczęty 5. Wizytę mam w 5 tygodniu i 4 dni. Właśnie się też zastanawiam czy może przesunąć o tydzien. A wy w którym tygodniu ciąży macie wizyty ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja planuje jakos tak na 7-8 ustawic. Musze sprawdzic kiedy bylam w poprzedniej jak bylo wodac serducho. :)
Z synkiem byłam w 5 tygodniu i 6 dniu i miałam już zdjęcie z usg. Ale też właśnie się zastanawiam. Mówią że w 6 tyg ale nie wiem czy zaczętym czy skonczonym

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Skonczonym zdecydowanie jak sie chce serduszka posuchac.

Dziewczyny, w skończony szóstym tygodniu i dalej, czyli rozpoczętym siódmym serduszko powinno być,ale niekoniecznie na 100%. Im póżniej, tym pewność ujrzenia serduszka jest większa. Czyli w 6+1 może już być, a może nie być,a w 6+5 jest większa szansa... Zależy ile tez wytrzymacie nerwowo:)8-):p

Siedze w osrodku. Lekarz przyjmuje od 13 a jeszcze go nie ma [emoji85] przede mna 3 osoby a ja na 14 musze byc juz po, zeby malego odebrac [emoji85]

Dziewczyny ja z wlasnego doświadczenia i w sumie nie tylko z wlasnego powiem wam ze lepiej sie wstrzymac i isc gdzies tak pod koniec 6 albo w 7 lub nawet w 8 tyg. Bo pamietam jak ja poszlam w poprzedniej ciazy jakos tak kolo 5 i byl oczywiście tylko pecherzyk to pozniej sie denerwowalam. Pamoetam tez ze dziewczyny na moim poprzednim watku szly tak kolo 6 albo 6 i kilka dni i w wiekszosxi serduszek jeszcze nie bylo... Pozniej lekarze kazali im odczekac tydzien lub nawet 2 i one mowily ze to byly najgorsze tygodnie w ich zyciu.... Wiec ja wole teraz siedziec grzecznie na dupce hehe :p

reklama
Dziewczyny ja z wlasnego doświadczenia i w sumie nie tylko z wlasnego powiem wam ze lepiej sie wstrzymac i isc gdzies tak pod koniec 6 albo w 7 lub nawet w 8 tyg. Bo pamietam jak ja poszlam w poprzedniej ciazy jakos tak kolo 5 i byl oczywiście tylko pecherzyk to pozniej sie denerwowalam. Pamoetam tez ze dziewczyny na moim poprzednim watku szly tak kolo 6 albo 6 i kilka dni i w wiekszosxi serduszek jeszcze nie bylo... Pozniej lekarze kazali im odczekac tydzien lub nawet 2 i one mowily ze to byly najgorsze tygodnie w ich zyciu.... Wiec ja wole teraz siedziec grzecznie na dupce hehe :p

No właśnie, bo serduszko może być, ale nie musi... Tylko, że ja jak byłym w szóstym tygodniu, czyli 5+2 i zobaczyłam pęcherzyk ciążowy, to mi to wystarczyło. Lekarz powiedział, ze na tym etapie wszystko jest w porządku, przyjść za dwa tygodnie na serduszko i tyle. I ja przez te dwa tygodnie spokojnie czekałam i nawet do głowy mi nie przyszło,że jest coś nie tak :rolleyes2:Ale rozumiem, że jak ktoś idzie 6+ i nie ma tego serduszka to może się denerwować...to lepiej iść później w takim razie :tak:

Do góry