reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Fajny sen!:)
A co chrzcin to zależy od księdza...Mój szwagier nie ma bierzmowania, dlatego nigdy z siostrą druga nie brałam go pod uwagę jako chrzestnego, no bo jak? A jakimś cudem został chrzestnym od strony swojego brata - jest chrzestnym bratanka :o Nie wiem jak to możliwe, ale tak jest ;)o_O

Wiesz, wczoraj tak mnie bolało przez chwilę. Najlepsze jest to,że robiłam obiad, zaczeło mnie boleć. A ja jako wysoce inteligenta osoba pomyślałam - O, zaraz okres dostanę :szok::laugh2: A po chwili? Co? :p Na szczęście przeszło. Nie wiem od czego. Może za dużo stałam, cieżko powiedzieć. Tobie już minęło czy tak ciągle boli?

Ja pitolę :errr: Chciał wiedzieć ile i od kogo :shocked2::sorry2: Brak słów...

Ja też chcę karmić kp, ale spokojnie do tego podchodzę, na luzie. Na pewno jest to zdrowsze od mm, w końcu z cycka leci hahaha :laugh2: Niemniej nie widzę większej różnicy w zdrowiu czy w alergii między karmieniem kp a mm, i mówię tu o starszych dzieciach. A mam dobre porównanie: ja z siostrą i bratem kp, dwie siostry kp. I moje dziecko mm i siostry mm, a drugiej kp. A najlepiej przedszkole i zarazki przeszła od siostry na mm, zdrowa dziewczynka :D Chcę karmić kp bo to jak mówię zdrowsze od mm w sensie, jest ode mnie, nie proszek. Ale wiem, że na mm też dziecko zdrowo rośnie, a później wprowadza się zdrowe odżywianie i jakoś leci. Więc nie demonizuje mm. Tyle w temacie.
Co do tego,że piersi od początku miały służyć karmieniu to nie tak do końca :laugh2: tzn.niby tak, ale przecież sex też ma służyć niby tylko prokreacji, a myślę, że jednak w większości przypadków służy czemuś innemu :laugh2:8-) Ja nie mam nic to matek karmiących w publicznych miejscach, nie każe się im chować, bez przesady!:rolleyes: Chodziło mi o to, że MNIE jak karmiącą krępują spojrzenia mężczyzn, bo dla mnie pierś to pierś, służy i do karmienia, i do innych, może mniej szczytnych celów :rolleyes2: I jak dziewczyny pisały, ich mężowie nie bardzo uważają je jako narzędzie do karmienia, a raczej myślą o nich w innym znaczeniu, i wiedząc o tym, nie chciałabym się wystawiać za bardzo. A naprawdę zasłonić pierś to nie problem. Myślę, że warto spotkać się na środku a nie z jednej skrajności przechodzić w drugą, czyli z chowania w toalecie (na litość boską, w toalecie robi się siku i cięższe sprawy!:szok:), po wywalenie piersi przy stole obok kogoś kto je obiad - różni są ludzie. Więc dla mnie złoty środek to karmienie kiedy dziecko potrzebuje, ale jednak z głową. W restauracji jak ktoś je ze mną przy stole, to chyba wzięłabym usiadła przy innym stole - jeśli byliby w trakcie, jak już po, to po prostu zasłoniłabym pieluszką. Męża bratowa zawsze tak robiła i to było bardzo naturalne. Można, można? :D
Ja tez czytam TP :)

Ja nie wiem czy sie bede krepowac - mam nadzieje, ze jednak nie, ale tak czy siak nie zamierzam sie jednak przejmowac :) Wiadomo ze nie bede latala z cyckami na wierzchu po centrum miasta, ale stolika w ulubionej kawiarni w zyciu nie zamienie na zaden kibel!
Moze mam takie zdanie bo moj maz w zyciu by sie nie gapil na inna kobiete, ktora karmi, ani go to w ogole nie porusza :)
Ja tez wole widok kobiety karmiacej niz faceta w samych spodenkach, ktory latem pcha sie do restauracji w centrum miasta - przynajmniej jedna z tych czynnosci jest naturalna [emoji12]
Teraz sa tak piekne ciuszki do karmienia, ze zadnej z moich kolezanek nie bylo nic widac kiedy karmily na miescie i nie musialy sie nigdzie dzieki temu przesiadac[emoji173]️

Swoja droga widze, ze mamy tu duze grono czytelniczek TP! Dla mnie to najlepszy tygodnik jaki teraz wychodzi i zarazem jedyna papierowa gazeta jaka jeszcze czytam oprocz WO :)

reklama
Dziewczyny, czy jak miałyście leczenie zęba w ciąży to brałyście znieczulenie?

Zmieniając temat piersi i księży :p Ale to jest cudne czuć maluszka jak się tam wierci i gilgocze. Teraz dopiero czuję, że tam sobie mały człowiek skika :)

Ja nie robiłam jeszcze nic w ciąży ale pytałam o to mojego dentystę, bo często zdarzają mi się ubytki i powiedział, żeby być spokojną, bo w ciąży podaje się innego rodzaju znieczulenie - bezpieczne dla dziecka :)

Tak tylko zapytam, ten ślub za tydzień to cywilny tak?

