reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
ale granica to karmienie drugiego?:):)

ja na 90% kupie ten 2in 1 babylo panorama gdzie gondola rozklada sie w spacerowke i az dziwie sie ze taka cena oO bo sprawdzalam go wizualnie i jest swietny , opinie ma bardzo dobre tym bardziej

Fajny i pomysłowy z tą spacerowka. A kp zobaczymy. Można też karmić 2. noworodka i starszaka. Mam nadzieje, że sam zrezygnuje przed:)

U Zuzi to raczej z mojego lenistwa, bo jak sprobowała butlę to później nie chciała cyca. A że nie miałam wtedy takiego samozaparcia to przestawiłam na mm.
Antoś nie chciał cyca bo miał zapalenie ucha, o czym wtedy nie wiedziałam. Myślałam, że się nie najada i beczy, a jak dostał butlę to jadł (z butli mniej musiał ciągnąć i tak mocno go nie bolało) i tak przeszliśmy na mm.

Moj przez 2 miesiace jadł moje z butelki, ale wolał pierś. Różnie bywa z tymi maluchami, teraz masz doswiadczenie na pewno się uda tak jak zaplanowałaś!

Ja zamierzam karmić piersią ale (błagam nie linczujcie mnie[emoji53]) na razie mam do tego taki obojętny stosunek. Może dlatego że sama karmiona nie byłam i w ogóle w mojej rodzinie tak średnio z tym karmieniem było. Nie rozczula mnie ten widok, raczej odwracam wzrok, nawet jak idę do kogoś w odwiedziny i mama karmiąca wyciąga w towarzystwie cyca. Wiem że publicznie raczej tego robić nie będę albo będzie mi bardzo ciężko jak sytuacja mnie do tego zmusi. Wiem że to zdrowiej, łatwiej, szybciej i taniej, wiec zamierzam co najmniej pół roku to robić. Na razie jednak bez emocji do tego podchodzę. Może wyrzut hormonów i nagły wylew miłości po porodzie to zmienią, nie mówię nie[emoji4]

Fajnie, zazdroszcze takich nocy :)

Hahaha[emoji23] spoko, aż tak fajnie nie było, zęby się zaczęły [emoji28]ale przynajmniej mleka nie musiałam robić [emoji3]

Jest bardzo wygodny i zajmuje naprswde malo miejsca przy synku mialam z tej firmy a jezdzilam wtedy Peugeot 206 i bez problemu miescil sie do bagaznika i jeszcze zakupy weszly

To fajnie że masz już wybrany wózek i wieszać, że ci pasuje [emoji3]

ale granica to karmienie drugiego?:):)

ja na 90% kupie ten 2in 1 babylo panorama gdzie gondola rozklada sie w spacerowke i az dziwie sie ze taka cena oO bo sprawdzalam go wizualnie i jest swietny , opinie ma bardzo dobre tym bardziej

Wow, takiego czegoś jeszcze nie widziałam [emoji33][emoji3]

Raczej 2 chłopak, ale nie chciał współpracować na usg, więc mam nadzieje, że płeć będzie potwierdzona na połówkowym :) U Was dziewczynka? Fajnie będzie parka :)
Jakoś daje, na szczęście chodzi już bardzo dobrze i nie chce być noszony na rękach, na spacerach chętnie jeździ w spacerówce, chodzimy na zamykany plac zabaw. Nie jest źle, choć czasami też gorsze dni się zdarzają... planujesz żłobek jak maluch się pojawi, bo ja na tą chwilę raczej będę siedziała z 2 maluchami przez rok w domu.. mam nadzieje, że dam radę:)
Ja również spędzę z nimi rok a później zobaczymy. Niestety mieszkamy sami a na pomoc babci i dziadka nie mamy co liczyć, tez pracuja. Podobno dziewczynka ale staram się bardzo nie nastawiac. Jeszcze zobaczymy☺ byle zdrowiutkie było ☺

reklama
Fajny i pomysłowy z tą spacerowka. A kp zobaczymy. Można też karmić 2. noworodka i starszaka. Mam nadzieje, że sam zrezygnuje przed:)

Ja pierdziele..to moje piersi by skapitulowały na starcie haha:)

Ja zamierzam karmić piersią ale (błagam nie linczujcie mnie[emoji53]) na razie mam do tego taki obojętny stosunek. Może dlatego że sama karmiona nie byłam i w ogóle w mojej rodzinie tak średnio z tym karmieniem było. Nie rozczula mnie ten widok, raczej odwracam wzrok, nawet jak idę do kogoś w odwiedziny i mama karmiąca wyciąga w towarzystwie cyca. Wiem że publicznie raczej tego robić nie będę albo będzie mi bardzo ciężko jak sytuacja mnie do tego zmusi. Wiem że to zdrowiej, łatwiej, szybciej i taniej, wiec zamierzam co najmniej pół roku to robić. Na razie jednak bez emocji do tego podchodzę. Może wyrzut hormonów i nagły wylew miłości po porodzie to zmienią, nie mówię nie[emoji4]

Każdy ma prawo do własnego swiadomego wyboru więc nikt tu nikogo nie będzie linczować ha wariatka .
Ja nie spotkałam się z kobietkami które nachalnie wystawiają cyca by karmić . Sama się tak nie zachowywałam..wręcz ludzie nie dawali mi spokoju ale wiem że juz sam widok mamy zakrytej karmiącej noworodka bywa odrażający dla niektórych osob... bez widocznej piersi..chodzi o sam fakt
Tutaj są na mieście pokoje gdzie można nakarmić dziecko i tam się wiele kobiet skrywana..może temu rzadko je widuje
Za to ja nie lubię patrzeć na wylewający się tłuszcz z zza ciasnych ubrań..ten słodki duży brzuszek ..bądź widoczny rowek jakby się miało za mały rozmiar spodni hihi

Hahaha[emoji23] spoko, aż tak fajnie nie było, zęby się zaczęły [emoji28]ale przynajmniej mleka nie musiałam robić [emoji3]

To fajnie że masz już wybrany wózek i wieszać, że ci pasuje [emoji3]

Wow, takiego czegoś jeszcze nie widziałam [emoji33][emoji3]

Jest filmik jakie to pomysłowe..sprawdzałam i zarówno spacerówka jak i gondola są stabilne po zlozeniu

A i ja miałam elektroniczną nianie i tym razem kupię napewno:)

Ostatnia edycja:
Do góry