reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja po wizycie [emoji3] miała być szybka i kontrolna, a w sumie usg trochę trwało i lekarz pomierzył go i pooglądał [emoji16] główkę, brzuszek i nóżki i cos jeszcze- widziałam jak na ekranie tylko migały tygodnie ciąży, łącznie wyliczył mi tydzień ciazy z usg na 19+4, i mój synek wazy jak prawdziwy chłop, bo już 303gramy Haha [emoji23][emoji33][emoji23] ale nie podobała mu sie moja waga, bo schudłam 300gr Haha zamiast przytyć i zamiast ponad 2kg na plusie jest 1,5kg [emoji28]e tam, na pewno nadrobię, a teraz widać na razie idzie w brzuch [emoji846] pytał sie czy nie puchnę ale na szczęście nic mi nie dolega. Co do twardnień to wszystko ok, przy ruchach moze twardnieć , byleby nie za często i nie za długo - jaj mowilam. A z szyjka wszystko w porządku wiec sie nie skraca [emoji5] mogę jechać na urlop [emoji3][emoji847]
Super ! Udanego urlopu! !! :)

U mnie dzis to samo z córki zrobil sie synek. Nie planowane usg i krwiak 4cm i znowu lezenie, dziewczyny czy ktoras miala krwiaka? Jak dlugo sie oczyszcza? I czy wszystko skonczylo sie dobrze?

Ostatnia edycja:
Weronikarz wczoraj czytałam na str mamaginekolog, ze przed 20 tygodniem nie powinno być takich diagnoz. Jest to za wcześnie i trzeba poczekać bo wszystko może wrócić do normy...poczytaj może i idź jeszcze gdzie na konsultacje. Ja miałam cc i tez dobrze wspominam, szybko doszłam do siebie , cięcie ładnie się goilo, a mam sporo tłuszczyku ;) nic się nie martw na zapas ;)
No tyl ko ze ja caly czas mam plamienia i dlatego skierowali mnie do szpitala do ginekologa bylam u najlepszego ordynatora byl naprawde delikatny przy badaniu i wyjasnil mi na czym to wszystko polega i co moze mnie czekac i plan dzialania mowil ze moze sie podniesc ale napewno nie bedzie to calkowite bo u mnie jest 18 tydzien

Ja juz po wizycie lozysko zaslania cale wyjscie z macicy i lekarz stwierdzil ze juz sie raczej w inne miejsce nieprzemiesci robil mi dopochwowe i przez brzuch narazie mam 25 czerwca polowkowe to tez dokladnie obejza u poloznych mam wizyte 6 lipca a po 30 tygodniu juz wizyty w szpitalu
Jestem zalamana bede musiala miec cesarke strasznie mnie to przeraza
Jeszcze sporo czasu wiec spokojnie . A ty juz masz dzieci? Porod natturalny? Ja urodzilam syna naturalnie 4550 g takze nie pytaj co too byl za porod! Ciezki porod zakonczony zabiegiem, vacum, taka przyssawkom za glowke sie wyciaga dziecko. Krocze ponacinane, zszyte przez mloda lekarke . Dochodzilam dluuugo do siebie. Trauma. Takze nie jest powiedziane,ze naturalnie jest lepiej. Najwazniejsze ,ze syn urodzil sie zdrowy bo roznie sie moglo skonczyc.....

Jeszcze sporo czasu wiec spokojnie . A ty juz masz dzieci? Porod natturalny? Ja urodzilam syna naturalnie 4550 g takze nie pytaj co too byl za porod! Ciezki porod zakonczony zabiegiem, vacum, taka przyssawkom za glowke sie wyciaga dziecko. Krocze ponacinane, zszyte przez mloda lekarke . Dochodzilam dluuugo do siebie. Trauma. Takze nie jest powiedziane,ze naturalnie jest lepiej. Najwazniejsze ,ze syn urodzil sie zdrowy bo roznie sie moglo skonczyc.....
Tak mam dwoje pierwszy porod 8 godzin bez naciecia drugi caly porod trwal godzine dlatego nastawilam sie na naturalny ale teraz najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo wszystko dobrze

4 i pol kilo!!! Wow! Ale strasznie wspolczuje przezyc :/

Wlasnie wylicytowalam elektroniczna nianie na allegro [emoji41]

Ach, ty allegrowa królowo [emoji847][emoji16] brawo ty!![emoji5][emoji3]

U mnie dzis to samo z córki zrobil sie synek. Nie planowane usg i krwiak 4cm i znowu lezenie, dziewczyny czy ktoras miala krwiaka? Jak dlugo sie oczyszcza? I czy wszystko skonczylo sie dobrze?

Czyli będziesz mieć synka zamiast córki?[emoji33] coś te dziewczynki wykruszają nam się[emoji58]
Ja nie miałam, ale tu dziewczyny pisały - trzeba leżeć i czekać aż sie wchłonie. Masz jakieś leki?

reklama
Do góry