Co do kp w pierwszej ciąży było mi to bez roznicy. Na szczęście nie było żadnych kłopotów, karmiłam córkę 13 msc i uważam że były to jedne z najpoekniejszych chwil w naszej życiu. Dodam tylko że studiowałam w tym czasie zaocznie więc mąż jeździł że mną i z mała 130 km od domu, nocował że mną tam i przywozi mi Mała na uczelnie do karmienia. I ja i ona byłyśmy szczęśliwe. Do pracy wróciłam po pół roku a babcia przychodziła z Mała do mnie na karmienie... Da się i wcale nie uważam że to jakiś wyczyn. I nigdy nie czułam się jak dojna krowa... Mam nadzieję że tym razem również nam się uda chociaż znacznie wcześniej będę potrzebna w pracy ale myślę że uda nam się to zorganizować.
sandrus k co do kosciola i ksiezy jestem takiego samego zdania w boga wierze ale nie wta bande zlodzieji i pedofili. My na swoje przyjemnosci musimy zarobic a nie okradamy ludzi starszych. Chodza i bzykaja te swoje zakonnice i na panienki chodza tak samo jak kazdy inny facet. co laska unich to 200 w gore. Wiem cos o tym duzo wiem o ksiezach... oczywiscie nie wszyscy moze i tacy sa ale wiekszosc. Mozecie mnie wywalic z forum jesli macie taka potrzebe ale sory temat ksiezy i kosciola mnie drazni heheh

Nie nie ucielo mi posta. Mam 20lat, ciaza 19+3tc I bardzo sie martwie o swoje dziecko od jakiegos tygodnia ponad. :(

A czemu się martwisz od tygodnia o bobasa? Coś się stało? Jesteśmy na podobnym etapie ciąży :):tak:

Ja nie wiem czy sie bede krepowac - mam nadzieje, ze jednak nie, ale tak czy siak nie zamierzam sie jednak przejmowac :) Wiadomo ze nie bede latala z cyckami na wierzchu po centrum miasta, ale stolika w ulubionej kawiarni w zyciu nie zamienie na zaden kibel!
Moze mam takie zdanie bo moj maz w zyciu by sie nie gapil na inna kobiete, ktora karmi, ani go to w ogole nie porusza :)
Ja tez wole widok kobiety karmiacej niz faceta w samych spodenkach, ktory latem pcha sie do restauracji w centrum miasta - przynajmniej jedna z tych czynnosci jest naturalna [emoji12]
Teraz sa tak piekne ciuszki do karmienia, ze zadnej z moich kolezanek nie bylo nic widac kiedy karmily na miescie i nie musialy sie nigdzie dzieki temu przesiadac[emoji173]️

Swoja droga widze, ze mamy tu duze grono czytelniczek TP! Dla mnie to najlepszy tygodnik jaki teraz wychodzi i zarazem jedyna papierowa gazeta jaka jeszcze czytam oprocz WO :)

No widzisz, złoty środek i da się wszystko :) O tym pisałam :)
TP też uwielbiam :) Można coś mądrego w końcu przeczytać :laugh2: Ja mam wykupiony na necie ;)

Dziewczyny, czy jak miałyście leczenie zęba w ciąży to brałyście znieczulenie?

Zmieniając temat piersi i księży :p Ale to jest cudne czuć maluszka jak się tam wierci i gilgocze. Teraz dopiero czuję, że tam sobie mały człowiek skika :)

O tak, tak! Ja wczoraj w pracy dostałam takiego kopniaka, ze w szoku byłam :o Chyba rośnie w siłę moje dziecko, masy nabiera :-D I nie lubi jak się w pracy zginam przy biurku, muszę być wyprostowana :laugh2: Mały terrorysta... Ale dalej wierzę, że mi się Aniołek trafi :) @Sasanka14 wysyłaj aniołkowe fluidy w moją stronę :D

Ja nie robiłam jeszcze nic w ciąży ale pytałam o to mojego dentystę, bo często zdarzają mi się ubytki i powiedział, żeby być spokojną, bo w ciąży podaje się innego rodzaju znieczulenie - bezpieczne dla dziecka :)
ja mialam usuwana 8 pani doktor dala mi znieczulenie bezrokurczowe moze nie jest tak silne jak zwykle bo ci buziaczek nie drentwieje ale jakas moc ma :) ja przezylam jak mi wyrywala troszke bylo czuc ale nie bylo najgorzej.

reklama
Dokładnie, moja stomatolog powiedziała, że drugi trymestr najbezpieczniejszy na usuwanie ubytków i są innego rodzaju znieczulenia dla kobiet w ciąży. Jak byłam w zeszłym tygodniu to słyszałam jak powiedziała do higienistki "znieczulenie bez adrenaliny poproszę" :) Tylko inny stomatolog odmówił mi scallingu zębów (usuwanie kamienia), bo powiedział, że przy tym zabiegu krew miesza się z bakteriami i lepiej jest się wstrzymać na czas ciąży.

Do góry