reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja juz po wizycie lozysko zaslania cale wyjscie z macicy i lekarz stwierdzil ze juz sie raczej w inne miejsce nieprzemiesci robil mi dopochwowe i przez brzuch narazie mam 25 czerwca polowkowe to tez dokladnie obejza u poloznych mam wizyte 6 lipca a po 30 tygodniu juz wizyty w szpitalu
Jestem zalamana bede musiala miec cesarke strasznie mnie to przeraza

Cc nie takie straszne! Moje dwie siostry miały i obie szybko doszły do siebie![emoji5] będzie dobrze, nie myśl w ogole na razie o tym. Najważniejsze jest dobro twoje i dziecka [emoji4]

Gratuluję udanych wizyt! Pan Bóg czuwa, na razie wszystkie mamy zdrowe dzieciaczki <3

Wszyscy moi ginekolodzy kazali robić co miesiąc mocz mówiąc "cokolwiek złego się wydarzy, wyjdzie to w moczu", no i faktycznie tak jest, bo przecież i bakterie i wszystkie ciałka krwi są badane.
Sama robię sobie dodatkowo co jakiś czas tsh, glukozę na czczo, progesteron i morfologię. Wolę odmówić sobie nowego ubrania czy kosmetyku, a upewnić się, że wszystko gra.

Jako, że nie miałam nigdy toksoplazmowy to ginekolog zalecił ponowic badania w 20 i 30 tc, żeby być pewnym, że nie zlapałam w ciąży.

Miłego wieczoru :)

Mi mocz zleca wiec No problemo [emoji3]natomiast toxo już przechodziłam, jeszcze przed 1ciążą, robiłam w tej i wyszło tak samo, ciekawe czy będę powtarzać [emoji846]

Bylam dzis u brafiterki bo zaden stanik juz na mnie nie pasowal i w koncu mam dobrany prawidlowo, do tej pory nosilam D z sieciowki a teraz mam G [emoji5][emoji7] zaluje, ze wczesniej tego nie zrobilam[emoji3][emoji136]‍♀️

Brawo ty!![emoji3] ja tez startowałam z 75C D a wylądowałam z 65G[emoji3][emoji23] zobaczysz jak piersi się ładnie podniosą i bedą pięknie wyglądać pod bluzką[emoji57][emoji6]od razu inaczej! Mnie tez przestały bolec plecy [emoji854]

Ja dziewczyny posiedziałam sobie na korytarzu przed poradnią patologii ciąży żeby się dowiedzieć, że mam przyjechać w czwartek [emoji1319][emoji849]

Ja po wizycie [emoji3] miała być szybka i kontrolna, a w sumie usg trochę trwało i lekarz pomierzył go i pooglądał [emoji16] główkę, brzuszek i nóżki i cos jeszcze- widziałam jak na ekranie tylko migały tygodnie ciąży, łącznie wyliczył mi tydzień ciazy z usg na 19+4, i mój synek wazy jak prawdziwy chłop, bo już 303gramy Haha [emoji23][emoji33][emoji23] ale nie podobała mu sie moja waga, bo schudłam 300gr Haha zamiast przytyć i zamiast ponad 2kg na plusie jest 1,5kg [emoji28]e tam, na pewno nadrobię, a teraz widać na razie idzie w brzuch [emoji846] pytał sie czy nie puchnę ale na szczęście nic mi nie dolega. Co do twardnień to wszystko ok, przy ruchach moze twardnieć , byleby nie za często i nie za długo - jaj mowilam. A z szyjka wszystko w porządku wiec sie nie skraca [emoji5] mogę jechać na urlop [emoji3][emoji847]

Ja po wizycie [emoji3] miała być szybka i kontrolna, a w sumie usg trochę trwało i lekarz pomierzył go i pooglądał [emoji16] główkę, brzuszek i nóżki i cos jeszcze- widziałam jak na ekranie tylko migały tygodnie ciąży, łącznie wyliczył mi tydzień ciazy z usg na 19+4, i mój synek wazy jak prawdziwy chłop, bo już 303gramy Haha [emoji23][emoji33][emoji23] ale nie podobała mu sie moja waga, bo schudłam 300gr Haha zamiast przytyć i zamiast ponad 2kg na plusie jest 1,5kg [emoji28]e tam, na pewno nadrobię, a teraz widać na razie idzie w brzuch [emoji846] pytał sie czy nie puchnę ale na szczęście nic mi nie dolega. Co do twardnień to wszystko ok, przy ruchach moze twardnieć , byleby nie za często i nie za długo - jaj mowilam. A z szyjka wszystko w porządku wiec sie nie skraca [emoji5] mogę jechać na urlop [emoji3][emoji847]
Super wiadomości :tak:
To teraz możesz zajmować się przygotowaniami do urlopu ;)

Ja juz po wizycie lozysko zaslania cale wyjscie z macicy i lekarz stwierdzil ze juz sie raczej w inne miejsce nieprzemiesci robil mi dopochwowe i przez brzuch narazie mam 25 czerwca polowkowe to tez dokladnie obejza u poloznych mam wizyte 6 lipca a po 30 tygodniu juz wizyty w szpitalu
Jestem zalamana bede musiala miec cesarke strasznie mnie to przeraza

Najważniejsze że jest wyjście z tej sytuacji i wszystko się skończy szczesliwie. Nie myśl o tym. Będzie dobrze

Gdzieś bylo fajnie napisane..że płód jest jak pasożyt..zaglodzic się nie da :-D od mamy pobierze wszystko co mu potrzebne jej kosztem . Najważniejsze jakość pożywienia i ty napewno jesz tak jak powinnaś bo przecież nie chudniesz nie wiadomo ile hihi

Najważniejsze że jest wyjście z tej sytuacji i wszystko się skończy szczesliwie. Nie myśl o tym. Będzie dobrze

Gdzieś bylo fajnie napisane..że płód jest jak pasożyt..zaglodzic się nie da :-D od mamy pobierze wszystko co mu potrzebne jej kosztem . Najważniejsze jakość pożywienia i ty napewno jesz tak jak powinnaś bo przecież nie chudniesz nie wiadomo ile hihi

Mu nie chodziło ze schudłam te 300gr ale ze nie przybrałam [emoji5]a wg mnie to ostatni pomiar wagi miałam zaburzony, bo pojechałam na wizytę obżarta jak świnka i tyle [emoji23] a dziecko na pewno rośnie zdrowo, bo jak na 18+5 to 300gr jest piękna waga [emoji5][emoji847][emoji16]

Weronikarz wczoraj czytałam na str mamaginekolog, ze przed 20 tygodniem nie powinno być takich diagnoz. Jest to za wcześnie i trzeba poczekać bo wszystko może wrócić do normy...poczytaj może i idź jeszcze gdzie na konsultacje. Ja miałam cc i tez dobrze wspominam, szybko doszłam do siebie , cięcie ładnie się goilo, a mam sporo tłuszczyku ;) nic się nie martw na zapas ;)

reklama
Weronikarz wczoraj czytałam na str mamaginekolog, ze przed 20 tygodniem nie powinno być takich diagnoz. Jest to za wcześnie i trzeba poczekać bo wszystko może wrócić do normy...poczytaj może i idź jeszcze gdzie na konsultacje. Ja miałam cc i tez dobrze wspominam, szybko doszłam do siebie , cięcie ładnie się goilo, a mam sporo tłuszczyku ;) nic się nie martw na zapas ;)

Faktycznie. Przecież jeszcze mamy 20tyg jakby nie patrzeć a moze faktycznie to się jeszcze może zmienić. Napewno będzie mieć USG później także będzie wiadomo

Do góry