reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

I Rossmann??
A nóż maja

Mają telefon. Możnaby zadzwonić i się zapytać zanim będziesz kręcić kolkiem
Bylam w rosmanie nie mieli, bylam w aptece doz nie mieli, melissa nie bylo, do sklepu medyczno aptecznefo dzwonilam nie mieli, a co mam znowu isc do szpitala?/nie wiem sama, oststnio mi zrobili po 8h badanie.

reklama
Dziewczyny, czy którejś z was wyskoczyła jakaś alergia w ciąży? Taka której wcześniej nie miałyście?
Alergikiem nigdy nie byłam. Kichnie mnie czasem od kurzu, czy tez spuchnę ciut więcej od jakiegoś krwiożercy.
W tym roku dostałam dziwnej reakcji alergicznej której nigdy wcześniej nie miałam. Od lat mam ogród z warzywami, co roku praktycznie to samo. I w tym roku pierwszy raz mam jakaś pokrzywkę po zbieraniu cukinii z krzaka.
Czy któraś ma podobny problem? Czy tylko mnie z wiekiem organizm szaleje?

Dziewczyny, czy którejś z was wyskoczyła jakaś alergia w ciąży? Taka której wcześniej nie miałyście?
Alergikiem nigdy nie byłam. Kichnie mnie czasem od kurzu, czy tez spuchnę ciut więcej od jakiegoś krwiożercy.
W tym roku dostałam dziwnej reakcji alergicznej której nigdy wcześniej nie miałam. Od lat mam ogród z warzywami, co roku praktycznie to samo. I w tym roku pierwszy raz mam jakaś pokrzywkę po zbieraniu cukinii z krzaka.
Ja dostalam alergii na cytryny. Nie moge jesc cytryn, bo zaczyna mnie wszysfko swedziec.

Podobno często się zdarza, że w czasie ciąży może pojawić się jakaś reakcja alergiczna, której niby wcześniej nie było.
Od razu o tym pomyślałam jak położna zaproponowała mi szczepienie w ciąży, skoro owoce i warzywa które nigdy nie uczulały, nagle w ciąży wywołują reakcje alergiczne to szczepionki pewnie mogą tym bardziej.

Edytka ty pisałaś o tym że młody kopie z każdej strony i nie wiadomo jak leży??

Mam tak właśnie..ta mocno przywali z lewej..a za chwile z prawej oO..i jakie wygibasy!!! W środku zapomnialam zapytać jak to moje dziecię ułożone jest hehe
Dziś kopał mnie w pracy i jak stałam i dostalam kopniaczka to czulam jakby leciutki ból haha
Z reguly pobudzał się jak się kładłam a ostatnio widzę że w trakcie chodzenie rownieZ czyli tak jakby mniej troszke spał bądź po prostu już na tyle duży by czuć więcej:)

Oglądałam mecz z synem oO i poczuł rączką małego :) fajnie już tak

Tak, ja [emoji5] na badaniu usg widziałam, że główkę miał w lewym górnym rogu, a nóżki w dolnym prawym [emoji846]a kopniaki to już naprawdę coraz silniejsze- jak piszesz, chyba rosną w sile nam te dzieci [emoji23]i zdarzyło się już mi 2 razy podskoczyć[emoji33] raz w pracy jak zgięta siedziałam to poczułam takiego solidnego kopniaka znienacka [emoji33][emoji28]i raz w domu po obiedzie [emoji16] pierwszy ze złości (bo mu niewygodnie [emoji57]), drugi z radości- po jedzonku haha[emoji23]
Pod ręka tak fajnie czuć, prawda [emoji7]

W czasie ciazy to nie pamietam, natomiast po porodzie uaktywniła mi sie alergia na słońce [emoji33] nigdy nie miałam [emoji5] gospodarka hormonalna mi oszalała chyba [emoji28] już jest lepiej, tylko trochę swędzi na pierwsze słońce - tzn.przy pierwszym opalaniu-mowię o takim zwykłym wystawianiu sie na słońce w codziennym życiu. A pierwsze lata po porodzie na wczasach... masakra [emoji33]szyja, dekolt, ręce,nogi w takie drobne krostki.. na szczęście przechodziło po paru dniach i pózniej już problemu nie było. Ale jak siedziało!!![emoji58][emoji5]

reklama
W czasie ciazy to nie pamietam, natomiast po porodzie uaktywniła mi sie alergia na słońce [emoji33] nigdy nie miałam [emoji5] gospodarka hormonalna mi oszalała chyba [emoji28] już jest lepiej, tylko trochę swędzi na pierwsze słońce - tzn.przy pierwszym opalaniu-mowię o takim zwykłym wystawianiu sie na słońce w codziennym życiu. A pierwsze lata po porodzie na wczasach... masakra [emoji33]szyja, dekolt, ręce,nogi w takie drobne krostki.. na szczęście przechodziło po paru dniach i pózniej już problemu nie było. Ale jak siedziało!!![emoji58][emoji5]
Oooo a u mnie ze sloncem odwrotnie, od 8 roku zycia na pierwsze promienie sloneczne dostawalam mega wysypki swedzacej, rok temu to byla taka masakra ze jednego wieczoru maz chcial mnie do szpitala wywiezc... A teraz, w ciazy nic a nic, a siedzialam dluuuugo na sloneczku...

Do góry